Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dużo zdrowia i pogody ducha życzę koledze na emeryturze i jednocześnie mam nadzieję, że nas kolega nie opuści.od 15-09-1999r. masz dopiero służby 20 lat 8 miesięcy i 6 dni
to MF uzna, że ma jeszcze 5lat czasu na spełnienie tego postulatu
dlatego 30 czerwca pokażę MF
![]()
DziękiDużo zdrowia i pogody ducha życzę koledze na emeryturze i jednocześnie mam nadzieję, że nas kolega nie opuści.
OJ, OJ TAM, znajdą się pewnie i inne zainteresowania. Chętnie poznałbym kolegę na jakimś zlocie związkowym i wychylił z kolegą kufelek piwa lub szklanicę wina, bo sformułowanie kieliszek wódeczki jakoś źle mi się kojarzy.Dzięki, jedno co mi zostanie to tylko to forum,
![]()
Ok zaproszenie przyjęteOJ, OJ TAM, znajdą się pewnie i inne zainteresowania. Chętnie poznałbym kolegę na jakimś zlocie związkowym i wychylił z kolegą kufelek piwa lub szklanicę wina, bo sformułowanie kieliszek wódeczki jakoś źle mi się kojarzy.
Nie omieszkam.Ok zaproszenie przyjętedaj znać jak będzie jakiś zlocik
![]()
...
Jaka konkluzja? Dosyć tego, dosyć traktowania Celników jak pomiotło!
I tu tkwi problem..............Jako "stary" przerobiłem w służbie wiele. Wiem jedno - w konsolidacji siła!
Przyjacielu drogi ...
Niezaprzeczalnie, szacunek dla służby jest wartością nadrzędną, a konieczność dopominania się
o niego, woła o pomstę!
Jakże jednak pozyskać należne mu miejsce, jak skłonić do niego kreatorów naszego losu ??
Przecież wśród nas, nawet "koledzy" - jeden, drugiemu - odbierają to prawo, uwłaczając każdemu
rodzajowi wykonywanych zadań - innemu, niż własny ...
ROBOLA kim ty jesteś?! Troll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NO jak widać MF skutecznie manipuluje i mąci ile się da,Wiem Szalony Koniu, ja tak napisałem z premedytacją z uwagi na fakt, że MF nas dyma na każdym kroku, 5 lat zadań, służba od 1999 r., niezaliczone lata pracy z administracji, połowa podwyżek w 2020 r. to dlaczego nie mają nas oszukać na tym świadczeniu motywacyjnym??????Jak przyjdzie co do czego to się wyrzuci okres pracy w administracji, przyjdzie pan L.T. , KP czy tam KU i klepnie co trzeba (a Sławka oczywiście się nie zaprosi).
![]()
To dotyczy przedsiębiorców i odpraw wypłacanych przez nich zwalnianym pracownikom. Nie widzę tu związku z odprawami dla funkcjonariuszy, którzy sami składaja wniosek o zwolnienie i przechodzących na emeryturę.Nowe regulacje przewidują też ograniczenie wysokości odpraw. Jeśli pracodawca odnotuje odpowiedni spadek obrotów (np. o 25 proc. w ciągu miesiąca) lub wzrost obciążenia funduszu płac, będzie musiał wypłacić zwalnianym osobom maksymalnie 26 tys. zł.
Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/raporty/r...ce=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
To dotyczy przedsiębiorców i odpraw wypłacanych przez nich zwalnianym pracownikom. Nie widzę tu związku z odprawami dla funkcjonariuszy, którzy sami składaja wniosek o zwolnienie i przechodzących na emeryturę.
@cat, pisałem już o tym w innym wątku ale nie bardzo było zainteresowanie tematem ewentualnych zwolnień. Przecież większości nie interesują dalsze losy ucywilnionych.
A co myślisz - jak to wygląda w wypadku "ucywilnionych", często kłujących
w oczy samą obecnością ...
@cat, pisałem już o tym w innym wątku ale nie bardzo było zainteresowanie tematem ewentualnych zwolnień. Przecież większości nie interesują dalsze losy ucywilnionych.