Emerytury !!!

Polityka • 05.01.2022 12:50

Wszystkie osoby, które miały nieprawidłowo naliczone wynagrodzenia, w lutym otrzymają wyrównania

Pytanie się samo nasuwa a co z emeryturami styczniowymi ??????????????????????????????????????????????
Rzekomo nieprawidłowo naliczone wynagrodzenia i ich wyrównania dotyczą jedynie wynagrodzeń i to tylko tych, których dotyczy pseudoulga dla jakiejś abstrakcyjnej klasy średniej. Emerytów nie dotyczy ta ulga, taka jest równość traktowania podatników przez obecną..... opcję rządzącą 😠

Rzekomo nieprawidłowo naliczone wynagrodzenia i ich wyrównania dotyczą jedynie wynagrodzeń i to tylko tych, których dotyczy pseudoulga dla jakiejś abstrakcyjnej klasy średniej. Emerytów nie dotyczy ta ulga, taka jest równość traktowania podatników przez obecną..... opcję rządzącą 😠
Dotyczy nie dotyczy, jesteś pewien że ZER prawidłowo Tobie czy mnie policzył zaliczkę na podatek dochodowy ?????????
Już ZER przez "dup*chroństwo" oszukał nas na rewaloryzacji 2018, 2019. to dlaczego teraz ma nie oszwabić?

Ostatnia edycja:
Polityka • 05.01.2022 12:50

Wszystkie osoby, które miały nieprawidłowo naliczone wynagrodzenia, w lutym otrzymają wyrównania

Pytanie się samo nasuwa a co z emeryturami styczniowymi ??????????????????????????????????????????????
A jak w zwiazku z otrzymanym wyrównaniem i 13 przekroczą w lutym próg uprawniający do nailiczania ulgi dla klasy średniej to co? beda zwracali w picie za rok?
tak pytam zaczepnie :-) bo jak znam życia za błędy księgowych poniesie odpowiedzialność bogu ducha winny szaraczek…

Zacytowałeś ostatni akapit, który nijak się ma do naszej sytuacji, jak i cały artykuł.

Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Prosiłem abyś nie odpowiadał. Nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem to przynajmniej innym nie mieszaj. Wątek jest o emeryturach więc w tym wątku pisz o emeryturach !!!

wracając do tematu wątku, czyli emerytur,
chcę zadać pytania dot. ekwiwalentu za niewykorzystany urlop:
jeżeli chcę odejść na emeryturę w przyszłym roku, czyli z końcem lutego 2023, to za ile lat niewykorzystanego urlopu mi zapłacą?
czy prawdą jest, że odchodząc na emeryturę na koniec lutego 2023 r. zapłacą mi za niewykorzystany urlop z lat: 2021, 2022 i za cały urlop z 2023 r.?
czekam na odpowiedź, bo jeżeli nie zapłacą mi za cały urlop 2023 r. będąc w służbie do końca lutego, to rozważam odejście jeszcze w tym roku....

jeżeli chcę odejść na emeryturę w przyszłym roku, czyli z końcem lutego 2023, to za ile lat niewykorzystanego urlopu mi zapłacą?
czy prawdą jest, że odchodząc na emeryturę na koniec lutego 2023 r. zapłacą mi za niewykorzystany urlop z lat: 2021, 2022 i za cały urlop z 2023 r.?
czekam na odpowiedź, bo jeżeli nie zapłacą mi za cały urlop 2023 r. będąc w służbie do końca lutego, to rozważam odejście jeszcze

Za 2023 rok zapłacą proporcjonalnie do tego ile przepracujesz. A w 2022 roku do września musisz wybrać zaległy urlop za 2021. Tylko zwolnienie lekarskie pozwoli aby w 2023 roku zapłacili za ten czas. Pozdrawiam.

