Emerytury !!!

Ok jestem za wcześniejszymi emkami dla celnych. Ale pod warunkiem obowiązkowych testów sprawnościowych (a niech wam będzie co 2 lata) Kto nie przejdzie won ze służby. Zobaczymy co to za elitarna formacja.

Ja też jestem za emeryturami dla f. celnych -zasłużonych "pracujących" ,a już mających prawo do emerytury. Ilu takich jest w całej Służbie Celnej tylko pewnie M.F i ZUS pewnie wie. Poluzujcie trochę szeregi i uwolnijcie etaty.
Wasze doświadczenie zawodowe nie nie zostanie zaprzepaszczone.

Razem mamy moc

Pierwszy cel, to zrobienie porządku ze związkowymi sępami, którzy żerują na zdrowej tkance. Panie i Panowie, z nimi trzeba zrobić porządek w pierwszym rzędzie. Reszta stanie się dziecinnie łatwa ...

Polska to nasze wspólne dobro.

Zrobienie porządku??? Przecież każdy ma rozum i widzi co się dzieje. Komu chcesz pomóc. Płacą składki to niech się zastanowią czy warto, szczególnie gdy ktoś tylko na d... siedzi i liczy:
1/ochronka jest!!! (tak trzymać)
2/składki się kumulują (a ja nic nie robię)
3/może swoim podpisem przypodobam się Naczelnikowi albo Dyrowi ( i niechcący wspomnę o jakiejś premii)

Trzy punkciki a jak ważne dla większości członków zarządów Związków Zawodowych.

A jeszcze ważna chwila jak mijać członków -koniecznie otrzeć pot (nieistniejący) z czoła aby myśleli jak to jestem zapracowana-ny.

Ale nie można wszystkich traktować tak samo. Moje motto: przyjrzyjcie się swoim związkowcom. Polecam

przyjrzyj się swojemu związkowcowi. zobacz, co ma na pagonach. zauważ, jakie pełni stanowisko i jaki jest fajniutki. po tym wszystkim kopnij go w dupę. jeśli zasłużył na to wyróżnienie.

....
A teraz podsumowując Ciekawy jestem ile by kosztował skarb Państwa jeden dzień strajku celników?
Licząc średnią:
generujemy rocznie 90 mld /365dni to w ciągu dnia daje 246 mln zł ( w postaci towaru dopuszczonego do obrotu, deklaracji akcyzowej, i innych danin)

sądzę że M. Finansów doskonale zdaje sobie z tego sprawę i umie liczyć.

Gdyby wszystkie związki zawodowe działały razem to już w tamtym roku bym się cieszył z wcześniejszej emki.

a n arazie nie dorównujemy organizacją takim formacjom jak nauczyciele, pielęgniarki czy górnicy ;/[/QUOTE]

A co będzie jeśli się okaże że z odprawami poradzi sobie CELINA i 3 informatyków, TAX FREE obsłuży kilku f-ców z tłuczkiem, brak dozorowców tylko pobudzi gospodarkę, tę białą i tę szarą , a strajk WZP pozwoli zaoszczędzić kosztów likwidacji papierosów ?

Przyjrzyjcie się swoim związkowcom

Z których niektórzy wprost rozkochali w sobie swoich dyrektorów, jak obrzydliwy agent niewinną posłankę.

Do niczego dobrego to nie doprowadzi ...

Dodatkowe środki na emerytury i premie:
Ile kosztuje uszycie mundurów zimowych dla 9000 funkcjonariuszy biurowych którzy nigdzie nigdy ich nie użyją ?

Odpowiedź w tylu Mario byłaby taka że raz na 5 lat taki funcjoknariusz wyjdzie na dziedziniec poszukać zgubionej zapalniczki i zgodnie z regulaminem powinien to zrobić w mundurze...
...i jeszcze co w takim razie z Rzepinem

Dodatkowe środki na emerytury i premie:Ile kosztuje uszycie mundurów zimowych dla 9000 funkcjonariuszy biurowych którzy nigdzie nigdy ich nie użyją ?Odpowiedź w tylu Mario byłaby taka że raz na 5 lat taki funcjoknariusz wyjdzie na dziedziniec poszukać zgubionej zapalniczki i zgodnie z regulaminem powinien to zrobić w mundurze......i jeszcze co w takim razie z Rzepinem
Jakich zimowych mundurów? Bo jak kojarzę to są spodnie i czapka, ktore przysluguja wszystkim jako sluzbowe. I nie rozsmieszaj mnie ze rzepin istnieje dzieki Cmm, bo tam pracuje ze dwadziescia osob. To troszke malo jak na strategiczne zadanie utrzymujace rzekomo cala izbe ;)
Trzymajmy sie lepiej stricte watku emerytur i pilnujmy zeby nas nie zrownywali z innymi sluzbami mundurowymi poprzez np. 80% chorobowe, bo to chca zrobic i beda ciemnemu ludowi tlumaczyli, ze to w ramach zrownyeania uprawnien.

