Witam. Jestem na krótkim urlopie i dlatego dopiero teraz zaglądam na forum. W związku z tą absencją moją poprosiłem wiceprzewodniczącą o obecność na posiedzeniu Komisji i poparcie petycji. Poprosiłem również, by wybrzmiało, że taki sam problem dotyczy także funkcjonariuszy Służby Celnej.
To, bardzo pomoże wszystkim, także funkcjonariuszom z UKS, którzy przyszli w 2003r. do SC. Funkcjonariuszom SC przed 99r. także oczywiście.
Cieszę się, że petycja nie została odrzucona i nadano jej bieg.
Zapewniam wszystkich, że jeżeli sprawa trafi na posiedzenie Komisji Finansów, to będziemy zajmować takie samo stanowisko. Do tego jednak bardzo daleka droga i ideałem byłoby współdziałanie, a nie antagonizmy jak czytam parę osób powyżej. W MF także oczywiście o tym przypominamy.
Ps. Ja nie pogodziłem się, tak jak jeden z userów wyżej pisze, z tym, że wcześniejsze lata przed 99r. nie zostaną zaliczone. Wciąż walczymy w sądzie, wciąż nie ma prawomocnego wyroku i mamy też gotowy wniosek do TK, który uwzględnia wszystkich. Jasno też określiliśmy cele, gdzie są wszyscy funkcjonariusze na równi potraktowani.
Ta petycja pomaga w osiągnięciu powyższego, bo jeżeli uznają Koleżankom i Kolegom z UKS to nie ma uzasadnienia prawnego, by nie uznać innym, tj. Koleżankom I Kolegom z UKS z 2003 i funkcjonariuszom SC lat przed 1999r. Dlatego nie rozumiem dlaczego pojedyncze osoby wyżej negują coś co dla nich jest pomocne? Jeżeli to wynika tylko z braku wiary, bo tak jeden z userów pisze, to proszę żeby ten brak wiary nie powodował zawiści wobec innych. Ja nie straciłem wiary i mam nadzieję, że ogół funkcjonariuszy także. Wierzę też, że potrafimy o to ostro zawalczyć, także emerytowani funkcjonariusze SC i SCS. Pozdrawiam