Dotyczy nie dotyczy, jesteś pewien że ZER prawidłowo Tobie czy mnie policzył zaliczkę na podatek dochodowy ?????????
Już ZER przez "dup*chroństwo" oszukał nas na rewaloryzacji 2018, 2019. to dlaczego teraz nie oszwabić?
Wiadomo, że emerytów nie dotyczy ulga dla tzw klasy średniej. Sejm odrzucił poprawkę senatu, wg której mogliśmy być dołączenia do tej ulgi.

Za 2023 rok zapłacą proporcjonalnie do tego ile przepracujesz. A w 2022 roku do września musisz wybrać zaległy urlop za 2021. Tylko zwolnienie lekarskie pozwoli aby w 2023 roku zapłacili za ten czas. Pozdrawiam.
dziękuję za odpowiedź, szkoda z tym 2023 r.
a czy zapłacą także za urlop dodatkowy?

dziękuję za odpowiedź, szkoda z tym 2023 r.
a czy płacą także za urlop dodatkowy?
Aby maksymalnie zapłacili musisz iść od września na zwolnienie. Mieć cały urlop zaległy i obecny do wykorzystania. Dodatkowy za 2022 zapłacą. Aby odejść w tym roku jest trochę mało czasu. Dyrektor raczej nie wyrazi zgody. Waloryzacja jest pewno stracona. Bez waloryzacji możliwe.

czekam na odpowiedź, bo jeżeli nie zapłacą mi za cały urlop 2023 r. będąc w służbie do końca lutego, to rozważam odejście jeszcze w tym roku....
Dyrektor będzie musiał zapłacić Ci za każdy dzień urlopu, również dodatkowego, jaki Ci zostanie po zakończeniu służby. Jednakże przed zakończeniem służby będziesz raczej motywowana do odebrania urlopu (ja dostałem pismo od Dyrektora o konieczności odebrania urlopu). Tak jak ktoś powyżej napisał, możesz mieć jakiś urlop po zakończeniu służby, np.: w przypadku przebywania na zwolnieniu, urlopie macierzyńskim, itp. W przypadku pełnienia służby kierownik wyśle cię na urlop odpowiednio wcześniej w celu jego odebrania.

Mi zajumali 212 zilo. Odchodziłem z art. 15.
Powiem Ci, Krzysztofie, krótko w żołnierskich słowach. Pie...olisz głupoty. Twój relatywizm nie usprawiedliwia w żadnym stopniu tej podłości. Jestem zwykłym funkcjonariuszem , żadnym funkcyjnym, niczego nie ukradłem, nikomu nic nie zabrałem, tylko wysłużyłem, i nikt nie powinien finansować swoich wyborców moim, ani niczyim kosztem.
Zgadzam sie z Tobą w 100%. Jabol jak ma za dużo to niech przekaże na RM.

Ja również będę miał niższą wypłatę, ale skoro takie przepisy zostały wprowadzone przez większość sejmową wybraną w powszechnych wyborach, to cóż poradzić, może to była premedytacja lub błąd, ale oni do błedu się nie przyznają, więc...

ps żadne lamenty do tk nic nie dadzą, to tak jakby wprowadzono np tylko 32 % stawkę podatku, przepis jest przepis.

Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Większość sejmową skleconą przy wsparciu ewakuowanego z dyscyplinarnego urlopu osobnika o wątpliwej reputacji, nijakiego mejzy?

To już wiecie czemu w ubiegłym roku parlamentarzyści itp dali sobie takie astronomiczne podwyżki? planowali od dawne ten nowy wał i dzięki tym podwyżkom dużo zarabiając będą na plusie…sobie zrekompensowali wieksze obciążenie podatkowe a mundurowych olali ciepłym moczem…

Cytuję: Zgodnie z art. 42 ust. 2 ustawy o wykonywaniu mandatu posła i senatora dieta parlamentarna jest wolna od podatku dochodowego od osób fizycznych w granicach określonych w przepisach dla diet otrzymywanych z tytułu pełnienia obowiązków obywatelskich.
Więc ich Polski Ład chyba nie dotyczy...haha

Back
Do góry