Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Wedle mojej wiedzy, były takie przypadki.A czy w momencie powstawania KAS - u stała się krzywda komuś że skarbowego lub UKS-u ?
Myślę, że co najmniej każdy, który zabiera głos w tym wątku ma świadomość dzięki komu jest w tak komfortowej sytuacji życiowej pobierając emkę z możliwością dorabiania. Dlatego też apeluję do wszystkich, którzy jeszcze tego nie uczynili, aby wspierali Sławka i wpłacali na konto jego emerytury - patrz wątek "Przybij piątkę Sławkowi". I po prawdzie to należałoby przybijać nie jedną ale co najmniej dwie piątki. Bądźmy dalej solidarni i wspierajmy mocno nasz związek mimo przejścia na emeryturę - nie tylko składkami członkowskimi. Pozdrawiam brać celniczą- tą aktywną zawodowo i tą zasłużenie regenerującą mocno nadszarpnięte siły i nerwy w naszej "służbeńce". Howgh.No i wreszcie pieniądze na koncie z wyrównaniem, na emkę odszedłem (wniosek złożyłem 23.06.2020) 24.06.2020,dzwonilem do zer Częstochowa ale nikt nie odbiera, wtedy napisałem na email, pani z Częstochowy do mnie zadzwoniła, mile wszystko wyjaśniła, i powiedziała że w chwili obecnej jeszcze obrabiają wnioski z czerwca tyle tego mają, także teraz pieniądze a legitymacja i decyzja później bo to robią w Warszawie i potem wysyłają do Częstochowy a oni dopiero z tamtąd do emerytów, czy finansowo się zgadza to zobaczę przy następnej emce bo teraz ogólna kwota za wrzesien i poprzednie miesiące, no ale już jest, pozdrawiam wszystkich którzy czekają na pierwszą emkę
Dzięki za info
Jest komunikat na stronie ZER- będą przeliczać każdemu emerytury automatycznie , nie trzeba występować z wnioskiem o przeliczenie!!!A czy trzeba osobiście wystąpić z wnioskiem o przeliczenie.?
@Zuziacoll Czy ten projekt jest już pokazany oficjalnie? Coś ktoś więcej na ten temat może napisać? Mile widziany odzewSzanowni związkowcy , mam pytanie dotyczące OFE . Czy posiada ktoś projekt ustawy , który ma być przepychany przez Morawiecki team w Sejmie w tym miesiącu . Jest tam kilka baboli niekorzystnych dla nas .
Mile widziany odzew .
https://www.sejm.gov.pl/Sejm9.nsf/PrzebiegProc.xsp?nr=114 To chyba ten projekt który jest ciągle procedowany@Zuziacoll Czy ten projekt jest już pokazany oficjalnie? Coś ktoś więcej na ten temat może napisać? Mile widziany odzew
Tarcza staje się powoli "normą", chroni wszystkich i wszędzie??? Czy może jest takim "placebo" gospodarczym w ustach MM.Obecnie krążą plotki, że od nowego roku znacznie zostaną obcięte odprawy emerytalne.
Może warto byłoby wyprzedzająco w trybie pilnym zapytać Szefa KAS, czy obecnie trwają prace dotyczące objęcia funkcjonariuszy ograniczeniem wysokości odpraw emerytalnych w ramach ustawy tarcza antykryzysowa.
Rzeczywiście w związku z obniżeniem średniej krajowej obcięli mi 25% od kwoty brutto. Wyliczyłem sobie i się zgadza.Witaj
I co? Doszedłeś do tego czy Ci obcięli emkę.? Wyjaśniło się?