Emerytury !!!

I to jest prawda, szkoda że ci "starzy" jakoś nie myśleli o emeryturach mundurowych w 1994 roku jak one wchodziły bo może byli by już dawno ją nabyli i to na pełnej wysłudze a nie teraz wylewali swoje żale na forum. Ja nie uważam się za starego mimo że 25 lat w cle już dawno minęło i to nie za biurkiem.

to obrzydliwe ten człowiek nie ma za grosz empatii , a może nie rozumie tego słowa ??
Starość to dar, którego Bóg może Ci nigdy nie dać , natomiast młodość masz już za sobą !
dyskusja jest pusta i na niskim poziomie, jednak dodam Ci "starzy" byli na proteście w Warszawie a później z tego powodu nie dostali propozycji służby albo w ogóle pracy!

Bardzo żenująca wypowiedź !

Nie jestem stary :) ani uzależniony od emerytury :-)

to obrzydliwe ten człowiek nie ma za grosz empatii , a może nie rozumie tego słowa ??
Starość to dar, którego Bóg może Ci nigdy nie dać , natomiast młodość masz już za sobą !
dyskusja jest pusta i na niskim poziomie, jednak dodam Ci "starzy" byli na proteście w Warszawie a później z tego powodu nie dostali propozycji służby albo w ogóle pracy!

Bardzo żenująca wypowiedź !

Nie jestem stary :) ani uzależniony od emerytury :)

@Burack - Chyba wiesz, a na pewno widzisz, że tu już nie chodzi o starych czy młodych ...

Ta totalna degrengolada, postępuje obecnie w zastraszającym tempie. Nie wiem, czy też
zauważyłeś, że wiele osób, które relatywnie jeszcze dosyć niedawno mogły na tym Forum
"świecić przykładem" dla wszystkich, teraz sprzeniewierzyło się wspólnym ideałom?

Co gorsza, dobrze znając najwrażliwsze punkty środowiska wykorzystują to perfidnie,
z premedytacją zadając tym większy ból pozostałym! To nieprawda, że jeden z drugim
nie rozumie pojęcia "empatia". Rozumie doskonale - dlatego czerpie chorą satysfakcję
z odwrotnego jej zastosowania - bo "czemu ma być komuś lepiej, niż mnie" ...

Senat przystępuje do pracy nad drukiem 3604.
Posiedzenie Komisji Praw Człowieka, Praworządności i Petycji oraz Komisji Rodziny, Polityki Senioralnej i Społecznej w tej sprawie odbędzie się 30 lipca 2019 r. (środa) o godz. 12.30 w sali 106.
W planowanym harmonogramie prac senatu na dzień 31 lipca w pkt. 22 jest nasz projekt.

Witajcie. Otrzymałem zgłoszenia, że to niewiarygodne, iż pozwalamy na naszym forum promować swoją linię innemu związkowi opartą na szkalowaniu i pomówieniach. Słuszne uwagi. Dlatego postanowiłem zbanować black jacka i usunąć wszystkie posty, które do jego wklejki się odnosiły.
Ostatnie pismo tego związku jest już u prawnika. Są pewne granice.

Ostatnia edycja:
chciałbym zwrócic uwage na fakt, że w ustawie o komisjach lekarskich nie ma slowa o służbie celno-skarbowej. Czyli KL nie mają kompetencji ustawowych do badania naszych funków pod względem przydatności do służby, chorób zawodowych i uprawnień emerytalnych i rentowych czy L4. Czy to w praktyce było problemem? Ktos juz stawał przed KL?

Były takie problemy, ale po rozmowach z ZER zostały zażegnane. Tak nas poinformował ZER. Jeżeli ktoś w chwili obecnej miałby jakieś problemy z tym związane to bardzo proszę informujcie związek. Jesteśmy w dialogu z ZER i każdą taką sytuację wyjaśnimy.

Tak jest. Był przedstawiciel ZZ Celnicy PL. Przekazał mi informację, że jeden z Senatorów opozycji negował zniesienie 55 lat w szerokim tego słowa znaczeniu, czyli dla wszystkich służb. Nie podaję nazwiska, bo nie słuchałem i nie chcę nic zniekształcić. Inni bronili tego rozwiązania. Przeszło bez poprawek. Na pewno warto sobie to obejrzeć.

Kwestię ustalenia wieku emerytalnego podniosło Biuro Legislacyjne Senatu, a Senator "stary opozycjonista" "pociągnął" temat. Ale o wynik obrad chyba nikt się nie obawiał?:):)

Złożyłem dzisiaj wniosek o emeryturę. Wyszedł mi przelicznik 0,7 i tylko w trzech latach 1 😣. Ciekawe jaka emka mi wyjdzie. Wysokość uposażenia, pomijanie w awansach to jeden z elementów szykan.

Złożyłem dzisiaj wniosek o emeryturę. Wyszedł mi przelicznik 0,7 i tylko w trzech latach 1 😣. Ciekawe jaka emka mi wyjdzie. Wysokość uposażenia, pomijanie w awansach to jeden z elementów szykan.

Bądź spokojny Sławku!
Wszak jest jeszcze zapis: "... wypłacana emerytura policyjna, nie może być niższa niż ..."
...
🥳

Pytanie, w którym właściwie momencie dowiadujemy się o wysokości emerytury w procesie odchodzenia na emeryturę? Moje pytanie bierze się stąd, że nie wiem czy to jest prawda, że nie można dowiedzieć się jaka wyjdzie emerytura zanim się nie zwolnimy czyli gdy nie ma już odwrotu?

Wysokość twojego świadczenia emerytalnego zostanie określona w decyzji Zakładu Emerytalno Rentowego MSWiA od której służy Ci odwołanie do SO w Warszawie. Hipotetyczną wysokość świadczenia możesz wyliczyć sobie z kalkulatora dostepnego na tej stronie na podstawie zaświadczenia od DIASa o wysokości twojego uposażenia

Wysokość twojego świadczenia emerytalnego zostanie określona w decyzji Zakładu Emerytalno Rentowego MSWiA od której służy Ci odwołanie do SO w Warszawie. Hipotetyczną wysokość świadczenia możesz wyliczyć sobie z kalkulatora dostepnego na tej stronie na podstawie zaświadczenia od DIASa o wysokości twojego uposażenia

Potwierdzam właśnie dostałem decyzję z ZER - praktycznie potwierdziło się to z moimi własnymi wyliczeniami-55,38%,obecnie po wejściu nowelizacji ustawy 57.44%, a reszta za 10 lat

Bądź spokojny Sławku!
Wszak jest jeszcze zapis: "... wypłacana emerytura policyjna, nie może być niższa niż ..."
...
🥳
Cat, dotyczy to emerytur pełnych a nie naszych czastkowych. Jeżeli wysokość max emerytury policyjnej jest niższa od świadczenia zusowskiego wypłaca sie to wyższe.

Potwierdzam właśnie dostałem decyzję z ZER - praktycznie potwierdziło się to z moimi własnymi wyliczeniami-55,38%,obecnie po wejściu nowelizacji ustawy 57.44%, a reszta za 10 lat
Ucywilnieni w maju 2017 roku bez wojska mają na dzień dzisiejszy 44,98, z wojskiem 49,97

Back
Do góry