Oczywiście - zależy to od wielu czynników.Dzieki Horacy. Decyzja podjęta, pozostała kwestia optymalizacji podatków. Pytanie uzupełniajace: czy ktoś dostał wypłatę z ZER przed upływem dwóch miesięcy od złożenia wniosku?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Oczywiście - zależy to od wielu czynników.Dzieki Horacy. Decyzja podjęta, pozostała kwestia optymalizacji podatków. Pytanie uzupełniajace: czy ktoś dostał wypłatę z ZER przed upływem dwóch miesięcy od złożenia wniosku?
Wniosek do ZER 28.IX.2022. Decyzja od ZER 28.X.2022. Przelew z ZER z wyrównaniem za kilka dni IX, za X i za XI - 02.XI.2022Dzieki Horacy. Decyzja podjęta, pozostała kwestia optymalizacji podatków. Pytanie uzupełniajace: czy ktoś dostał wypłatę z ZER przed upływem dwóch miesięcy od złożenia wniosku?
chodziło mi o komisję lekarską. Tam jest tylko 0 lub 15%. O tym ile będziesz miał dodatku do emki decyduje ZER po uwzględnieniu procentu twojej emki, jednak nie więcej niż 80%. Ale przy orzekaniu jest tak jak wskazałem powyżej.oczywiście, że jest pomiędzy jeśli ktoś ma emki 70% to dodatku nie dostanie 15% tylko 10% itd.
I co z tego że ci dadzą teraz 20 procent jak za trzy miesiące ceny skoczą 30-40 procent,ja takie coś przerabiałem na początku lat 90 i co przyszedł Balcerowicz zamroził pensję kredyty były na 60 procent.To może lepiej wsadźmy sobie korek w cztery litery? Oczywiście, że lepiej żeby nie było inflacji, a byla by jeszcze większa gdyby waloryzacja wynosiła ponad inflację!
Przepraszam, od jakich? Bo też spadam w lutym. Aha, a czy służbę wojskową muszę jakoś zgłosićOczywiście - zależy to od wielu czynników.
Teraz ci dadzą 20 procent, a podwyżki (jałmużny) ile dostaniesz? 5% ? może 10 ?I co z tego że ci dadzą teraz 20 procent jak za trzy miesiące ceny skoczą 30-40 procent,ja takie coś przerabiałem na początku lat 90 i co przyszedł Balcerowicz zamroził pensję kredyty były na 60 procent.
Ile w danej chwili jest odejść, czy na EM idziesz z grupa inwalidzką czy bez, kiedy Twoje dokumenty Izba wyśle do ZER itd.Przepraszam, od jakich? Bo też spadam w lutym. Aha, a czy służbę wojskową muszę jakoś zgłosić
do EM, czy ZE obligatoryjnie doda ją do wysługi?
Pozdro.
Potrzebne zaświadczenie z WKU o odbytej ZSW do celów emerytalnych .Dzięki za odpowiedzi. Podbijam pytanie o zasadniczą służbę wojskową. Sami sobie rozkminią czy potrzebny kwit z WKU?
DziękujęPotrzebne zaświadczenie z WKU o odbytej ZSW do celów emerytalnych .
A dokładnie z WCR (Wojskowe Centrum Rekrutacji), bo tak teraz nazywa dię dawne WKU. Wystawiają od ręki. Zaświadczenie dołączasz do wniosku o emeryturęPotrzebne zaświadczenie z WKU o odbytej ZSW do celów emerytalnych .
Dziękuję. Z tego co widzę to można też przez epuapA dokładnie z WCR (Wojskowe Centrum Rekrutacji), bo tak teraz nazywa dię dawne WKU. Wystawiają od ręki. Zaświadczenie dołączasz do wniosku o emeryturę
Generalnie, milczenie MF wskazuje na gremium opracowujące (akceptujące) takie rozwiązanie, trudno uwierzyć w brak wiedzy w MF o "propozycjach zmian" ...Rozmawiałem podczas pikiety z funkcjonariuszami innych służb.
