Czyli ile na rękę i przy jakim zarobku netto jeśli można wiedzieć?Potwierdzam właśnie dostałem decyzję z ZER - praktycznie potwierdziło się to z moimi własnymi wyliczeniami-55,38%,obecnie po wejściu nowelizacji ustawy 57.44%, a reszta za 10 lat
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Czyli ile na rękę i przy jakim zarobku netto jeśli można wiedzieć?Potwierdzam właśnie dostałem decyzję z ZER - praktycznie potwierdziło się to z moimi własnymi wyliczeniami-55,38%,obecnie po wejściu nowelizacji ustawy 57.44%, a reszta za 10 lat
Ucywilnieni w maju 2017 roku bez wojska mają na dzień dzisiejszy 44,98, z wojskiem 49,97
Koledzy wygaszeni składali, to i ja poszedłem. Ma to wpływ też na to co piszesz.A czemu dzisiaj a nie jutro, czy to ma znaczenie dla uzyskania spłaty od 1 lipca ???
a co niby ma wysokość pensji i dodatków do tego ile procent mają ucywilnieni w maju 2017 r. Do dnia zmiany ustawy liczone jest 15 lat od dnia mianowania do służby ( w izbie której służyłem był to czerwiec 2000r. ) do dnia zwolnienia ze służby ( według nich przekształcenia) czyli w większości od 1 maja 2017 r. co daje 44,98%.Nie "mają"...
Każdy ma inną w zależności od jego indywidualnej pensji i dodatków
KAS nie podaje Ci z 10 lat tylko od dnia mianowania do dnia np. ucywilnienia czy też zwolnienia ze służby. To ty sam sobie wybierasz z tego czasookresu 10 najkorzystniejszych lat.W wielkim uproszczeniu: KAS wylicza Ci i podaje 10 lat z najwyżym uposazeniem w stosunku do przecietnego uposażenia funk. I tutaj trzeba im wierzyc. No, chyba, że jesteś w stanie sam sobie wyliczyc ( i potrafisz to zrobic, masz dane) roczne uposazenie zasadnicze + dodtaki stałe + nagrodę roczną. Takie wyliczenie od 2000 roku do chwili ucywilnienia lub zwolnienia z służby. Potem sprawa jest prosta. Porównujesz swoje roczne uposażenie z rocznym przeciętnym uposażeniem funk. Jeżeli masz więcej, to wskaźnik podstawy emki zwiększa się , jeżeli mniejszy , wskażnik zmniejsza się .
Lata slużby + wojsko dają Ci procenty. Kwotę przeciętnego uposażenia obow. z dnia zwolnienia służby mnożysz przez procenty. Masz podstawę wymiaru emerytury. Jeżeli sie mylę, to poprawcie mnie.
Przed wartościowaniem miałeś 0.7 ? Sprawdż za jakie to lata ci przysłali.Złożyłem dzisiaj wniosek o emeryturę. Wyszedł mi przelicznik 0,7 i tylko w trzech latach 1 . Ciekawe jaka emka mi wyjdzie. Wysokość uposażenia, pomijanie w awansach to jeden z elementów szykan.
sam wybierasz 10 lat ale jak nie wybierzesz to biorą ostatnie 10Przed wartościowaniem miałeś 0.7 ? Sprawdż za jakie to lata ci przysłali.
Ponawiam pytanie - czy ktoś ma jakieś info - Czy 31.08 senat klepnął zmianę do ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym ...?
Oczywiście, skupiłem się tylko na ucywilnionych, sorkido@wolny
"do dnia zwolnienia ze służby ( według nich przekształcenia) czyli w większości od 1 maja 2017 r. "
do dnia zwolnienia ze służby ( według nich przekształcenia) czyli od 1 czerwca 2017r., bo propozycje miały być przedstawione lub nie do 31 maja, jeśli komuś nie przedstawiono propozycji służby ani pracy, to dzień 31 sierpnia był jego/jej ostatnim dniem służby.
60,70% tego co obecnie zarabialem - ale nie ma to żadnej korelacji z wymiarem emerytury. Jest ona zależna od średniej arytmetyczej z 10 wybranych lat w stosunku do średnich zarobków w tym samym okresie x %lata służby x mnożnik 3,1 (obecnie niestety). Reasumując podanie ile zarabiałem i ile dostałem nie ma żadnej wartości merytorycznej w temacie emerytura. PozdrawiamCzyli ile na rękę i przy jakim zarobku netto jeśli można wiedzieć?
a co niby ma wysokość pensji i dodatków do tego ile procent mają ucywilnieni w maju 2017 r. Do dnia zmiany ustawy liczone jest 15 lat od dnia mianowania do służby ( w izbie której służyłem był to czerwiec 2000r. ) do dnia zwolnienia ze służby ( według nich przekształcenia) czyli w większości od 1 maja 2017 r. co daje 44,98%.
Od 2001 0,71, 0,74, 0,72, 0,73, 0,76, 0,78, 0,79, 0,95 w 2008 i 0,98 w 2009 i 1,03 w 2010. Potem w 2011 spadek do 0,75, 0,74 i 0,76 w 2013r. Potem 2014 i 2015 mam zero, bo mnie zwolnili za JK.Przed wartościowaniem miałeś 0.7 ? Sprawdż za jakie to lata ci przysłali.
NOd 2001 0,71, 0,74, 0,72, 0,73, 0,76, 0,78, 0,79, 0,95 w 2008 i 0,98 w 2009 i 1,03 w 2010. Potem w 2011 spadek do 0,75, 0,74 i 0,76 w 2013r. Potem 2014 i 2015 mam zero, bo mnie zwolnili za JK.
Ps. Nie ma wyjścia, trzeba walczyć sądownie o powrót do służby