A Policjanci będą o to kruszyć kopie ?Na ile prawdopodobne jest to, że mnożniki u nas będą jednak od 01.01? a nie 01.03? Mowa w kontekście protestu funkcjonariuszy Policji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
A Policjanci będą o to kruszyć kopie ?Na ile prawdopodobne jest to, że mnożniki u nas będą jednak od 01.01? a nie 01.03? Mowa w kontekście protestu funkcjonariuszy Policji.
Nikt nie będzie. Oglądałem wczoraj Komisję Finansów Publicznych. Przeszli gładko nad art.38. Nikt, nawet z opozycji, się nad nim nie "zająknął" Nikogo też ze związków mundurowych to nie interesowało, bo albo nikogo nie było, albo nie zabierali głosu.A Policjanci będą o to kruszyć kopie ?
Jak dobrze pójdzie to mój kieras juz 9 listopada zostanie na tydzień lub dwa sam na placu boju Jedni pojadą na manifestacje a inni zadbają o zdrowieKażdy chciałby mnożniki od 01.01. Kierownik chodzi i obiecuje nam codziennie co się da, bo może zostać sam od 1 marca
Emerytura mundurowa "zjada" składki zusowskie, za okres, za który jest przyznana. Do skonsumowania po osiągnięciu 60/65 lat pozostaje kapitał początkowy (ustalony na 01.01.99) składki od 01.01.99 do 15.09.99, OFE i (nie jestem pewna na 100%) subkonto. Oraz, jeśli ktoś pracuje na emce mundurowej, bieżące składki.Mam takie pytanie. Czy fakt pobierania emerytury mundurowej ma wpływ na emeryturę z ZUS? Czy liczy się tylko kapitał początkowy i lata do 15 września 1999r. Jakie są wasze doświadczenia? Proszę o info.
Raczej 4 miesiące, bo dyrektor ma miesiąc na wydanie decyzji zwalniającej ze służby.Stąd niektórzy czekają do połowy listopada aby złożyć dokumenty, będą już szacunki inflacji za listopad i stanowisko odnośnie postulatów. Potem 3 miesiące i papa.
Zgadza się, może jeszcze wysłać dokumenty pocztą więc możemy doliczyć do tego kilka dni. Chociaż u nas decyzje emerytalne wystawiane są w kilka dni.Raczej 4 miesiące, bo dyrektor ma miesiąc na wydanie decyzji zwalniającej ze służby.
U nas to gdzie?Zgadza się, może jeszcze wysłać dokumenty pocztą więc możemy doliczyć do tego kilka dni. Chociaż u nas decyzje emerytalne wystawiane są w kilka dni.
„Można wycofać…” tylko po co?…Uważam, że lepiej złożyć papiery wcześniej, żeby załapać się na odejście do końca lutego. Z tego co mi wiadomo, w mojej IAS ze względu na duże braki doświadczonych funkcjonariuszy można wycofać żądanie zwolnienia w każdym momencie, nawet po otrzymaniu decyzji i bez problemu pozostaje się w służbie.
Ma miesiąc na wydanie decyzji i od dnia jej doręczenia moze Cię przetrzymac jeszcze o kolejne 3 zgodnie z ustawa o KAS.Zgadza się, może jeszcze wysłać dokumenty pocztą więc możemy doliczyć do tego kilka dni. Chociaż u nas decyzje emerytalne wystawiane są w kilka dni.
A czytać umiesz?@slawomir.siwy
warunek przejścia na emeryturę po 25-letniej służbie to 60 czy 55 lat ?