Wygląda na to, że art.38 zwiększył tylko odejścia ze służb. U nas też. Funkcjonariusze tracą zaufanie do Państwa i stanowionego przez nie prawa. Rząd strzelił sobie w kolano.
Stąd propozycje o stażowym rosnącym od 15 roku służby aż do 56 % w MSWiA i obowiązujące już świadczenia motywacyjne.
Razem ok. 4 tys. zł mies więcej niż u nas.
MF wciąż milczy.
Masz racje MF gra w ch... z Nami funkami.zwodzi kłamie i oszukuje.A na koniec znowu nic nie wyjdie i funki poglegli pod MSWiA dostana 500 wiecej niz My.Ale coz taki los bezdomnych funkow podleglych pod MFGeneralnie, milczenie MF wskazuje na gremium opracowujące (akceptujące) takie rozwiązanie, trudno uwierzyć w brak wiedzy w MF o "propozycjach zmian" ...![]()
Zawsze traktowano Nas jako służbę „umundurowaną”, a nie mundurową…Masz racje MF gra w ch... z Nami funkami.zwodzi kłamie i oszukuje.A na koniec znowu nic nie wyjdie i funki poglegli pod MSWiA dostana 500 wiecej niz My.Ale coz taki los bezdomnych funkow podleglych pod MF
Ja tam na ZER nie narzekamZawsze traktowano Nas jako służbę „umundurowaną”, a nie mundurową…
Jakbym słuchał siebie sprzed rokuTrzeba się ruszyć, ale na EM. Nie wierzę już DIASom, NUCom, szefom KAS, ani żadnym związkowcom. Dość..! Kwity na EM złożone, oby do lutego i bye. Z roku na rok jest coraz gorzej, i żadne bicie piany tego nie zmieniło. C O R A Z G O R Z E J !!! Postulaty, śmieszne odchodzenie od kompa, milczące protesty, konsultacje, weryfikacje itp pierdy. Trzeba zabierać rzeczy z szafki, dostać swoją emkę i spadać. EM + wynagrodzenie dodatkowe (inna robota) da mi więcej niż obecne mam. I po hooj mi ten cyrk? Bez napinki i słuchania-czytania tego bicia piany. DOŚĆ! Niech zostają przyjaciele króliczka, liczący na cud, młodzi (niech pracują 25 lat) i 60+. Mając nawet 50 na karku można jeszcze popracować gdzieś indziej. Proste - nie podoba mi się ta robota - to zmieniam. Nikt Wam nie każe pracować w cle do śmierci. Kto ma komfort otrzymania EM, jak ja, (nawet po 15 latach) może odejść, tak? To po co to..? Wszystko ma swój czas..!
Pozdrawiam.
A co ma powiedzieć? Przecież nie da 4 koła cywilom a Ty nie bedziesz walczył o te dodatkowe pieniądze tylko dla mundurowych tylko dla tych na grzbiecie tez. Dlatego tez odszedłem, miałem dość cywilnego garba.Rozmawiałem podczas pikiety z funkcjonariuszami innych służb.
Wygląda na to, że art.38 zwiększył tylko odejścia ze służb. U nas też. Funkcjonariusze tracą zaufanie do Państwa i stanowionego przez nie prawa. Rząd strzelił sobie w kolano.
Stąd propozycje o stażowym rosnącym od 15 roku służby aż do 56 % w MSWiA i obowiązujące już świadczenia motywacyjne.
MF wciąż milczy.
Z moich rozmów z funkami z innych formacji wyszło tak samo. Przez brak zaufania i przez zniechęcanie do odejścia zamiast zachęcania do pozostania stracili więcej funkcjonariuszy niz odbyłoby sie to w normalnych warunkach bez art.38. Jedno tez jest pewne…ogromna większość z nich nie cofnie sie w podjętej decyzjiRozmawiałem podczas pikiety z funkcjonariuszami innych służb.
MF wciąż milczy.