gruszki na wierzbie w Trybunale Konstytucyjnym

Prawda, że wypłacili, nieprawda, że tylko tym którzy wezwali DIC-a o wypłacenie różnicy w terminie do 19.03.2013r. Nie wzywałem DIC-a do wypłaty a jednak przelew dostałem.

a ja nie dostałam, nie pamiętam kiedy składałam wniosek w 2010, ale na koncie miałam 30.03.2010, zawsze składam od razu na początku stycznia więc chyba i w 2010 tak było...

DIC są niezależni czy nie?:cool: W tym przypadku wypłaty dokonano zgodnie z wytycznymi Szefa, czego DIC nie omieszkał w komunikacie zaznaczyć, a ile razy czytaliśmy, że SSC oznajmiał, że nie ma wpływu na DIC, gdyż są ONI niezależni:p

Do barbapapy.
Cytuje:
Jestem pewien. Dość rzadko cokolwiek składam, nawet gruszkę nie składam co roku. Panie Marian 2 jestem jaki jestem. Nie każdy ma ochotę i jest zobowiązany cokolwiek robić. Jeden jest aktywistą, inny murzynem do roboty i z tym mu dobrze. Nie mam zamiaru uszczęśliwiać nikogo na siłę ale z łaski swojej niech Pan pozwoli każdemu robić to, na co ma ochotę. Jak Pan w swoim czasie zawiedzie się na swoich kolegach i zostanie sam na lodzie, to też będzie miał Pan wszystko i wszystkich w miejscu, gdzie stykają się nogi z plecami.

Jesteś przykładem jak szefowie kształtują zadania do wykonania a nie przepisy nas do określonych działań obligujące.Taka staje się służba celna całkowicie uzależniona od szefów i niektórych "aktywistów związkowych". Niepokorni jednak odchodzą na emeryturę i dla czynnych nic nie mogą zrobić poza tym, że zostało to forum i tych małych szefów mogą jeszcze ośmieszyć.

Szkoda, że do końca życia będziesz popychadłem i nie wiem czy kończąc ze służbą będziesz z tego dumny.

jakbyś nie podwinął ogonka i nie czekał na kolegów, którzy odważyli się upomnieć o swoje to może miałbyś już teraz przelew, a tak teraz sam musisz pójść ich śladem, tzn złożyć pozew, lub trzymać ogonek w naturalnym położeniu

PS Mała anegdotka:
Dlaczego tylu funkcjonariuszy złożyło wnioski o wyrównania wczasowego po wyroku TK? Bo nawet DIC-e je złożyli.

Gdyby nie te wytyczne:(

Ostatnia edycja:
Do barbapapy.
Jesteś przykładem jak szefowie kształtują zadania do wykonania a nie przepisy nas do określonych działań obligujące.Taka staje się służba celna całkowicie uzależniona od szefów i niektórych "aktywistów związkowych". Niepokorni jednak odchodzą na emeryturę i dla czynnych nic nie mogą zrobić poza tym, że zostało to forum i tych małych szefów mogą jeszcze ośmieszyć.

Szkoda, że do końca życia będziesz popychadłem i nie wiem czy kończąc ze służbą będziesz z tego dumny.
Mam to w pompie!
Ciekawe skąd w Tobie tyle złości? Czyżby to objaw, że to Ciebie ktoś popycha. Jeśli nie wierzysz to zerknij przez ramię. Czujesz? Obawiam się, że nie jest to powód do dumy. Różnica między nami jest taka, że mi wypłacili a ty marzysz o gruszce.

Ostatnia edycja:
http://solid.org.pl/czy-to-mozliwe/

Mowy trzeba krótkiej,
Zatem tak ogłoszę,
Persony kiepściutkie,
Uprzejmie donoszę?

