Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Kiedy impreza powitalna w nowym lepszym świecieChciałem wszystkim podziękować za wszelką udzieloną pomocPozdrawiam jako emeryt.
Czekam tylko na listonosza i decyzję ZER![]()
Gratuluję! Na listonosza pewnie trochę poczekasz, chyba że ZER nie jest tak zawalony robotą jak w zeszłym roku.Chciałem wszystkim podziękować za wszelką udzieloną pomocPozdrawiam jako emeryt.
Czekam tylko na listonosza i decyzję ZER![]()
Daj spokój.Masz rację , portal branżowy , a raczej lemingowo- serwilistyczny, który poza własny "styl" nie dopuszcza innych do dzielenia się tym co jest istotniejsze niż pozorne zadowolenie chwilą. Kiedyś był portal WSSC ( kto pamięta ?) i tam ostro ścierały się poglądy na działalność MF,działaczy ZZ , funkcyjnych a nawet samego neo- guru , już śp. Jacka Staniszewskiego. Co jak co ale on nie cenzurował z byle powodów wypowiedzi innych , choć układając się z MF dostawał na tym forum niezła dozę słusznej krytyki.
Też zapewne pomyślał ach ....szkoda życia na bycie cenzorem .
,Czy ktoś zna nr tel. Do ZER Częstochowa, który jest odbierany?
Waloryzacja wynosi 12,12%, a więc wyliczenia będą inne.Trzynasta emerytura 2024. Kto otrzyma i ile wyniesie świadczenie?
Gazeta Prawna 2 stycznia 2024, 06:00
W przyszłorocznym budżecie skalę waloryzacji emerytur określono na 12,3%. Oznacza to wzrost najniższego świadczenia emerytalnego do kwoty wynoszącej co najmniej 1.783,82 zł, a więc o prawie 200 zł.
link:
https://serwisy.gazetaprawna.pl/eme...4-kto-otrzyma-i-ile-wyniesie-swiadczenie.html
Rentka przyszła z waloryzacją![]()
bym za bardzo nie liczyłTo druga nie mała waloryzacja, a 1943,81 myślę, że będzie, a może być w tym roku druga waloryzacja![]()
bym za bardzo nie liczył
Przeliczona po jakim współczynniku 11,9%, czy 12,12%, bo ja odnoszę wrażenie jakby moja była po 11,9%, ale może się mylę.Rentka przyszła z waloryzacją![]()
Moja przyszła 12,12%Przeliczona po jakim współczynniku 11,9%, czy 12,12%, bo ja odnoszę wrażenie jakby moja była po 11,9%, ale może się mylę.
Nasze psy służbowe nie tyle są lepsze, co pierwsze, których ten przepis w Polsce zaczął dotyczyć. Opiekun emerytowanego psa służbowego SCS otrzymuje ryczałt na wyżywienie psa (stawki nie pamiętam, ale są trzy grupy "wagowe" i lato/zima). Ponadto udokumentowane wydatki weterynaryjne zwraca właściwy IAS (pies służbowy cały czas jest na stanie inwentarza aż do śmierci). Stan taki jest od 2017r.Czy nasi czworonodzy towarzysze są gorsi?![]()
Dodatek emerytalny dla właścicieli psów. Można dostać dodatkowe 510 zł
Dodatek emerytalny na psa mogą dostać niektórzy właściciele tych czworonogów. To nawet 510 zł na pupila i wcale nie ma konieczności, by beneficjent świadczeniabiznes.interia.pl
Przyjdzie decyzja, to będziesz wiedział.Przeliczona po jakim współczynniku 11,9%, czy 12,12%, bo ja odnoszę wrażenie jakby moja była po 11,9%, ale może się mylę.