Uprzejmie informuję, że w przyszłym tygodniu powinien zostać opublikowany Komunikat ZZ Celnicy PL w sprawie pozwów. Nie jest możliwy pozew zbiorowy.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
nam czyli jeszcze tzn.celnikom te gruszki to dupą wyjdą w tzn.premiach grudniowych a słyszałem ze wyrównania nie będzie na stopniu przez te gruszki tylko podwyżka od lipca,teraz trzeba gadać z Kaczyńskim z Tuskowymi już my se pogadali zresztą to już POlityczna historia,najlepiej teraz bo jest najłatwiejszy.
....po prostu...........żal mi Was wszystkich,
...........chcielibyście ! owszem - ale w pozwie zbiorowym, żeby się nikt z ,,derekcji.. nie dowiedział, że to między innymi Józek z Frankiem a na doczepkę była też Marysia z Kaśką i reszta ferajny!
a kasiorka - na poste restante ! niby tez anonimowo ?
wszyscy by chcieli -tylko żeby ktoś za nich głowę podstawił !
a działanie jest jedno- zadeklarować się do jednego związku, olać tamte pozostałe, zabawiające się z JK w pozoranctwo dialogu społecznego.
No i trochę cywilnej odwagi - bo jak dotąd wszystko nam ze strachu ,,dupą "wychodzi.( cyt. Digital 411)
Własną godność też trzeba mieć, a nie tylko skamleć, że za stopień nie będzie a to znowu zemszczą się przy grudniowych premiach.
Obrzydzenie mnie bierze czytając niektóre posty.
A wszystkim tym, którzy niezwłocznie zamiar będą mieć mnie łajać- wyjaśniam, iż w sprawie ,,gruszki "zrobiłem więcej niż tylko napisać pismo do Dyrektora .
życzę odwagi.
"orzeczenie z dnia 12 marca 2002r., sygn. akt.: IV CKN 862/00). W ocenie Sądu Najwyższego ?wymagalność określa najwcześniejsza chwila, w której wierzyciel jest uprawniony do żądania spełnienia świadczenia, a dłużnik ma obowiązek je spełnić (?). Termin płatności świadczenia wyznacza końcowy moment, do którego dłużnik nie popada w opóźnienie względnie zwłokę."- w tej sytuacji najbardziej bezpiecznym terminem uznania terminu wymagalności byłby koniec roku, choc nie koniecznie, ale na pewno terminami takimi nie mogą byc : ani data złożenia wniosku, ani data wypłaty świadczenia, czy jego części ( 2010)
Niestety Kolego (sam kiedyś popełniłem ten błąd)!
Termin wymagalności i termin płatności, to dwa odrębne pojęcia.
Powyższe nie umniejsza jednak chamstwa, z jakim "pasibrzuchy" ciągnące dla siebie olbrzymie premie,
skąpią nam drobnych, które dla ich żon by nie starczyły "na podpaski".
Czyżby piąta kolumna?! Jesli masz wiedzę w tym temacie do dokładnie wyjaśnij o co Ci chodzi, także w kontekście mojego postu z poprzedniej strony, a jeśli nie to idź i powiedz mocodawcom, że znowu Ci nie wyszło. A ponadto:
- ja sie przedstawiłem, a Ty się jakoś nazywasz?
- jestes teraz na służbie?
- w tym powiedzeniu to były waciki, a z podpaskami , to jest zupełnie bez sesu.
A teraz dla wiekszego bezpieczeństwa idź i schowaj się w toalecie i jeszcze bardziej dowal tym " pasibrzuchom".....
Całym sercem jestem z Tobą !