cat
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 2 627
Pokaż załącznik: 4788
27 kwietnia na służbowe skrzynki przyszły takie.
Ale tutaj obydwie wersje dotyczą tylko służby (?!)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Pokaż załącznik: 4788
27 kwietnia na służbowe skrzynki przyszły takie.
Ale tutaj obydwie wersje dotyczą tylko służby (?!)
Bo tylko takie propozycje przedstawiano dotychczas. Czekamy na rozwój wydarzeń, są wieści że dopiero od przyszłego poniedziałku zacznie rozwiązywać się reszta zagadek.
W Lublinie propozycje podobno mają być na zasadzie jak sieci plusz abo abo . Abo się zgadzasz i chcesz być funkiem i będziesz jeździł na 2 turnusy 2 tygodniowe na granicę, abo się nie zgadzasz i jesteś cywilkiem. Ciekawe na jakiej podstawie, zadawane są takie pytania. Nie ma tego przecież w ustawie o kas. I co na to prężna organizacja zz celnicy.pl.
ale co to zmienia?
to nie jest wzór ustawowy - bo takiego nie ma
możesz w dowolny sposób zredagować własne oświadczenie - nawet u notariusza
jak ktoś może ci narzucić jakiś wzór?
na jakiej podstawie prawnej?
litości
Co z Tobą Bolo ?? Na prawdę bierzesz mnie za idiotę ?!
Gdybym ten wzór brał za "wyrocznię", nie przesłałbym Ci czegoś, zanim napisałem powyższego posta.
Może ochłoń nieco i nie szukaj wrogów tam, gdzie ich jeszcze nie ma.
Oczywiście, nikt mi nie może narzucić tego wzoru!
Wskazałem tylko, że już się zaczęły "kombinacje" i będzie ich coraz to więcej.
Będą również dla wielu trudniejsze do zwalczenia, a dojdą do tego naciski, komentarze, sugestie ...
Z pomocą bożą, ja dam sobie z tym radę! Ty pewnie też. Ale już teraz - codziennie widzę więcej tych, co nie wytrzymali, są zrezygnowani i to dla nich należy się zgodzić, że czerń jest nie zawsze wyprana w Perwolu,
a także biel posiada mnóstwo odcieni. Sztywny radykalizm także zabija ...
Wszyscy wiemy, że ucywilnienie nie jest zgodne z prawem a opozycja chce karać wszystkich, którzy łamią prawo !!! Więc za 2 lata polowanie na Pokemonów !!! Bezcenne !!! Już wiele osób było tak wysoko a spadła tak nisko !!! Będzie się działo !!!!!
To zaskoczę Cie, otóż jest a raczej będzie utworzona Grupa Rezerwy Kadrowej ci którzy się w niej znajdą ( byli lub obecni oficerowie z cywilnych komórek i inni znajomi np z byłych kadr) będą musieli przez co najmniej 30 dni w roku wykonywać zadania funkcjonariuszy. Dla was starcza bo granica z UA dostała wsparcie w etatach na bialoruską nie dali i jest mordor.Francis przecież grk już nie ma. A to abo funk i granica abo cywilek i brak deklaracji to falandyzacja ucywilnienia jeżeli jeszcze ktoś pamięta ten
termin. Przecież funk jak dostanie polecenie służbowe to ma je wykonać. Co innego jeżeli polecenie służbowe łamie prawo. Rozumiem rezerwa kadrowa w razie jakiegoś kryzysu z komórek mających być ucywlinionymi , ale cała reszta po co? Oni i tak czynności które wykonują są przypisane funkom.
Dla was starcza bo granica z UA dostała wsparcie w etatach na bialoruską nie dali i jest mordor.
Co z tego, Francis, skoro rzeszowska IAS oddała z powrotem 70 etatów, a na granicach ludzie latają po kilku stanowiskach. Ktoś się temu przygląda???
Ano tajemnicą poliszynela zdaje się być zamysł, który temu przyświeca. "Starych ucywilnić, do skarbówek - nie dopuścić ich do możliwości dorobienia brakujących lat w ramach zadań policyjnych na granicach, bo po emeryturę za chwilę przyjdą! Przyjąć młodych, będzie taniej- koszty związane z dwuletnim przeszkoleniem rozejdą się w czasie, a potem zrekompensują. Nikt tego nam nie wypomni. Rozkaz! Wykonać!!!"
Ja już zacząłem "szarpać" DIAS-a w związku z tym pismem ( i nie tylko), Banaś zrzucił odpowiedzialność na nich za realizację wytycznych - i nie popuszczę, nawet jak nie otrzymam propozycji.
To zaskoczę Cie, otóż jest a raczej będzie utworzona Grupa Rezerwy Kadrowej ci którzy się w niej znajdą ( byli lub obecni oficerowie z cywilnych komórek i inni znajomi np z byłych kadr) będą musieli przez co najmniej 30 dni w roku wykonywać zadania funkcjonariuszy. Dla was starcza bo granica z UA dostała wsparcie w etatach na bialoruską nie dali i jest mordor.