Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Czyżby syndrom sztokcholmski ?Mamy dużo a chcemy coraz więcej chociaż dzień , miesiąc a już co niektórzy zapomnieli o perspektywie pracy do 65 lat i tylko ZUS
Mamy dużo a chcemy coraz więcej chociaż dzień , miesiąc a już co niektórzy zapomnieli o perspektywie pracy do 65 lat i tylko ZUS
A co Ty kolego zrobiłeś w tym kierunku ? Byłeś wśród tych co zakładali ten związek...?I to jest prawda, szkoda że ci "starzy" jakoś nie myśleli o emeryturach mundurowych w 1994 roku jak one wchodziły bo może byli by już dawno ją nabyli i to na pełnej wysłudze a nie teraz wylewali swoje żale na forum. Ja nie uważam się za starego mimo że 25 lat w cle już dawno minęło i to nie za biurkiem.
Nie wszyscy tu żale wylewają, a Tobie Alone przypomnę skoro masz 25 lat służby że, zwykli celnicy nic tu nie zawinili, tylko niektóre osoby ze związków jak powstawała ustawa o SC sprzedały się jak niejaka pani B.S. i dlatego dziś musimy walczyć o swoje w sądach i Bóg wie gdzie jeszcze.I to jest prawda, szkoda że ci "starzy" jakoś nie myśleli o emeryturach mundurowych w 1994 roku jak one wchodziły bo może byli by już dawno ją nabyli i to na pełnej wysłudze a nie teraz wylewali swoje żale na forum. Ja nie uważam się za starego mimo że 25 lat w cle już dawno minęło i to nie za biurkiem.
Przepraszam, 1252''Nasza'' ustawa emerytalna ma nadany druk w Senacie 1262, 30 lipca posiedzenie Komisji,
pozdrawiam
Co niektórzy bez urazy nie mają tyle lat życia co ja pracy i nie znają realiów polityki i działania związków w różnych okresach. A bywało różnie i nieciekawie .Jeden z przykładów podał Basic. Bądźmy zadowoleni z tego co mamy bez wzajemnych wytyków .
Witam!
Chciałem edytować wczorajszego posta, bo wkradł się błąd w treści. Chodziło mi o to, że dopóki nie upłynie 14 dni od dnia publikacji w Dz.U, to oficjalnie ustawa nie jest w obiegu prawnym. To, że z mocą od 1.07 oznacza według mnie, że naliczanie będzie od tego dnia, ale też wg mnie wniosek będzie przyjęty dopiero po upływie terminu j.w
P.S Wybacz Standby2@ale nie rozumiem ataku z Twojej strony, wymieniamy się tutaj spostrzeżeniami, myślę inaczej niż Piotrp@, ale to nie powód do ataku, a z resztą...
Wywalczyliśmy godne emerytury dla funków przyjetych w latach 2009-2012 którzy w momencie przyjęcia mieli około 25 lat. Na pełną mke trzeba mieć 27 lat słuzby. Czyli gość przyjęty np w 2012 majacy 25 lat dostanie pełną m-kę w 2039 i będzie miał wtedy 52 lata. Cała reszta przyjęta przed 2009 ma już gorzej. Im wcześniej tym bardziej bici są w d.. przez tą ustawę. Absurd jest taki, że funk przyjęty np w 1985 i mający teraz 59 lat może przejść na pełną m-ke dopiero w 2036 roku czyli w wieku 76 lat ..... a takich funków jest sporo.