Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Kiedy impreza powitalna w nowym lepszym świecie ?Chciałem wszystkim podziękować za wszelką udzieloną pomoc Pozdrawiam jako emeryt.
Czekam tylko na listonosza i decyzję ZER
Gratuluję! Na listonosza pewnie trochę poczekasz, chyba że ZER nie jest tak zawalony robotą jak w zeszłym roku.Chciałem wszystkim podziękować za wszelką udzieloną pomoc Pozdrawiam jako emeryt.
Czekam tylko na listonosza i decyzję ZER
Daj spokój.Masz rację , portal branżowy , a raczej lemingowo- serwilistyczny, który poza własny "styl" nie dopuszcza innych do dzielenia się tym co jest istotniejsze niż pozorne zadowolenie chwilą. Kiedyś był portal WSSC ( kto pamięta ?) i tam ostro ścierały się poglądy na działalność MF,działaczy ZZ , funkcyjnych a nawet samego neo- guru , już śp. Jacka Staniszewskiego. Co jak co ale on nie cenzurował z byle powodów wypowiedzi innych , choć układając się z MF dostawał na tym forum niezła dozę słusznej krytyki.
Też zapewne pomyślał ach ....szkoda życia na bycie cenzorem .
,Czy ktoś zna nr tel. Do ZER Częstochowa, który jest odbierany?
Waloryzacja wynosi 12,12%, a więc wyliczenia będą inne.Trzynasta emerytura 2024. Kto otrzyma i ile wyniesie świadczenie?
Gazeta Prawna 2 stycznia 2024, 06:00
W przyszłorocznym budżecie skalę waloryzacji emerytur określono na 12,3%. Oznacza to wzrost najniższego świadczenia emerytalnego do kwoty wynoszącej co najmniej 1.783,82 zł, a więc o prawie 200 zł.
link:
https://serwisy.gazetaprawna.pl/eme...4-kto-otrzyma-i-ile-wyniesie-swiadczenie.html
Rentka przyszła z waloryzacją
bym za bardzo nie liczyłTo druga nie mała waloryzacja, a 1943,81 myślę, że będzie, a może być w tym roku druga waloryzacja
bym za bardzo nie liczył
Przeliczona po jakim współczynniku 11,9%, czy 12,12%, bo ja odnoszę wrażenie jakby moja była po 11,9%, ale może się mylę.Rentka przyszła z waloryzacją
Moja przyszła 12,12%Przeliczona po jakim współczynniku 11,9%, czy 12,12%, bo ja odnoszę wrażenie jakby moja była po 11,9%, ale może się mylę.
Nasze psy służbowe nie tyle są lepsze, co pierwsze, których ten przepis w Polsce zaczął dotyczyć. Opiekun emerytowanego psa służbowego SCS otrzymuje ryczałt na wyżywienie psa (stawki nie pamiętam, ale są trzy grupy "wagowe" i lato/zima). Ponadto udokumentowane wydatki weterynaryjne zwraca właściwy IAS (pies służbowy cały czas jest na stanie inwentarza aż do śmierci). Stan taki jest od 2017r.Czy nasi czworonodzy towarzysze są gorsi?Dodatek emerytalny dla właścicieli psów. Można dostać dodatkowe 510 zł
Dodatek emerytalny na psa mogą dostać niektórzy właściciele tych czworonogów. To nawet 510 zł na pupila i wcale nie ma konieczności, by beneficjent świadczeniabiznes.interia.pl
Przyjdzie decyzja, to będziesz wiedział.Przeliczona po jakim współczynniku 11,9%, czy 12,12%, bo ja odnoszę wrażenie jakby moja była po 11,9%, ale może się mylę.