Emerytury !!!

Ja też chcę emeryturę mundurową. Codziennie w naszym oddziale robimy po kilkadziesiąt odpraw celnych. Za każdym razem, w oparach spalin, ganiamy od ciężarówki do ciężarówki, rewidujemy towary, plombujemy samochody. Musimy zrewidować towary, bo jak zaplombujemy coś innego niż odprawiamy, to konsekwencje mogą być nie do wyobrażenia. I tak codziennie, czasami po 10-12 godzin, w soboty i niedziele również. Jak zajdzie potrzeba, to mogą mnie przenieść z dnia na dzień do innego oddziału w różnych częściach polski. Urlopu nie miałem już od dawna. Uważam więc, że należy mi się wcześniejsza emerytura. A zapomniałem dodać, jestem agentem celnym.

tylko że dla ciebie kierowca jest partnerem ze wspólnotą interesów a nie kontrolowanym, który jeśli ma coś na sumieniu stanie się dla ciebie wrogiem, który może ci spalić chatę albo pobić dziecko

tylko że dla ciebie kierowca jest partnerem ze wspólnotą interesów a nie kontrolowanym, który jeśli ma coś na sumieniu stanie się dla ciebie wrogiem, który może ci spalić chatę albo pobić dziecko
Właśnie widać kto tu ma pojęcie o przepisach, procedurach i odpowiedzialności.

Ale przecież, jeżeli kolega agent celny będzie szantażowany przez kierowcę przemytnika i nie zaplombuje w procedurze uproszczonej samochodu wiedziąc, że w środku jest lewizna, szef kierowcy-przemytnika może mu spalić dom albo pobić dziecko. Do tego kolega agent nie jest f-szem publicznym, więc żadnej ochrony prawnej od pańśtwa nie otrzymał. Wg mnie powinien mieć wcześniejszą e-mke.

ależ się namnożyło nagle wichrzycieli nie-celników

przipadek?

sio z forum - to za ważny dla nas moment żeby tracić czas na tłumaczenia oczywistych oczywistości ludziom zamkniętym na dialog i argumenty - nie męczcie siebie i nas

ależ się namnożyło nagle wichrzycieli nie-celników

przipadek?

oczywistych oczywistości ludziom zamkniętym na dialog i argumenty -

Teraz już wiem o co chodzi:
- wcześnieszja e-mka dla SC należy się, bo to "oczywista oczywistość", więc faktycznie szkoda podnosić już jakichkolwiek argumentów,
- strajk i utrudnianie życie zwykłemu obywatelowi na granicy jest przejawem otwarcia na dialog,
- "oczywista oczywstość" to dopiero wyraz otwarcia na dialog i argumenty.

POwodzenia

zolle, ignorujmy posty wichrzycieli i nie odpowiadajmy na nie. Wtedy umrą śmiercią naturalną. Mamy przecież ważniejsze sprawy. Prawda?!!!! A poza tym to forum bardzo się rozmydli, a sługusom o to chodzi, żeby siać ferment. To tyle. Nie dajmy się. Dobranoc.:eek:

Nie mam zamiaru z wami dyskutować, bo nie ma o czym. Chciałem tylko pobudzić trochę waszą wyobraźnię i sprowadzić na ziemię. Myślę, że nic nie ugracie i wielu z was polegnie - czego oczywiście nikomu nie życzę. Każdy z was powinien również zrewidować swoje nastawienie do pracy, przeczytać jeszcze raz ustawę o SC i odpowiedzieć sobie na jedno pytanie - czy ta praca, na takich warunkach, jakie proponuje mi pracodawca, mi odpowiada?. Jeżeli nie, umowa o pracę powinna zostać rozwiązana.

Ja też chcę emeryturę mundurową. Codziennie w naszym oddziale robimy po kilkadziesiąt odpraw celnych. Za każdym razem, w oparach spalin, ganiamy od ciężarówki do ciężarówki, rewidujemy towary, plombujemy samochody. Musimy zrewidować towary, bo jak zaplombujemy coś innego niż odprawiamy, to konsekwencje mogą być nie do wyobrażenia. I tak codziennie, czasami po 10-12 godzin, w soboty i niedziele również. Jak zajdzie potrzeba, to mogą mnie przenieść z dnia na dzień do innego oddziału w różnych częściach polski. Urlopu nie miałem już od dawna. Uważam więc, że należy mi się wcześniejsza emerytura. A zapomniałem dodać, jestem agentem celnym.

