cat
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 2 627
CAT gratuluję, ja z kolei złożyłem wniosek do IAS 16 września i dzisiaj otrzymałem przelew z ZER. Czekam na decyzję i rozpoczynam nową walkę tym razem o waloryzację za lata 2018-2019r. Taki nasz los, że musimy ciągle o coś walczyć. Mam taką propozycję dla emerytów, którzy również będą walczyć o tę waloryzację, aby wymieniać się informacjami w tym zakresie.
Dziękuję (Tobie i Innym) za gratulacje.
Przyjmuję je chętnie i niniejszym spełniam obietnicę z poprzedniego posta, stwierdzając:
- Drodzy Emeryci po "rozmundurowaniu" - czas podjąć kolejny temat, o którym wyraźnie
zapomnieliście.
Zatem - osobiście zaczynam mieć w ... nosie twierdzenia, że wobec złożenia "propozycji"
pracy, nie należała się nam "odprawa". Zaznaczam - moja sprawa w sądzie wciąż się toczy
i z pewnością jej nie odpuszczę - ale planuję ją "rozgryźć" z innej jeszcze strony.
Dodam jeszcze, że uczynię to niezależnie od wyniku toczącej się sprawy, gdyż według
przepisów zaistniały tu dwa, absolutnie niezależne od siebie rodzaje "odpraw".
O jednej sporo już dyskutowaliśmy i wielu z nas o nie "się sądzi", ale jest jeszcze jedna!
Otóż chodzi mi o "odprawę emerytalną" w służbach mundurowych.
Nie będę się rozpisywał - niech każdy z Was samodzielnie oceni sprawę na podstawie
nie moich słów ale niezależnego artykułu, do którego podaję link:
https://www.rp.pl/artykul/1162889-Kiedy-policjant-otrzyma-odprawe.html