Emerytury !!!

juar_75
Kim TY jesteś? Napewno kimś kto Nas nie cierpi, wręcz nienawidzi. Ale tak naprawdę-KIM TY JESTEŚ??????? Ja przesłużyłem 20 lat na granicy, najpierw na zachodniej, następne 7 lat na wschodniej.....kim Ty jesteś?????? Świadomym mącicielem? Szanuję Twoje zdanie ale naprawdę jeśli chociaż myslisz że wiesz to Tobie tylko się wydaje że wiesz. Rozumiem iż masz swoje zdanie i szanuję je- ale zwyczajnie nie zawsze masz rację. Działasz na zlecenie czy z czystej nienawiści do Celników i Słuzby Celnej? A może i jedno i drugie? Rozumiem Twoje argumenty ale to nie znaczy że masz rację. Dużo by pisać i pisać....napiszę tak-20 lat służyłem ramię w ramię z kolegami funkcjonariuszami ze Straży Granicznej, wdychalismy ten sam smród i mielismy tak samo stresujące sytuacje. Nie rozumiesz tego??? Koledzy funkcjonariusze z granic i alokowani rozumieją o czym piszę. Pozdrawiam. Juar-bądź sprawiedliwy i obiektywny proszę. Poza tym uważam iż świadomie mącisz w głowach funkcjonariuszom- co nie zmiena faktu iż masz prawo do swojego zdania.

Ostatnia edycja:
juar_75
Kim TY jesteś? Napewno kimś kto Nas nie cierpi, wręcz nienawidzi. Ale tak naprawdę-KIM TY JESTEŚ??????? Ja przesłużyłem 20 lat na granicy, najpierw na zachodniej, następne 7 lat na wschodniej.....kim Ty jesteś?????? Świadomym mącicielem? Szanuję Twoje zdanie ale naprawdę jeśli chociaż myslisz że wiesz to Tobie tylko się wydaje że wiesz. Rozumiem iż masz swoje zdanie i szanuję je- ale zwyczajnie nie zawsze masz rację. Działasz na zlecenie czy z czystej nienawiści do Celników i Słuzby Celnej? A może i jedno i drugie? Rozumiem Twoje argumenty ale to nie znaczy że masz rację. Dużo by pisać i pisać....napiszę tak-20 lat służyłem ramię w ramię z kolegami funkcjonariuszami ze Straży Granicznej, wdychalismy ten sam smród i mielismy tak samo stresujące sytuacje. Nie rozumiesz tego??? Koledzy funkcjonariusze z granic i alokowani rozumieja o czym piszę. Pozdrawiam. Juar-bądź sprawiedliwy proszę.

Ale to, że chore jest, iż f-sze SG za przybijanie stempelka na paszporcie dostają wcześniejsze e-mki, nie oznacza, że tą chorobę należy dalej rozszerzać ? Chorobę się zwalcza a nie rozwija na kolejne obszary. Pytam się za co dawny WOP-ek, który całe życie nie robił niż, lecz tylko oglądał paszporty ma mieć wcześniejsza emkę ? Więcj niż on codziennie ryzykuje liniowy sokista, który naraża się na to, że w nocy między wagonami dostawnie w łeb od złodzieja wagonów.

P.S. Nie mam wątpliwości, że celnik na granicy musi umieć więcej i robi więcej niż SG oglądacz poaszportów.

Ostatnia edycja:
Ale to, że chore jest, iż f-sze SG za przybijanie stempelka na paszporcie dostają wcześniejsze e-mki, nie oznacza, że tą chorobę należy dalej rozszerzać ? Chorobę się zwalcza a nie rozwija na kolejne obszary. Pytam się za co dawny WOP-ek, który całe życie nie robił niż, lecz tylko oglądał paszporty ma mieć wcześniejsza emkę ? Więcj niż on codziennie ryzykuje liniowy sokista, który naraża się na to, że w nocy między wagonami dostawnie w łeb od złodzieja wagonów.