Mam to w pompie!
Nie tak całkiem, skoro ja złożyłem 2 wezwania do zapłaty i 3 pozwy to dlaczego mają mi wypłaci jutro na 2 osoby około netto 725 zł.
Nie wiem dlaczego w IC Olsztyn wypłacają wszystkim a szczególnie tym co mają to wszystko w pompie a w IC Rzepin tylko tym co złożyli wezwania do zapłaty w lipcu i sierpni 2010.Zaangażuj się trochę i pomóż rzepiniankom w podobnej sytuacji co ty ibez zaangażowania w cokolwiek, otrzymują to czego nie chcieli.

w szuwaro-bagiennej izbie zwanej dalej IC Olsztyn, nie wypłacają wszystkim wyrównania za gruszkę. Kluczowym faktem jest tu złożenia tego pierwszego pisma o wyrównanie pod koniec 2010 roku. Kto tego nie złożył to wyrównania nie dostał teraz....

w szuwaro-bagiennej izbie zwanej dalej IC Olsztyn, nie wypłacają wszystkim wyrównania za gruszkę. Kluczowym faktem jest tu złożenia tego pierwszego pisma o wyrównanie pod koniec 2010 roku. Kto tego nie złożył to wyrównania nie dostał teraz....

Do sądu i tyle ja czekam na odpowiedź DIC a na moje wezwanie po ogłoszeniu wyroku TK. Czyli za 30 dni od dnia złożenia, przy braku odpowiedzi z automatu składam pozew.

Piszesz nieprawdę barbapapa dostał.

Czy inne tzw Związki również nie zgadzają się ze stanowiskiem SSC, ws wypłaty zaległej gruszy ?

W IC Przemyśl, wypłacają grusze wyłącznie tym którzy do końca 2012 złożyli wniosek uzupełniający, wniosek z kwietnia 2013 w oczach DIC jest bezskuteczny.....

Nasi dyrektorzy, nasze kierownicto w emefie

W niemieckiej prokuraturze leży doniesienie o popełnieniu przestępstwa przez twórców filmu "Nasze matki, nasi ojcowie" http://wpolityce.pl/wydarzenia/5637...rzez-tworcow-serialu-nasze-matki-nasi-ojcowie . Podobnie sprawa zmanipulowanego świadczenia urlopowego również powinna być przedmiotem oceny wymiaru sprawiedliwości. W różnych wymiarach. Np.: działania na szkodę. Np.: świadomego i celowego doprowadzenia do nierównego traktowania funkcjonariuszy.

Ta sprawa nie może znaleźć innego finału. Stąd też piardy w postaci sterowanych prób zastraszania czy dodawania sobie animuszu w warszawskim piekiełku, opisane już przez związki zawodowe.

W sprawie "gruszy" zostało już wszystko napisane i powiedziane. Odsyłam uprzejmie do naszych Komunikatów w tej sprawie, dostępnych na stronie głównej. Streszczając, osoby które złożyły wniosek przed 19 marca 2010 mogą spokojnie powalczyć w Sądzie niezależnie od tego czy występowały następnie z roszczeniem czy nie w terminie 3 lat. jeżeli złożyły przed 19 marca nie ma to znaczenia. To Sąd ostatecznie zweryfikuje kwestię przedawnienia. My uważamy, że są duże szanse wygrać sprawę w Sądzie.

Proszę by takie osoby zgłaszały się do mnie telefonicznie - ustalimy co i jak.

Odnośnie do osób, które chcą wystąpić o "gruszę" a złożyły wniosek o wypłatę po 19 marca - zdaniem prawnika Związku pozwy te nie będą miały szans powodzenia. Jeśli jednak ktoś chce powalczyć w Sądzie, bo czuje się dyskryminowany, chce powołać się na zasadę państwa prawa, zasadę sprawiedliwości społecznej, czyni to na swoją odpowiedzialność a Związek może udostępnić pomocniczo wzór pozwu dla takich osób, to nijako na wszelki wypadek.

Proszę również takie osoby o kontakt ze mną.

Back
Do góry