Nieetosowy Skarbowcu. Ja również jako "skarbowiec" całkowicie odciąłem sie od tej propagandowej tuby obecnego rządu i całowicie identyfikuję się ze środowiskiem ZZ Celnicy PL. To środowisko przekonało mnie swoja postawą życiową i pozytywnym doświadczeniem płynącym z pośredniej i osobistej bezpośredniej interakcji (forum, kontakt mailowy oraz telefoniczny). Tam nie ma sensu po prostu dyskutować - dominuje bełkot i jałowy dyskurs (poza oczywiscie kilkoma wartościowymi wyjątkami). Wiem, widzę doskonalke, że przynajmniej ta moja 15 zł -składka związkowa i moje skromne comiesięczne wsparcie finansowe na Fundusz Solidarnościowy dla ofiar "reformy KAS" idą na konretny cel (w "Solidarności" składka wynosi 0,82% wynagrodzenia [co stanowi nie małą kwotę] i z tego co widzę służy kadrowemu i partykularnemu wzmacnianiu związkowych pisiewiczów-szarych eminencji w Izbach; o innych cywilnych związkach-satelitach kanapowych szkoda wspominać). Naprawde zachęcam wszystkich czytająch to forum dawnych pracowników administracji podatkowej i skarbowej, aby przestali ulegać stereotypom i uprzedzeniom i przystapili do związku zawodowego, na czele którego czele stoi nieskalany od politycznego serwilizmu i godnie reprezentujący interesy wszystkich funkcjonariuszy oraz pracowników KAS, charyzmatyczny i fantastyczny człowiek. Ja sie o tym przekonałem osobiście.