Magda66 odpowiedziała za mnie, to ja już chyba nie muszę....
Nie wiem kukicha jak wam tłumaczyć rzeczy oczywiste, żeby po tylu tygodniach różnych wspólnych rozmów na forum nikogo nie obrazić....
Najpierw staramy się wam wytłumaczyć wszystko po kolei, żeby po kilku tygodniach usłyszeć znowu to samo pytanie.... Przecież ręce opadają. Niestety obawiam się, że duża część z was odczytuje ze słów, które tu padają tylko to co chce i jeszcze je nieprawidłowo interpretuje.... A najlepszym przykładem w jaki sposób postrzegacie świat jest niezrozumienie naszej postawy wobec KAS, przepisów wprowadzających KAS oraz ucywilnienia kilku tysięcy celników.... Wszystkie te rzeczy interpretujecie na własną modłę, tak jak twój kolega zinterpretował przepisy ustawy o doradztwie podatkowym.... Tragedia....
Może wreszcie zrozumiecie, że my nie jesteśmy przeciwko wam tylko KAS i ucywilnieniu części z nas, nie jesteśmy przeciwko UKSowcom tylko bucie jaka płynie z wypowiedzi osób reprezentujących wasze środowisko.....
A jeżeli tego też nie zrozumiesz, to możesz się zapisać na tą listę uksowców, którzy już teraz nie chcą ze mną pracować.....
No widzisz, i o taką odpowiedź, jakiej tutaj udzieliła Magda66 i Gefreiter mi chodziło.
Powiem, co ja o tym myślę i pewnie wiele z nas.
Bardzo, bardzo źle się dzieje, że połowę celników pozbawia się mundurów, chodzi tutaj rzeczywiście o to, że ucierpią na tym i finanse państwa i wizerunek państwa.
Honor i godność to ważna rzecz, także dla mnie.
Natomiast w świetle tego, co tutaj przeczytałam, to obecne władze chcąc dodać prestiżu i uprawnień dla kontroli skarbowej ubierając w mundury jej pracowników, mogły to uczynić w inny sposób - nie kosztem celników lecz tworząc inspektoraty czyli odrębne od celników instytucje, tak jak to było w projekcie KAS z 2007 roku.
Przynajmniej zostawiliby nas pod inną nazwą.
Nie zapisuję się na żadną listę osób, które nie chcą z Tobą współpracować, bo po prostu Ciebie nie znam, a wizerunek na podstawie wpisów w internecie może być bardzo mylący.