zapomniałeś też dodać, że zarabiasz dwa razy tyle co celnik, swobodnie możesz się dodatkowo zatrudniać i brać lewą kasę wykorzytsując sprzęt pracodawcy, znam środowisko i wiem że za wypełnienie deklaracji akcyzowej brali agenci 80 zł(bez podatku) a to jest sprawa 10 min maksymalnie,

zapomniałeś też dodać, że zarabiasz dwa razy tyle co celnik, swobodnie możesz się dodatkowo zatrudniać i brać lewą kasę wykorzytsując sprzęt pracodawcy, znam środowisko i wiem że za wypełnienie deklaracji akcyzowej brali agenci 80 zł(bez podatku) a to jest sprawa 10 min maksymalnie,

Jak zarabiają dwa razy tyle co Ty za dwa razy mniej roboty i po 10 godzinach pracy mają jeszcze siłe brać dodatkową robotę, zostań agentemt i Ty. W czym problem : )
Będziesz zarabiał (bez podatku) 80 zł / 10 minut, co na dniówkę daje 3840 zł a na miesiąc 84.480 zł. Porobisz tak 5 lat i możesz iść na e-mke prywatną wcześniejszą, bo Ciebie będzie stać.
Widać, że pojecie o normalnej pracy to Ty masz.

A celnik lewej kasy nie może brać ? Znasz środowisko i co nie słyszałeś o takim czymś ?

Ostatnia edycja:
dzisiejsze postanowienieD

Dzisiaj doszedłem do wniosku , że zadnym wykładowcom ani agentom celnym nie będę pomagał w interpretacji przepisów bo są to środowiska wrogie nam celnikom. skoro są tak wyedukowani to proszę bardzo nich sami wykażą się znajomnmością przepisów, a nie przychodzą i żebrzą prosze pomóż

Kurde, wracam z nocki, patrzę, kilka stron do przeczytania. Fajnie, może jakieś info, konkrety, a tu co ?! Nadal toczycie tą samą głupią dyskusję z juarami i jemu podobnymi, tylko po co ?! Po jaką cholerę?! Jest wiele ważniejszych kwestii niż poglądy juarowców

W Polsce mamy 16 milionów pracujących obywateli ze średnią poborów 3600zł. Ich miesięczne składki na ZUS wpłacane przez pracodawcę i pracownika (bez ubezpieczeń zdrowotnych) wynoszą16000000x1100zł=17600000000zł.Ilość emerytów to 4,5 miliona. Średnia emerytura wynosi 1600zł czyli 4500000x1600zł=7200000000zł. Policzmy ile miesięcznie zostaje dla Vincenta. 17600000000zł-7200000000zł=10400000000zł. Dziwne, że komuś brakuje na wypłatę emerytur.

proszę konkrety w dniu dzisiejszym sejm odrzucił wniosek mniejszości o objęcie SC zaopatrzeniowym systemem emerytalnym zdaje się 7 głosami, Pan premier jak się okazuje niczego nam nie obiecał, a pytania na temat naszej służby zbył lakonicznie raczej. Natomiast Pan Cichocki stwierdził, że nie obawia się utrudnień w trakcie euro

Przegraliśmy tylko bitwę.
Pamiętacie styczeń 2008? Pilne posiedzenie rządu i zmiany do ustawy o SC.
To jest nasz cel i go osiągniemy !!!

TRWA PROTEST SŁUŻBY CELNEJ. CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!!!

40 zl za wypisanie akcu? za co tyle, za dwa papierki? skandal.

]zapomniałeś też dodać, że zarabiasz dwa razy tyle co celnik, swobodnie możesz się dodatkowo zatrudniać i brać lewą kasę wykorzytsując sprzęt pracodawcy, znam środowisko i wiem że za wypełnienie deklaracji akcyzowej brali agenci 80 zł(bez podatku) a to jest sprawa 10 min maksymalnie,[/QUOTE]

w glowach sie tym agenturom przewraca. i co to znaczy, ze agent polombuje? a czyja plombownica? a jakie to przejscie?

przegralismy i raczej nie mamy szans na nic innego. nie ma solidarnosci wsrod celnikow. zwlaszcza na zachodzie. wszyscy boja sie odezwac. sa zastraszani. i ciagle pamietaja jak w latach 2002-2004 zwiazki walczyly, ale o siebie. troche zwiazkowcow zostalo po wejsciu do unii na swoich stanowiskach ale wiekszosc z nich ze zwiazkow odeszlo. jak byla granica na zachodzie to szanse byly najwieksze a wszyscy nas wych..li i zwiazki tez.

Back
Do góry