Ostatnia edycja:
nie idźcie tą drogą

Z których niektórzy wprost rozkochali w sobie swoich dyrektorów, jak obrzydliwy agent niewinną posłankę.

Do niczego dobrego to nie doprowadzi ...

mnie się to wskazanie na kurtyzany nie podoba. jeszcze brukowce go podchwycą. wyobrażacie sobie tytuły: capiko uwiedziony przez szamana? chociaż z drugiej strony, gdyby to były publikacje w stylu http://niepoprawni.pl/blog/6078/operacja-venona , to czemu nie?

poza tym, jak się wydaje to wątek o emeryturach. ewentualnie o przyczynach obecnego przejściowego ich braku.

Emerytury coraz bliżej?

Wątek kurtyzan jest bardzo ciekawy, ale teraz ważniejszy jest sondaż preferencji (nomen omen) ... wyborczych. Oto on w całej krasie:

Gdyby wybory parlamentarne odbywały się dzisiaj, na PO głosowałoby 35 proc., a na PiS - 34 proc. Polaków - wynika z sondażu TNS Polska dla programu "Forum" w TVP Info. (...) http://sondaz.wp.pl/kat,1342,wid,15339828,wiadomosc.html

W tej sytuacji i związkolot nie pomoże ...

Wątek EMERYTURY !!!
więc poruszajcie tematy z tym związane. Jako, że namnożone związki mają wpływ na nasze emki, a 95% Przewodniczących ZZ ma w duszy (tłumaczy na spotkaniach, że już za późno, że kiedyś to była szansa, ale to ten i ten zawalił itp.) to proponuję z jednej strony wobec bezradności w szeregach zarządów ZZ, a z drugiej strony wiedząc że:
1/ochronka jest!!! (na wszelki wypadek jak by się coś działo)
2/składki się kumulują (można wydać na jakiś zbożny cel -spotkanie z dzikiem na grillu w tle)

3/mogą swoją postawą przypodobać się Naczelnikowi ( wspomnieć o przysługującej premii lub orderze za długoletnią np.15 letnią pracę; gdzie 60% załogi dłużej pracuje)
Ale nie można wszystkich wsadzać do jednego wora więc:
PRZYJRZYJCIE SIĘ ZWIĄZKOWCOM !!! i zdecydujcie czy chcecie na to patrzeć !!!

Trzeba coś zrobić z tymi wieloletnimi przewodniczącymi i członkami zarządów, którym stołki związkowe do tyłków się przykleiły ... może dobrowolnie, w obecnej sytuacji, mając na uwadze emerytury, sami zrezygnują ....

Trzeba to sobie jasno powiedzieć emki mundurowe należą się wszystkim funkcjonariuszom i to bez wyjątku czy pełnią służbę na pasie czy w biurze bo taka jest pragmatyka służby. Masz mundur masz emkę i tyle. Kto mi zagwarantuje że za parę lat jak będzie zbliżała się emka nie zostanę przeniesiony nagle do jakiegoś UC lub IC. I to właśnie nas różni od cywili że ktoś jest dzisiaj w biurze, ale jutro na pasie i z tym każdy musi się liczyć. Cywil na pas nie pójdzie bo niby co miałby tam robić. Poza tym są ludzie którzy mają po 20 lat na pasie ale zabrali im granice i są teraz w biurach i co im emki miałyby nie przysługiwać? Tak nie może być.

