Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Gratuluję, a o okresie przed 15.09.1999 piszę post wyżej. Na chwilę obecną masz "obiecane" drugie świadczenie z ZUS po ukończeniu 65 latNooo, od miesiąca na emeryturze! Po 32 latach męczarni. "Jezu jak się cieszę..."
A tak a propos; jak to jest z tym ZUSem za okres do 99 r. Mam 10 lat składkowych jeszcze.
Dzięki za odpowiedź. Znalazłem też pismo do Sławka z ZUS z Departamentu Świadczeń Emerytalno Rentowych. Rozjaśniło.Gratuluję, a o okresie przed 15.09.1999 piszę post wyżej. Na chwilę obecną masz "obiecane" drugie świadczenie z ZUS po ukończeniu 65 lat
Wielkie gratulacje . Informacje o pozostałych składkach otrzymasz wraz z decyzją ZER.Nooo, od miesiąca na emeryturze! Po 32 latach męczarni. "Jezu jak się cieszę..."
A tak a propos; jak to jest z tym ZUSem za okres do 99 r. Mam 10 lat składkowych jeszcze.
U mnie są te puste te rubryki. U mnie w ZUS twierdzą że jak mam drugą em to nie
Kolega z ponad 40letnim stażem odchodząc na emkę rozkminiał temat, korespondował z zusem. Nie mam z nim teraz kontaktu, ale pamiętam, że mówił, o zaliczeniu do pracy w szczególnym charakterze tylko tych lat, które nie są brane do emki mundurowej. On na jego szczęście miał do 1999 roku wystarczający staż w szczególnym charakterze i miał dostać dodatek.Witam, czy ma ktoś może doświadczenie w em z ZUS i dodatkiem za szkodliwe warunki?Czy uznają/doliczają?
Zuzia ja doskonale wiem że ZER sam przeliczy i wyplaci.Tylko nie wiem czy zdąży do początku marca się z tym wyrobić.Mi emeryturę płacili zawsze 3-go każdego miesiąca , a w poniedziałek mamy już 1 marca.
Czy ktoś wie, po jakim czasie od złożenia wniosku o emkę (25.02.2021 r.)-ZER płaci pierwszą emkę?
3 tygodnie od chwili przejścia mi wypłacili. A teraz 3-go marca druga wpłynęła. I dziś czyli miesiąc i 5 dni otrzymałem legitymację (kartę) emerytaCzy ktoś wie, po jakim czasie od złożenia wniosku o emkę (25.02.2021 r.)-ZER płaci pierwszą emkę?
sygn.. Akr III AUa 1203/20.
Czy możemy na podstawie tego wyroku wystąpić do ZERu, pomimo tego że mam już prawomocną decyzję o wymiarze należnej emki?
pozdrawiam