Emerytury !!!

dla obecnych funkow lata policyjne znikną za 3 lata, dla obecnych cywili mogą w ogólne nie zniknąć, skąd Twoje wnioski?

Jakich to znowu wniosków oczekujesz od osoby, która "bynajmniej jest świadoma" tego, co sama chciała, swoją
decyzję podjęła już jakiś czas temu i nie ma zamiaru jej zmieniać ?!

Czyjeś wnioski, wcale nie muszą być wnioskami uniwersalnymi, warto więc konstruować własne i co najwyżej
- dla osobistej "spokojności" - poddać je próbie oceny przez innych.

Poddanie ocenie, nie może bynajmniej pomijać jej możliwych konsekwencji ...

Jakich to znowu wniosków oczekujesz od osoby, która "bynajmniej jest świadoma" tego, co sama chciała, swoją
decyzję podjęła już jakiś czas temu i nie ma zamiaru jej zmieniać ?!

Czyjeś wnioski, wcale nie muszą być wnioskami uniwersalnymi, warto więc konstruować własne i co najwyżej
- dla osobistej "spokojności" - poddać je próbie oceny przez innych.

Poddanie ocenie, nie może bynajmniej pomijać jej możliwych konsekwencji ...
Napisz coś bez tej filozofii z Tworek beneficjencie wysyĺania funkcjonariuszy na Wschód.

Napisz coś bez tej filozofii z Tworek beneficjencie wysyĺania funkcjonariuszy na Wschód.

Odstosunkuj się ode mnie, żałosny zazdrośniku!
Nienawiść do ludzi, którym udało się nie zostać alokowanymi, świadczy tylko o twojej
głębokiej chorobie. Nie dociera, że obrażasz tu zdecydowaną większość celników
w całej Polsce ?!

Jak u Was z tempem wydawania zaświadczeń ?
Czekam już ponad 2 m-ce. Termin podobno 7 dni. Nie piszę ponaglenia bo ... nie chcę rozdrażnić i .... dostać wersji negatywnej :):)
A właśnie... Czy termin otrzymania emki będzie zgodny z datą wejścia czy złożenia wniosku ? Ja złożyłem dawno i dawno powinienem już mieć..

Mam nieśmiałe pytanko. Skoro tak wszystko rozdrabniają liczą inaczej okres do mianowania, inaczej służbę niż wszystkim innym, to poproszę o polemikę, nt. czy służbę wojskową którą zaliczają do stażu służby należy zaliczyć również do 5 lat zadań policyjnych. W końcu to służba wojskowa i dlaczego nie?

Jak u Was z tempem wydawania zaświadczeń ?
Czekam już ponad 2 m-ce. Termin podobno 7 dni. Nie piszę ponaglenia bo ... nie chcę rozdrażnić i .... dostać wersji negatywnej :):)
A właśnie... Czy termin otrzymania emki będzie zgodny z datą wejścia czy złożenia wniosku ? Ja złożyłem dawno i dawno powinienem już mieć..
Spoko. Termin złożenia wniosku. Pełny miesiąc świadczenia nawet jak złożysz np. 31.07.
Senat 30.07. Prezydent 21 na podpisanie.
Wniosek złożony 31.07. Będzie rozpatrywany max 60 dni.
A ustawa będzie stosowana od 01.07. Dla Wszystkich zainteresowanych składać wnioski w lipcu. Parę złotych na wakacje ekstra.
Tak to sobie wymyśliłem.
Kto ma inne pomysły.

Spoko. Termin złożenia wniosku. Pełny miesiąc świadczenia nawet jak złożysz np. 31.07.
Senat 30.07. Prezydent 21 na podpisanie.
Wniosek złożony 31.07. Będzie rozpatrywany max 60 dni.
A ustawa będzie stosowana od 01.07. Dla Wszystkich zainteresowanych składać wnioski w lipcu. Parę złotych na wakacje ekstra.
Tak to sobie wymyśliłem.
Kto ma inne pomysły.

Mam nieśmiałe pytanko. Skoro tak wszystko rozdrabniają liczą inaczej okres do mianowania, inaczej służbę niż wszystkim innym, to poproszę o polemikę, nt. czy służbę wojskową którą zaliczają do stażu służby należy zaliczyć również do 5 lat zadań policyjnych. W końcu to służba wojskowa i dlaczego nie?
Do stażu służby zalicza się służbę zawodową w wojsku. Zasadnicza jest traktowana jako okres równorzędny.

Witam!
Wydaje mi się, jak czytam projekt 3604, to art.26 mówi, iż ustawa wchodzi w życie 14 dni od dnia ogłoszenia. Owszem z mocą od 1,07.2019 r. Lecz do tego czasu czyli po upływie 2 tygodni od dnia ogłoszenia w Dz.U. raczej nie przyjmą wniosku??? Niech ktoś mnie poprawi jeżeli źle myślę.
Pozdrawiam

Po co człowieku robisz problemy?! Nie miałeś nic a teraz masz klepnięte zniesienie55 lat i drążysz o te 2 tygodnie. Jaki jest tego cel?!

Sorki. Ale nie każdy.
Ucywilnieni już piszą u nas wnioski a ja jestem już na emce. BANAŚ nie chciał mnie w mundurze to buli frycowe, może kiedyś ktoś go za to rozliczy.
Piotr, pamiętajmy, że to nie banan bezpośrednio nie chciał mnie, ciebie innych w mundurze, o tym decydowali nasi eks szefowie którzy dzisiaj w zaczniej mierze są mundurowymi.

Piotr, pamiętajmy, że to nie banan bezpośrednio nie chciał mnie, ciebie innych w mundurze, o tym decydowali nasi eks szefowie którzy dzisiaj w zaczniej mierze są mundurowymi.
Nie do końca
Ja z mocy ustawy wprowadzającej KAS wylądowałem w cywilu bo BANAŚ ustalił że mamy dostać propozycję do cywila. Ustawa tego nie narzucała. Nie przekonasz mnie, w mojej sytuacji oczywiście. Trochę nietypowej na tle całej służby.
Oczywiście wiem jak to wyglądało w Izbach, DYR to .......
Pozdrawiam.

Back
Do góry