stefan 123
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 1 165
Wszystkie składki od 15.09.1999. są umorzone. Wszystkie, na OFE też. Podaj podstawę prawną gdzie składki na OFE nie są umorzone
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
15aale do art. 15?
Ale z czego wychodzi że tylko przy Art.15 są umarzanena 15a nie ma
Czyli mamy "uratowane" składki z OFE?Art 111a ust 1 pkt 1 lit b ustawy o organizacji i funkcjonowaniu funduszy emerytalnych tj. DU z 2020 poz 105
przepis dot art 15 i 15e ust o zaopatrzeniu em
Zmiana ta została wprowadzona ustawą z 11 maja 2017 r DU z 2017 poz 1321 - o zmianie ustawy o zaopatrzeniu em f-szy policji....
Gefreiter Ty normalnie wielki jesteś, szacun.Art 111a ust 1 pkt 1 lit b ustawy o organizacji i funkcjonowaniu funduszy emerytalnych tj. DU z 2020 poz 105
przepis dot art 15 i 15e ust o zaopatrzeniu em
Zmiana ta została wprowadzona ustawą z 11 maja 2017 r DU z 2017 poz 1321 - o zmianie ustawy o zaopatrzeniu em f-szy policji....
jesli tak no to super. O ile coś w całości się nie przeflancował do zus parę lat temu.nie ma podstawy prawnej. Składki OFE są umarzane przy art. 15. Ot taki wypadek przy pracy na naszą korzyść.
Właśnie tak to trzeba zrobić, ale chyba składki ze zwaloryzowanego subkonta po 15.09. też trzeba usunąćJa byłem tylko 8 lat w ZUS i kalkulator wyliczył emeryturę ze składek, działa bardzo dobrze.Przeprowadziłem swoją kalkulacje usuwając składki zwaloryzowane i w to miejsce w moim przypadku wpisałem składki za parę miesięcy tj. od 01.01.1999 do 15.09.1999 r, pozostawiłem zwaloryzowany kapitał początkowy plus OFE to z subkonta i OFE z firmy. Następnie wpisałem zerowy dochód w każdym roku do 65 lat i gotowe. Kalkulator działa i liczy.
Tyle tylko, że to dotyczy okresów za który nie przysługuje emka z ZER. Za okres w którym przysługuje nam emka z ZER wszystkie składki zostaną umorzone. Te z OFE też.W piśmie przekazującym decyzję emerytalną z art. 15d (wyliczana na zasadach art. 15a) mam zapis:
''...jeżeli jest pan członkiem otwartego funduszu emerytalnego będzie pan miał także prawo do emerytury wypłacanej ze środków zgromadzonych w otwartym funduszu emerytalnym"
Ktoś musi ponieść ofiarę, żeby elektorat się zgadzał.Tyle tylko, że to dotyczy okresów za który nie przysługuje emka z ZER. Za okres w którym przysługuje nam emka z ZER wszystkie składki zostaną umorzone. Te z OFE też.
Rozpoznanie objawów pozostaw specjalistom, skoro nie wyczułeś sarkazmu.tak się objawia nawyk bycia ofiarą.
Dokładnie tak jest.nie ma podstawy prawnej. Składki OFE są umarzane przy art. 15. Ot taki wypadek przy pracy na naszą korzyść.
Art 111a ust 1 pkt 1 lit b ustawy o organizacji i funkcjonowaniu funduszy emerytalnych tj. DU z 2020 poz 105Podstawę do umorzenia składek zgromadzonych w OFE jeśli taka istnieje. Chyba, ze źle zrozumiałem Twój post i nie miałeś nic takiego na myśli.