Prosba podaj podstawę prawną jaką masz w decyzjiPoliczyli ze wszystkich zgromadzonych środków.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Prosba podaj podstawę prawną jaką masz w decyzjiPoliczyli ze wszystkich zgromadzonych środków.
musisz się bardziej postaraćDotyczy : informacji o zwaloryzowanych składkach na subkoncie w Zakładzie Ubezpieczeń
Społecznych.
W tym przypadku ZUS jest zobowiązany do usunięcia z ewidencji
informacji o składkach należnych i zwaloryzowanych na ubezpieczenie emerytalne za te okresy .
Nie będą one uwzględnione przy ustaleniu prawa do emerytury z ZUS oraz w podstawie
obliczenia wysokości tego świadczenia.
Okres uwzględniony w ZER MSWIA to:..............
W związku z tym uległy zmniejszeniu Pana środki na koncie/subkoncie ubezpieczonego w ZUS.
Jasiu wygrał trzy koła do łapci.To prawda tak odp Zus
może zasłoń dane osobowe i wrzuć skan? Albo wyślij Sławkowi. Jak rozumiem ZUS odpowiedział, że ma obowiązek usunąć środki z OFE za okres brany do emki ale jeszcze tego nie zrobił bo nie masz emerytury z ZUS?To odpowiedź ZUS na zadane pytanie.
To nie jest tak do końca.może zasłoń dane osobowe i wrzuć skan? Albo wyślij Sławkowi. Jak rozumiem ZUS odpowiedział, że ma obowiązek usunąć środki z OFE za okres brany do emki ale jeszcze tego nie zrobił bo nie masz emerytury z ZUS?
i jeszcze składki emerytalne za okres 1.01.1999-14.09.1999 też wliczyli?To nie jest do końca.
Mam już obie emki tj z ZUS i ZER.
Składki ZUS są za okresy służby umarzane, kapitał początkowy pomniejszany za okres służby wojskowej. Otwarte fundusze to zagadka bo każdy ma inny wybór w rozwiązaniu, w którym fundusz funduszu. Ja pamiętam, kiedy wwtedy, że trzeba było, proszę, aby upamiętnić w OFE i składki były ewidencjonowane na subkoncie ZUS. Są one dostępne na portalu ZUS w zakładce subkonto. Emerytura polityczna od początku początkowego i subkonta po waloryzacji (wszystkie instytuty). Wyszło bardzo dobrze tak jak sobie sam obliczyć. Życzę wszystkim takim emeryturom.
Nie wiem jak jest w przypadku jak ktoś był tylko w ZUS, lub tylko w OFE.
Tak wszystkie co do dnia, przed i po.i jeszcze składki emerytalne za okres 1.01.1999-14.09.1999 też wliczyli?
ZUS pyta ZER jakie okresy uwzględnił do emerytury mundurowej i je odlicza. Padają dokładne daty od_do.Tak wszystkie co do dnia, przed i po.
Tak jest w moim przypadku, od 55 roku życia suwak mi skubie kąski ze środków z OFE.Z Waszego doświadczenia, czy osoby, które mają jeszcze w OFE (2,92%), w wieku 55 lat będą podlegać tzw. suwakowi bezpieczeństwa?
Czy to oznacza, że docelowo te środki będą znajdować się na subkoncie w ZUS?
Tak. Wnioski składa się w macierzystym IASHejka, czy istnieje jakiś fundusz socjalny dla emerytów funkcjonariuszy sc-s?