https://businessinsider.com.pl/gospodarka/projekcja-inflacji-nbp-publikuje-raport/5nlnkdf Czyli waloryzacja emki cos około 15%. I w przyszłym roku kolejne kilkanascie %
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Cel waloryzacyjny emki: teraz 15%, w 2024 - 10% i w 2025 - 5 %https://businessinsider.com.pl/gospodarka/projekcja-inflacji-nbp-publikuje-raport/5nlnkdf Czyli waloryzacja emki cos około 15%. I w przyszłym roku kolejne kilkanascie %
nie ma sieco cieszyc wysokimi waloryzacjami. to akurat jest dość dramatyczne. Zastanawia mnie jednak perspektywa wzrostu płac w budżetówce w najbliższych latach. z jednej strony wysoka inflacja wiec należało by się spodziewać dużej presji płacowej a z drugiej strony to nie jest metoda walki z inflacją i z trzeciej strony gifantyczny deficyt finansow póblicznych. Ile no mamy teraz BAŁUCÓW coś koło 20? Beneficjentem walki o poprawę stanu finansów publicznych zwykle jest miedzy innymi budżetówka. Mniej kasy na paliwo, na papier, na długopisy itd no i na płace. Obawiam się że scenariusze podwyżkowe w budżetówce oscylują pomiędzy stop kasa na parę lat (w szczególności gdy inflacja zostanie sprowadzona do celu) i być może jakaś kasa co 2 3 lata tak z 2-3%. Te 7,8% na ten rok należy potraktować jako ostatnią kasę na najbliższe 2 lata. Obym się mylił ale przypomnijcie sobie lata 1995-2000, 2000-2006, 2010-2016 rożne kombinacje podwyższonej inflacji z długami. Inflacja w tych czasach była grubsza podobna (końcówka lat 90') ale długów takich to chyba nie mieliśmy nawet za Gierka. troche to przerażające. Najbliższe 2 lata pokażą czy miałem rację. Sam nie wiemCel waloryzacyjny emki: teraz 15%, w 2024 - 10% i w 2025 - 5 %
Troche się tego zbierze
to pytanie zadaj do DIAS i błagaj zmiłowaniaPytanie, do kiedy można wycofać wniosek o emkę?
A po co wycofywać?Pytanie, do kiedy można wycofać wniosek o emkę?
Niestety muszę sie z Tobą w pełni zgodzić. Dlatego tez podjąłem decyzje o odejściu…a właściwie ucieczce w dużo pewniejsze miejsce czyli na emeryturę.nie ma sieco cieszyc wysokimi waloryzacjami. to akurat jest dość dramatyczne. Zastanawia mnie jednak perspektywa wzrostu płac w budżetówce w najbliższych latach. z jednej strony wysoka inflacja wiec należało by się spodziewać dużej presji płacowej a z drugiej strony to nie jest metoda walki z inflacją i z trzeciej strony gifantyczny deficyt finansow póblicznych. Ile no mamy teraz BAŁUCÓW coś koło 20? Beneficjentem walki o poprawę stanu finansów publicznych zwykle jest miedzy innymi budżetówka. Mniej kasy na paliwo, na papier, na długopisy itd no i na płace. Obawiam się że scenariusze podwyżkowe w budżetówce oscylują pomiędzy stop kasa na parę lat (w szczególności gdy inflacja zostanie sprowadzona do celu) i być może jakaś kasa co 2 3 lata tak z 2-3%. Te 7,8% na ten rok należy potraktować jako ostatnią kasę na najbliższe 2 lata. Obym się mylił ale przypomnijcie sobie lata 1995-2000, 2000-2006, 2010-2016 rożne kombinacje podwyższonej inflacji z długami. Inflacja w tych czasach była grubsza podobna (końcówka lat 90') ale długów takich to chyba nie mieliśmy nawet za Gierka. troche to przerażające. Najbliższe 2 lata pokażą czy miałem rację. Sam nie wiem
Zespół do spraw reformy… czyli kolejny krok by przyciąć Funkom ewentualne 15% do emerytury. Ale oficjalne pismo głosi, ze żadne prace by obniżyć nam uposazenia(emerytury) nie sa prowadzone Dalej czekajcie z odejściem na emkeCoś grzebią w komisjach lekarskich MSWiA.Pokaż załącznik: 9997
A o co tu błagać? O te pare obiecanych złotych podwyżki? Tyle samo lub więcej wyjdzie z waloryzacji emkito pytanie zadaj do DIAS i błagaj zmiłowania
Wg mnie w każdej chwili, do czasu zakończenia służby, o ile pytasz o wniosek o zwolnienie.Pytanie, do kiedy można wycofać wniosek o emkę?
Jak minęło 30 dni to koniecznie pytać. Może gdzie w poczcie zaginęłoPytanie takie w drugą stronę.
Od złożenia wniosku minął już miesiąc a Dec o zwolnieniu jeszcze nie ma.
( na koniec stycznia koniec słuźby)
Czekać czy się dopytywać.
U mnie decyzja poczta doszła po 5tyg od dnia złożenia w kancelarii. Z decyzja czekają do ostatniej chwili czyli miesiąc plus wysyłka poczta kilka dniPytanie takie w drugą stronę.
Od złożenia wniosku minął już miesiąc a Dec o zwolnieniu jeszcze nie ma.
( na koniec stycznia koniec słuźby)
Czekać czy się dopytywać.