P.S. Nie mam wątpliwości, że celnik na granicy musi umieć więcej i robi więcej niż SG oglądacz poaszportów.
I tu się zgadzamy.
Pamiętaj również iż celnik otwierający naczepę TIR-a na granicy też może spotkać nielegalnych podróżnych-a takie przypadki miały miejsce a nie wiemy czy to poszukująca spokoju naprawdę wystraszona Rodzina czy jakis desperat który jest naprawdę pod przysłowiową ścianą-nie wiem co On zrobi, a jak pisałem,takie przypadki miały miejsce.
Co do funkcjonariuszy Straży Ochrony Kolei-zgadzam się. Masz rację. Ale i funkcjonariusze Służby Celnej czy to na granicy, czy na drodze też nie wiedzą na kogo trafią-prawda?

Jak to jest być przydupasem jaśnie oświeconego, panie j.

Czy się to komuś podoba, czy nie, My jako SC należmy do takich resortów jak Policja, Straż Graniczna, Służba Więzienna, mamy pilnować porządku na granicy i nie tylko. Dlatego tzw. " społeczeństwo" kochać nas nie będzie. Ale społeczeństwo wie, że musi być Policja, SG no i My, jako Służba Celna. Przemytnicy, złodzieje czy nielegalni imigranci kochać Nas nigdy nie będą. Państwo powinno dbać o tych, którzy pilnują porządku i spokoju swoich obywateli.
Niech wezmą sobie to do serca ci, którzy uważają Nas za darmozjadów i nie wiadomo za co jeszcze. ty panie j. też.

dyskutując z tym jakimś, a już wiem juar_78 zniżamy się do jego poziomu, który uwłacza naszej godności osobistej. Na mieście mówią, że to jest to ktoś z kierownictwa jednej z izb. Teraz już rozumiecie. Ignorujcie takie wpisy. Trzymajcie się zolle, zwłaszcza ci sumiennie wykonujący swoje obowiązki. :cool:

juar - odpuść sobie - nie znasz pracy służb - owszem na pasie to SC ma ciężej, ale SG ma strażnice i granice - lasy, pola, patrole piesze, quadami, motorami - to jest skomplikowany temat którego nie znasz więc nie powielaj stale swojego zdania - już je znamy - my mamy swoją wiedzę i swoje poglądy, podobną jak ty znajomość tematu mają też autorzy komentarzy pod artykułami, nie zawsze większość ma rację, poza tym jest jeszcze nasza dumna narodowa zawiść

w skrócie - przyjdż popracuj, poznaj klimat pasa, wyjazdów gm i dozoru, targowisk, melin, przedsiębiorców-kryminalistów - a potem pogadamy - skup się na radości ze swojego pensum teoretyku

teoretyczniie - powinno to już do ciebie dotrzeć

praktycznie - wiesz chyba jaka jest różnica między stosunkiem pracy a stosunkiem administracyjno-prawnym

Jak dzieci. Po co się nakręcacie. "Miłościwie nam panujący" mają tylko radochę, że zamiast wszyscy mówić jednym głosem to skaczemy sobie nawzajem do gardeł. Ciekawe, że akurat teraz pojawia się bardzo dużo rożnego rodzaju mącicieli. Nie dajcie się sprowokować. Im o to chodzi. Jak jeden z drugim dostaną BANA na tydzień to się zamkną. Pamiętajcie - W JEDNOŚCI SIŁA - NIE DAJCIE SIĘ OSZOŁOMOM SPROWOKOWAĆ !!!

I tu się zgadzamy.
Pamiętaj również iż celnik otwierający naczepę TIR-a na granicy też może spotkać nielegalnych podróżnych-a takie przypadki miały miejsce a nie wiemy czy to poszukująca spokoju naprawdę wystraszona Rodzina czy jakis desperat który jest naprawdę pod przysłowiową ścianą-nie wiem co On zrobi, a jak pisałem,takie przypadki miały miejsce.
Co do funkcjonariuszy Straży Ochrony Kolei-zgadzam się. Masz rację. Ale i funkcjonariusze Służby Celnej czy to na granicy, czy na drodze też nie wiedzą na kogo trafią-prawda?