Trzeba to sobie jasno powiedzieć emki mundurowe należą się wszystkim funkcjonariuszom i to bez wyjątku czy pełnią służbę na pasie czy w biurze bo taka jest pragmatyka służby. Masz mundur masz emkę i tyle. Kto mi zagwarantuje że za parę lat jak będzie zbliżała się emka nie zostanę przeniesiony nagle do jakiegoś UC lub IC. I to właśnie nas różni od cywili że ktoś jest dzisiaj w biurze, ale jutro na pasie i z tym każdy musi się liczyć. Cywil na pas nie pójdzie bo niby co miałby tam robić. Poza tym są ludzie którzy mają po 20 lat na pasie ale zabrali im granice i są teraz w biurach i co im emki miałyby nie przysługiwać? Tak nie może być.

wszystko w temacie

Ano nie wszystko w temacie. Sprawiedliwa byłaby zasada że jeśli przepracowałeś np. 5 lat na pasie to do emerytury wlicza cie się staż 7,5 roku. Odpowiednio proporcjonalnie.

O przeniesieniach w drugą stronę nie słyszałem. W teorii wszystko jest możliwe nawet to że trafi tam dyrektor ale bądźmy poważni. Wtedy zasada proporcjonalności też mogłaby działać.

Panie Shift, zniknij Pan. Razem ze swoimi zasadami i zasadą proporcjonalności, co to wszystkim daje jak się należy. Jak dobrze opłacona qwa.

[video=youtube;uw9VRnfl9no]https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=uw9VRnfl9no[/video]

Ostatnia edycja:
Ano nie wszystko w temacie. Sprawiedliwa byłaby zasada że jeśli przepracowałeś np. 5 lat na pasie to do emerytury wlicza cie się staż 7,5 roku. Odpowiednio proporcjonalnie.

O przeniesieniach w drugą stronę nie słyszałem. W teorii wszystko jest możliwe nawet to że trafi tam dyrektor ale bądźmy poważni. Wtedy zasada proporcjonalności też mogłaby działać.

to są szczegóły techniczne, do określenia potem, wzorować się powinniśmy na innych - np. miesiąc na pasie, wzp czy w dozorze w terenie x mnożnik,

musimy też pamietać, żeby, podobnie jak np. w Policji, 20% wymaganego do emerytury stażu SŁUŹBY mogło pochodzić spoza służby

dyskusja na temat szczegółów teraz wzbudzi tylko negatywne emocje i kłótnie

a co do przenoszenia w druga stronę to mało widziałeś

tylko z mojego referatu dozoru w ciągu 3 lat do oc trafiło ponad 10 osób - w tym ja

Ostatnia edycja:
A u mnie na przestrzeni lat 7 z mojego piętra, z piętra nad i pod NIKT nie został przeniesiony poza obręb Izby. Także opowieścio alokacjach urosły do rangi legend!

Cywil, alokacje to fakt - 2003 rok (Kraków, Nowy targ, Warszawa) oraz 2004 rok - granica zachodnia To, co wtedy zrobiono z funkcjonariuszami (!!!) przechodzi ludzkie pojęcie. Potem tylko sporadyczne przypadki , w zdecydowanej większości (a może nawet 100% ?) na własną prośbę. Ale bacik ciągle wisi. W ten sposób trzyma się za ryj zachód i centrum. Na chwilę obecną bardziej straszak. Już nawet przeniesienia wewnątrz izby muszą być odpowiednio podparte. Samo "dla dobra Służby" przestało sądom wystarczać,

Digital411 - Tabelki powinienem mieć do soboty, podliczę wtedy co i jak. Shift wspomina o 9 tysiącach biurowych funkcjonariuszy - może ma rację ? Zastanawia mnie tylko, dlaczego żaden celnik jeszcze nie podał danych o ilościach fizoli i biurowych ? Niewygodne to, czy jak ? Przecież możecie mieć te dane w 5 minut po włączeniu firmowej poczty.

Jakbyśmy się choć o milimetr zbliżyli do tematu emerytur to bym zrozumiał te wasze dywagacje - ale w obecnej sytuacji - nie szkoda wam czasu na taką fantastyk ? Mnożniki, plany, dozory pasy itp ? toż to tyle nie realne co prawie chore i nikt z cłem nie chce w ogóle gadać na żaden temat. Po prostu przez swoje rozbicie nie jesteśmy żadnym partnerem do rozmów. Dla prawdziwych z msw dziwadłem i pośmiewiskiem, że się na takie coś godziliśmy przez lata, a dla cywili z US jeszcze gorszymi mutantami. Ja patrze na to tak - dopóki sami nie posprzątamy swojej stajni Augiasza - nikt poważny do tego smrodu się nie zbliży.

Back
Do góry