Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Świetnie...
Jeszcze tylko łaskawie napisz dlaczego
@bolo1999
chciałem zwrócić tylko uwagę, że kapitał początkowy był liczony na 01 stycznia 1999 i po waloryzacjach będzie brany do wyliczenia emerytury ZUS, w ZUSie zaczyna się problem wyliczenia zwaloryzowanych składek od 01 stycznia 1999 do 14 września 1999 ponieważ nie mają na to programu i trzeba to policzyć ręcznie.
Polecam analizę orzeczenia Sądu Najwyższego z 2019 roku oraz komentarze do ustawy o zaopatrzeniu społecznym.
skoro jesteś w temacie to powinieneś wiedzieć o którym orzeczeniu mowa. Poszperaj, jak znajdziesz to podyskutujemy.
@bolo1999
chciałem zwrócić tylko uwagę, że kapitał początkowy był liczony na 01 stycznia 1999 i po waloryzacjach będzie brany do wyliczenia emerytury ZUS, w ZUSie zaczyna się problem wyliczenia zwaloryzowanych składek od 01 stycznia 1999 do 14 września 1999 ponieważ nie mają na to programu i trzeba to policzyć ręcznie.
W takim przypadku zwróciłbym się z żądaniem odsetek za zwłokę.Tak, to prawda co piszesz. Ja czekam za emeryturą z ZUS od stycznia 2020r. maja nowe wytyczne i muszę czekać aż wyczyszczą moje konto ze składak ZUS z okresu za jaki otrzymałam emeryturę z ZER wtedy zostaną składki ZUS za okres, który wyliczą mi emeryturę z cywila. Do dzisiaj nie mam nawet decyzji zaliczkowej.
A tymczasem w SCS duża grupa funkcjonariuszy w kwietniu i maju złożyła wnioski z terminem odejścia ze służby w czerwcu, lipcu, sierpniu.....Mundurowa superustawa przyjęta przez rząd. Wśród zmian m.in. specjalny dodatek przedemerytalny
Prace nad ustawą o szczególnych rozwiązaniach dotyczących wsparcia służb mundurowych nadzorowanych przez ministra właściwego do spraw wewnętrznych oraz Służby Więziennej wyraźnie przyspieszają, czego najlepszym przykładem jest dzisiejsze posiedzenie Rady Ministrów. Rząd zebrał się w zasadzie...www.infosecurity24.pl
to tyle jeżeli chodzi o zaangażowanie szefa KAS
Ciekawy artykuł ukazał się w portalu INTERIA.
Cyt.
Przygotowywany przez MSWiA projekt ustawy zakłada, że prawo do emerytury mają nabywać funkcjonariusze, którzy ukończyli 55 lat i przepracowali w służbie co najmniej 25 lat. Reforma ma objąć funkcjonariuszy policji, straży granicznej, straży pożarnej, ABW, CBA, Agencji Wywiadu, Służby Kontrwywiadu Wojskowego, Służby Więziennej oraz BOR - przyjętych do służby po 1 stycznia 1999 r.
A gdzie SŁUŻBA CELNA ???
Panie Sławku zapewniano nas, że będziemy ujęci w nowym projekcie.
Może należy przypomnieć o pewnych ustaleniach.
Liczyć można jedynie na Pana związek.
Pozdrawiam.
Link:http://biznes.interia.pl/wiadomosci/finanse-osobiste/news/emerytury-czy-mundurowi-zaplacza,1490801
A tym
A tymczasem w SCS duża grupa funkcjonariuszy w kwietniu i maju złożyła wnioski z terminem odejścia ze służby w czerwcu, lipcu, sierpniu.....
Po wkacjach nie będzie już tak łatwo skompletować patroli.
W Urzędach Skarbowych powtarzane są plotki, że wkrótce wszystkich ucywilnionych funkcjonariuszy SC znowu przywrócą do służby. Już martwią się kto ich zastąpi bo i tam niedługo zrobią się spore braki kadrowe.
Odnośnie tego pytania na końcu to chyba wiesz? Nasza ścieżka kariery była bardzo wyboista odkąd pamiętam , ale upadek służby postępuje od czasu likwidacji GUC.Potrzebują najwięcej funkcjonariuszy do WZP . I teraz niech każdy sobie odpowie czy to są stanowiska uwieńczające karierę i dotychczasowe doświadczenie . Czy po prostu "poturbowanie funkcjonariusza z np. 25 letnim stażem w Służbie" i zrobienie go krawężnikiem . Czy to ma być początek kariery w służbie czy koniec . Co za matoł spowodował taką ścieżkę kariery .