Emerytury !!!

Panie sławku!!!!??? nie no niech pan nie pisze takich rzeczy - chyba Pan nie wierzy w te bajki- Znowu grają na zwłokę :-((( myślę że teraz alnbo nigdy!

przegralismy i raczej nie mamy szans na nic innego. nie ma solidarnosci wsrod celnikow. zwlaszcza na zachodzie. wszyscy boja sie odezwac. sa zastraszani. i ciagle pamietaja jak w latach 2002-2004 zwiazki walczyly, ale o siebie. troche zwiazkowcow zostalo po wejsciu do unii na swoich stanowiskach ale wiekszosc z nich ze zwiazkow odeszlo. jak byla granica na zachodzie to szanse byly najwieksze a wszyscy nas wych..li i zwiazki tez.

nie opowiadaj bzdur !!!

Gorsi od najgarszego są malkontenci, rozżaleni, itd..., wypisujący bzdury, zniechęcając (taki mają zamiar...?) do dalszego działania w sprawie - dla dobra wszystkich. Jeżeli ktoś ma wątpliwości, "nie widzi sensu", to niech nie wylewa tego na forum, którego walna część piszących i czytających jest za wcześniejszymi "emkami" !!!

nie wierzycie, nie chcecie - ok, ale dzieląc się swoimi wątpliwościami odbieracie ducha wahającym się - działacie więc na własną/naszą niekorzyść - zamilknijcie ludzie małej wiary

nie wierzycie, nie chcecie - ok, ale dzieląc się swoimi wątpliwościami odbieracie ducha wahającym się - działacie więc na własną/naszą niekorzyść - zamilknijcie ludzie małej wiary

to nie są ludzie małej wiary, to przeważnie kierownicy zmian lub różnej maści przełożeni, boją się o własne stołeczki ...........

postawa wspólna, jednogłos...

Jak w tytule: Tyle - przynajmniej - "można dać" na tym forum. Krzepić ! Wiarę wzmacniać ! Czym więcej solizdaryzyjących, dających przykład właściwych zachowań w naszej wpólnej sprawie -"wcześniejszych emek" mundurowych , tym większa szansa na skuteczność protestu, słusznego! Mieć świadomość, że zrobiliśmy wszystko, co było możliwe do zrobienia, to chyba wielka rzecz. Tak myślę. I mam nadzięję, że wszyscy, którym ZALEŻY, Tak myślą.

wszyscy jesteśmy zgodni że chcemy emki - i większość wie, że w jednosci sila. wieloletnie doświadczenie nauczylo nas, że obiecywanki cacanki, Dlatego nie wierzę w rzekome obietnice że zmienią nam ustawe o SC (dodadzą emki ) za pół roku. Grają na zwlokę. Teraz albo nigdy. Przed nami EURO nie dajmy się i trwajmy przy swoim. Granice rewelacje. Wewnętrzne niech dolaczą. Co z Lotniskami?haloo Kraków? Gdańsk?Warszawa? Poznań? jak u was? Przypiominam że narazie akcja ma formę protestu włoskiego. ... niech nas zobaczą!

Te zarzuty to chyba częściowo do mnie. Ja tylko podałem suchy fakt o odrzuceniu poprawki, co nie jest końcem świata. Nie miałem zamiaru siać defetyzmu w szeregach. Sercem i duszą popieram protest. Sam pracuję bardzo sumiennie, starannie, metodycznie i drobiazgowo. Pozdrawiam całą "Służbę Walczącą" :)

Jak dowodzi przykład protestu przeciw wprowadzeniu ACTA rząd ustępuje, ale tylko pod wpływem bardzo silej presji. Jeśli zablokujemy jak w 2008 roku, granice,lotniska, składy podatkowe itp. to nie ma siły rząd będzie musiał się ugiąć. EURO to nasza największa szansa!

Tor właściwy ta wymiana myśli przyjmuje..., tak można działać zawsze w słusznej sprawie, żeby zaprzeczyć temu: "co takie polskie..."

czasami trzeba napisać wprost

Szanowni Koledzy i Koleżanki !
daliście się wprowadzić w dyskusję zastępczą.
żadne racjonalne argumenty nie zdziałają nic, przeciwko fałszywej tezie.
emerytury nam się należą !

przestańcie karmić trolli.
nie ma komentarza - nie ma pewnego typu przebiegu dyskusji.
teraz jest czas na tożsamość.
wszystkich.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ

Kolega "aquirre" mógłby przeczytać nie tylko poprzedzający jego post wpis, ale też wcześniejsze - miałby ciągłość myśli..., wiodącej. Wychodząc na przreciw-dziękuję. "Nie trolluję". Amok, to przerażające zjawisko...

Nikt o nikim nie zapomniał, tylko po głębszej analizie uznał, że w takiej konfiguracji, nie ma mowy o przyznaniu emerytur mundurowych służbie celnej. Związki mogły nie blokować podziału służby na cywili i mundurowych, to ci, którzy teraz protestują, byliby przy tej reformie wciągnięci to tego systemu. Podział byłby już dawno dokonany i wszystko by miało ręce i nogi. Emerytury dla granicy, oddziałów, grup mobilnych a urzędy i izby to urzędnicy państwowi. Tera przewiduję, że niektórzy będą musieli się ze służbą pożegnać.

I oczywiście, jak ktoś procuje w mobilnych, to już dożywotnio??? Puknij się w bańkę, kolego. Ja pracowałem w wzp ostatnie 10 lat, teraz w urzędzie. To kim ja, wg twoich pomysłów będę. Co z moją emeryturą? A słyszaleś o programie 50+? Tam mówi się o konieczności upłynnienia kadr, bo np. w niektórych izbach za 2 lata ludzie po 50 na w wzp będą stanowić 20-30 % stanu osobowego. Wg założen programu należy odmladzac kadry, przyjmowac mlodych a tych po 50 przenosic do uc i ic. I co z ich emeryturami? Gdybym pelnił służbę w porządzenej służbie, to wierzylbym, ze te problemy będą rozwiązane w jakiś sensowny sposób. 20 lat w sc przekonało mnie, że nie należy wierzyć żadnym obiecankom "góry" i że nikomu z naszych decydentów nie zalezy na ludziach na dole.

Musimy wytrwać- a emerytury będą nasze. One po prostu się nam należą. Pozdrawiam wszystkich zaangażowanych w naszą sprawę.

Back
Do góry