Oli
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 343
to poczytaj jeszcze kilka razy
"że jeden z pracowników urzędu skarbowego, w zamian za łapówkę"
"Jeden z pracowników urzędu skarbowego we Wrocławiu"
a funkcjonariusze to "Funkcjonariusze Biura Inspekcji Wewnętrznej Krajowej Administracji Skarbowej [coś na kształt wewnętrznej policji w skarbówce - red.] wspólnie z wrocławskimi policjantami ujawnili korupcję"
krótki prosty tekst
nie wiem jak można tego nie zrozumieć
jeśli w służbie podobnie rozumiesz czytane teksty aktów prawnych to ...
lepiej przemilczę
a tak swoją drogą nadal uważasz że nie mamy mundurów tylko uniformy? i że ich nie potrzebujemy? lepsze byłyby identyfikatory na sweterkach?
a co z twoimi przenosinami do in służb?
Starałem się napisać zwięźle - MAX dwa zdania. Nie chodziło mi o gościa z US-u lecz o formację która tak dzielnie zwalcza przekręty.
Dla nich mundury się znalazły - o to chodziło - bo przecież równie dobrze mogliby pracować w sweterkach z tytułem inspektora.
Ot taka uwaga do artykułu jaka nasunęła mi się zaraz po przeczytaniu.
Jak to dobrze że są jeszcze w tej formacji ludzie tak błyskotliwie interpretujący teksty jak Ty
Ale do rzeczy. O uniformach wypowiadałem się w zupełnie innych realiach niż mamy obecnie. Nie wiem czy przypominasz sobie czasy kiedy chodziliśmy w mundurach bez uprawnień emerytalnych. Określenie "UNIFORM" nie było moim wymysłem. Taka panowała opinia. Równie dobrze można było realizować zadania z identyfikatorem.
A przenosiny niestety nie doszły do skutku - jak wielu moich kolegów - również i ja zostałem przytrzymany w KAS.