kozzi29
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 168
Na poziomie DIAS/NUCS wygląda to jeszcze ciekawiejTak wygląda w wykonaniu MF tworzenie systemu zachęcającego do dłuższej służby.
Ostatnia edycja:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Na poziomie DIAS/NUCS wygląda to jeszcze ciekawiejTak wygląda w wykonaniu MF tworzenie systemu zachęcającego do dłuższej służby.
Na poziomie DIAS/NUCS wygląda to jeszcze ciekawiej
Pozamiatane ??? Sami do tego doprowadziliśmy, to i narzekać nie ma na co !!! Dwa lata bezczynności i "okazywania zaufania" dla MF i SKAS jak widać procentują podziękowaniem ze strony rządzących...Czyli pozamiatane.
trzeba się ruszyć, najbliższa okazja w Warszawie.Czyli pozamiatane.
Trzeba się ruszyć, ale na EM. Nie wierzę już DIASom, NUCom, szefom KAS, ani żadnym związkowcom. Dość..! Kwity na EM złożone, oby do lutego i bye. Z roku na rok jest coraz gorzej, i żadne bicie piany tego nie zmieniło. C O R A Z G O R Z E J !!! Postulaty, śmieszne odchodzenie od kompa, milczące protesty, konsultacje, weryfikacje itp pierdy. Trzeba zabierać rzeczy z szafki, dostać swoją emkę i spadać. EM + wynagrodzenie dodatkowe (inna robota) da mi więcej niż obecne mam. I po hooj mi ten cyrk? Bez napinki i słuchania-czytania tego bicia piany. DOŚĆ! Niech zostają przyjaciele króliczka, liczący na cud, młodzi (niech pracują 25 lat) i 60+. Mając nawet 50 na karku można jeszcze popracować gdzieś indziej. Proste - nie podoba mi się ta robota - to zmieniam. Nikt Wam nie każe pracować w cle do śmierci. Kto ma komfort otrzymania EM, jak ja, (nawet po 15 latach) może odejść, tak? To po co to..? Wszystko ma swój czas..!trzeba się ruszyć, najbliższa okazja w Warszawie.
Pozamiatane ??? Sami do tego doprowadziliśmy, to i narzekać nie ma na co !!! Dwa lata bezczynności i "okazywania zaufania" dla MF i SKAS jak widać procentują podziękowaniem ze strony rządzących...
IInicjatywa ustawodawcza z MSWiA nie MF. Więc my nie mieliśmy na to żadnego wpływu.
Czyli co? Oskubali nas z podwójnej waloryzacji? Bo w artykule nic na ten temat nie ma...Sejm przyjął ustawę o szczególnych rozwiązaniach, służących realizacji budżetu w 2023 – Inwestycje.pl
Sejm przyjął ustawę o szczególnych rozwiązaniach, służących realizacji ustawy budżetowej w 2023 r., która zakłada m.in. zamrożenie podstawy naliczania odpisu na zakładowy fundusz świadczeń socjalnych w jednostkach sektora finansów publicznych roku 2023. Za ustawą głosowało 234 posłów...inwestycje.pl
Nikogo nie oskubali. Zwyczajnie rząd "dotrzymał obietnic" ...będzie lepiej w służbie ???ale po 1marca, taka wiosenna odwilżTeraz to już nas ze wszystkiego oskubali
Nie tylko z podwójnej waloryzacji, ale też oskubali z wysokości emerytury, ponieważ kwota bazowa z 2022 r. dla odchodzacych na emeryture do marca 2023.Czyli co? Oskubali nas z podwójnej waloryzacji? Bo w artykule nic na ten temat nie ma...
Mi przy przejściu na EM bardziej przyświecała twórczość Tuwima dla dorosłych .Trzeba się ruszyć, ale na EM. Nie wierzę już DIASom, NUCom, szefom KAS, ani żadnym związkowcom. Dość..! Kwity na EM złożone, oby do lutego i bye. Z roku na rok jest coraz gorzej, i żadne bicie piany tego nie zmieniło. C O R A Z G O R Z E J !!! Postulaty, śmieszne odchodzenie od kompa, milczące protesty, konsultacje, weryfikacje itp pierdy. Trzeba zabierać rzeczy z szafki, dostać swoją emkę i spadać. EM + wynagrodzenie dodatkowe (inna robota) da mi więcej niż obecne mam. I po hooj mi ten cyrk? Bez napinki i słuchania-czytania tego bicia piany. DOŚĆ! Niech zostają przyjaciele króliczka, liczący na cud, młodzi (niech pracują 25 lat) i 60+. Mając nawet 50 na karku można jeszcze popracować gdzieś indziej. Proste - nie podoba mi się ta robota - to zmieniam. Nikt Wam nie każe pracować w cle do śmierci. Kto ma komfort otrzymania EM, jak ja, (nawet po 15 latach) może odejść, tak? To po co to..? Wszystko ma swój czas..!
Pozdrawiam.
Miałem dokładnie tak samo...Mi przy przejściu na EM bardziej przyświecała twórczość Tuwima dla dorosłych .
To może lepiej wsadźmy sobie korek w cztery litery? Oczywiście, że lepiej żeby nie było inflacji, a byla by jeszcze większa gdyby waloryzacja wynosiła ponad inflację!Rewaloryzację w dobie wysokiej inflacji działają odwrotnie czyli zabierają pieniądze a nie dają,podwyżki są ważne wtedy jak inflacja jest niska,i tak było przez ostatnie 30 lat ale ruscy zrobili to co zrobili,oni dobrze wiedzieli co robią.Co nam po waloryzacji np.20 procent jak inflacja pójdzie wtedy na 30 -40 a gonitwa za cenami przy 20 procent inflacji waloryzacją 20 przypomina gonitwę psa za swoim ogonem.A czemu waloryzować jednym tylko a innym nie.
Ha, ha. Szkoda, że tego nie ogarniały rządy od 2010 roku !!! Idąc tym tokiem myślenia to należy zwolnić Prezesa NBP ( co oczywiście popieram) i dodatkowo zamiast zamrożenia w 2020 roku "podwyżek" obciąć wszystkim płace do płacy minimalnej - proste ???Rewaloryzację w dobie wysokiej inflacji działają odwrotnie czyli zabierają pieniądze a nie dają,podwyżki są ważne wtedy jak inflacja jest niska,i tak było przez ostatnie 30 lat ale ruscy zrobili to co zrobili,oni dobrze wiedzieli co robią.Co nam po waloryzacji np.20 procent jak inflacja pójdzie wtedy na 30 -40 a gonitwa za cenami przy 20 procent inflacji waloryzacją 20 przypomina gonitwę psa za swoim ogonem.A czemu waloryzować jednym tylko a innym nie.
Odprawę, ekwiwalent it., wypłacają po odejściu ze służby, ale w moim przypadku to było kilka dni. Emka z wyrównaniem znalazła się na koncie niespełna 2 miesiące po po odejściu. Decyzja już podjęta? PowodzeniaMam pytania do weteranów z Lublina:
- czy wypłata odprawy, ekwiwalentu za urlop Itp. w IAS Lublin jest dokonywana po terminie wskazanym we wniosku o zwolnienie czy przed,
- po jakim mniej więcej czasie ZER zaczyna wypłacać emkę ?