Ile jest przypadków celników, którzy na służbie zgineli lub zostali ranni ? Jaki to jest procent ? A jakie procent ze wszystkich f-szy jest narażona na to ryzyko ? Ile prcent wszsytkich f-szy to granica i droga ? Chcesz mi powiedzieć, że całe tłumy f-szy pracujących w urzedach, izbach i w oddziałach wewnątrznych tak bardzo ryzykuje - przeciez to zwykli urzednicy. Jakie to jest uzasadnienie, aby na tej podstawie domagać się dla wszystkich wcześniejszych emek ? Proszę bardzo - 25 % w mundur z przywilejami i wyamganiami a reszta do cwyila jako zwykli urzędnicy - bez przywilejów. Będzie po sprawie.

juar - odpuść sobie - nie znasz pracy służb - owszem na pasie to SC ma ciężej, ale SG ma strażnice i granice - lasy, pola, patrole piesze, quadami, motorami - to jest skomplikowany temat którego nie znasz więc nie powielaj stale swojego zdania - już je znamy - my mamy swoją wiedzę i swoje poglądy, podobną jak ty znajomość tematu mają też autorzy komentarzy pod artykułami, nie zawsze większość ma rację, poza tym jest jeszcze nasza dumna narodowa zawiść

w skrócie - przyjdż popracuj, poznaj klimat pasa, wyjazdów gm i dozoru, targowisk, melin, przedsiębiorców-kryminalistów - a potem pogadamy - skup się na radości ze swojego pensum teoretyku

teoretyczniie - powinno to już do ciebie dotrzeć

praktycznie - wiesz chyba jaka jest różnica między stosunkiem pracy a stosunkiem administracyjno-prawnym

Praktycznie i teorotycznie - szczerze, jaki procent wszystkich f-szy to klimat pasa, wyjazdów gm i dozoru, targowisk, melin, przedsiębiorców-kryminalistów - odpowiedz to pogadamy.

Moderator!!!!!!! Gdzie jest moderator???? Zablokować użytkownika - juar_75
Zaśmieca nam forum, mydli oczy. Wątek słyży innm celom! Jutro piatek i wiemy co mamy robić!!!! przez idiotów naprodukowaliśmy tu dziesiątki stron! To prowokator - nie odpisujcie na jego wpisy - lekarz kazał przecież przytakiwać!!!! Prawdziwi celnicy są w tmacie wiedzą co jak i dlaczego...wiedzą od kiedy i gdzie i tego się trzmajmy. Pozdrawiam

Zaśmieca nam forum, mydli oczy. Wątek słyży innm celom! Jutro piatek i wiemy co mamy robić!!!! przez idiotów naprodukowaliśmy tu dziesiątki stron! To prowokator - nie odpisujcie na jego wpisy - lekarz kazał przecież przytakiwać!!!! Prawdziwi celnicy są w tmacie wiedzą co jak i dlaczego...wiedzą od kiedy i gdzie i tego się trzmajmy. Pozdrawiam
Racja-POPIERAM!!!!! Nic dodać nic ująć.

Zablokować za pogląd odmienny od Twojego. Ok.

Juar...już się nie łasisz o pomoc ?;) wszystko wiesz a teraz możesz nam pluć pod nogi ? :

Czytam tę ustawę i próbuje sobie różne rzeczy pukładać.
Mam w związku z tym do Kolegów i Koleżanek pytanie niby banalne.
Gaz o np. 2711 21 11 - używany do celów innych niż opał i napęd - jaka stawka akcyzy ?

Witam.
Mam pytanie do osób znających temat a Służba Celna tym tematem się zajmuje.
Czy sam fakt posiadania towarów oznaczonych podrobionymi znakami towarowymi jest czynem karalnym ?
.....(itd.)

Jaka jest Waszym zdaniem prawidłowa stawka dla opału, o którym mowa w art. 89 ust. 1 pkt 10 lit. b ustawy, kiedy podatnik ma go w składzie w procedurze zawieszenia i zużywa w składzie do celów innych niż napęd / opał (np. jako surowiec do produkcji innych wyrobów - nieakcyzowych).

Witam.
Mamy już nową ustawę a wraz z nią (przynajmniej ja) wiele wątpliwości.

Jednym z ulubionych tematów są oleje smarowe, które jak wiadomo z pośród wszystkich państwa WE zgodnie z przepisami unijnymi są opodatkowane akcyzą tylko w Polsce.

Być może któryś z kolegów pomoże, bo ja nie umiem sobie poukładać następującej kwestii.

