Owszem należały już od 1990 r. i co z tego wyszło? Nic. Może i nic PiS-owi nie zawdzięczasz ale możliwe, że do dzisiaj mówiłbyś "emerytury nam się należą".Ja tam PIS-owi nie jestem wdzięczny - nam się te emerytury po prostu należały .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Owszem należały już od 1990 r. i co z tego wyszło? Nic. Może i nic PiS-owi nie zawdzięczasz ale możliwe, że do dzisiaj mówiłbyś "emerytury nam się należą".Ja tam PIS-owi nie jestem wdzięczny - nam się te emerytury po prostu należały .
Witaj interpretacjo i żegnaj przejrzystości prawa, samo życie...a miało być tak prosto i jasnoRozmawiałam z konsultantką ZER, powiedziała, że można złożyć wniosek o emeryturę do ZUS np:: dzień po złożęniu wniosku do ZER ale trzeba zaznaczyć we wniosku ZUS, ze złożono wniosek do ZER. Wówczas ZUS powinien zwrócić się o dane do ZER i powinien wystawić decyzję dopiero po wystawieniu decyzji przez ZER.. Jednak zastrzegła, że to jest jej opinia, a po informacje w tej sprawie należy zgłosić się do ZUS.
Problem w tym, że już dwukrotnie pytałam w ZUS zarówno na infolinii jak i w ZUS lokalnym nikt jednoznacznie tego nie potwierdził.
Tak się kwapili z przyznaniem emerytur, że musieli na projekt obywatelski czekać i pododawać do projektu od siebie lata policyjne i nie uznać lat sprzed 1999. Śledziłem prace nad ustawą i pamiętam jak w komisjach posłowie partii rządzącej wili się żeby tylko opóźnić i skomplikować.Niestety nie masz racji, gdyby nie oni ty byś zasuwał do 67 roku.
Wszystko co piszesz się zgadza, nie mniej bez woli PiSu bylibyśmy dzisiaj umundurowanymi cywilami, czekającymi na zusowską emkę.Tak się kwapili z przyznaniem emerytur, że musieli na projekt obywatelski czekać i pododawać do projektu od siebie lata policyjne i nie uznać lat sprzed 1999. Śledziłem prace nad ustawą i pamiętam jak w komisjach posłowie partii rządzącej wili się żeby tylko opóźnić i skomplikować.
Jeszcze może za KAS mamy być wdzięczni?
I jeszcze za słynny art. 41?
Tylko dzięki zaangażowaniu i determinacji Sławka no i zaagażowaniu wielu z nas m.in. w zbieranie podpisów pod projektem obywatelskim mamy emerytury mundurowe. Kto długo pracuje i służy wie ile lat trwała walka o te emerytury.Wszystko co piszesz się zgadza, nie mniej bez woli PiSu bylibyśmy dzisiaj umundurowanymi cywilami, czekającymi na zusowską emkę.
Skoro długo jesteś , lub byłaś, w służbie to dobrze wiesz że od lat 90 olewały nas po kolei wszystkie rządy i partie.Tylko dzięki zaangażowaniu i determinacji Sławka no i zaagażowaniu wielu z nas m.in. w zbieranie podpisów pod projektem obywatelskim mamy emerytury mundurowe. Kto długo pracuje i służy wie ile lat trwała walka o te emerytury.
Jest tak jak piszesz, wszystkie opcje po kolei nas olewałay, dlatego nikomu niczego nie zawdzięczamy.Skoro długo jesteś , lub byłaś, w służbie to dobrze wiesz że od lat 90 olewały nas po kolei wszystkie rządy i partie.
Nic by nie dała walka Sławka i nasz projekt obywatelski gdyby nie było woli politycznej.
Nie agituję PIS-u ale trzeba uczciwie powiedzieć gdyby nie oni to by nie było żadnych emerytur mundurowych.
Życzę miłego dnia.
Dzień dobry,Skoro długo jesteś , lub byłaś, w służbie to dobrze wiesz że od lat 90 olewały nas po kolei wszystkie rządy i partie.
Nic by nie dała walka Sławka i nasz projekt obywatelski gdyby nie było woli politycznej.
Nie agituję PIS-u ale trzeba uczciwie powiedzieć gdyby nie oni to by nie było żadnych emerytur mundurowych.
Życzę miłego dnia.
Na koniec tej dyskusji tylko Ci powiem jaki był pomysł Kapicy.Jest tak jak piszesz, wszystkie opcje po kolei nas olewałay, dlatego nikomu niczego nie zawdzięczamy.