...(itd)

Juar...już się nie łasisz o pomoc ?;) wszystko wiesz a teraz możesz nam pluć pod nogi ? :

Przykto mi, że odbierasz mój pogląd nt. emerytur dla SC jako plucie pod nogi kogokolwiek. To znaczy, że jak nie godzię sie na wcześniejsze emerytury również dla Straży Marszałkowskiej to też na nich pluje ? Po prostu nie widzę uzasadnienia - w szczególności, gdy reszta obywateli ma tyrać niemal do śmierci.

w skrócie - przyjdż popracuj, poznaj klimat pasa, wyjazdów gm i dozoru, targowisk, melin, przedsiębiorców-kryminalistów - a potem pogadamy

Bolo :D żarty się Ciebie trzymają... przecież Juar sam napisał, że nie udało mu się dostać do SC kilka lat temu to teraz tym bardziej nie ma szans
Kiedyś (parę lat wstecz)stratowałem do pracy w UC. Podejście do zatrudniania nowych osób pokazało mijednak dobitnie jak ta formacja (przynajmniej od strony organizacyjnej)funkcjonuje. W UC Katowice przyjęcia niby zamrożone choć w oddziale, w którymzgłaszałem towary byli świeżo zatrudnieni a kierownik prawie wprost powiedział,że pracują dzięki jego poparciu...(itd.)

Przykto mi, że odbierasz mój pogląd nt. emerytur dla SC jako plucie pod nogi kogokolwiek. To znaczy, że jak nie godzię sie na wcześniejsze emerytury również dla Straży Marszałkowskiej to też na nich pluje ? Po prostu nie widzę uzasadnienia - w szczególności, gdy reszta obywateli ma tyrać niemal do śmierci.

udzielasz się na forum nauczycieli ?...może na forum policjantów?...ABW ?...BOR?...może jakieś forum górników? oni też mają przywileje albo wczesniejsze emki...albo jedno i drugie...może przenieś się na jakiś czas do nich i z nimi podyskutuj tym bardziej że chyba widzisz iż jesteś tu raczej niemile widzianym gościem

musimy się wspierać, kontaktować nie tylko poprzez forum i przepraszam za określenie "olewać oszołomów i wichrzycieli". Myślmy o tym co dla nas najważniejsze. Nie zajmujmy się jakimiś juarami i tym podobnymi sługusami. Kilka miesięcy temu o naszej służbie nie mówiło się prawie wcale. Wielu powątpiewało, że coś się może wydarzyć. A jednak coś się zmieniło zwłaszcza w naszej świadomości. Byłem i jestem przekonany że trud i poświęcenie -chyba nie przesadzę - w dużej mierze Sławka oraz co niektórych związkowców nie poszedł i nie pójdzie na marne. Politycy również zainteresowali się nami. Zdaję sobie sprawę, że zbijają trochę kapitał polityczny. Ale to nie jest nic. Zaangażujmy się w naszą wspólną sprawę. Pracujmy rzetelnie, wysyłajmy pisma. Jak już nieraz padało to nasza szansa. Brońmy naszych praw. Nie dajmy się zastraszyć. Nie można zastraszać w nieskończoność i góra dobrze o tym wie. Nie dajmy się podzielić.!!!:rolleyes:

No cóż - znów głos ludu zacytuję:

Szanowni celnicy,w proteście odejdźcie z pracy.Takie grosze jak dostajecie?Nie.Zwalniajcie się jeden po drugim,a na wasze miejsce przyjdą inni,którzy uszanują pracę,którzy cały czas pracują zgodnie z prawem,którzy chcą pracować dla siebie i innych.Przywileje dla wybranych?Mało jeszcze?Wielu ludzi pracuje po 10 i 12 godzin za dużo mniejsze pieniądze.Ilu z Was "rzuci kwity"i odejdzie z pracy?Nikt,nikt tego nie zrobi bo gdzie będziecie mieli lepiej?Do roboty panowie i panie,będzie państwo bogatsze to z każdym się podzieli,z wami też

Jak będzie wynik - zobaczymy wkrótce. Czeka nas duża międzynarodowa impreza - EURO. Postawicie wysztko na jedną karte - może uda się. Tyle tylko, że EURO się skończy a wówczas o jeszcze mocniejszy środek nacisku będzie trudno.

Back
Do góry