Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Czyli ten z kasty samych swoich.A ja góral ze Śląska.
Wszystkie oczywiście odrzucone... nie mogło być inaczej bo przecież mamy do czynienia z kukiełkami do głosowania...Wy tu jakieś swary, a znacie wynik głosowania komisji co do poprawek do emerytur ???? Bo już komisja zakończyła posiedzenie
Może więc wcisną projekt na jutro do 3 czytania i głosowania nad ostatecznym brzmieniem ustawy.Wszystkie oczywiście odrzucone... nie mogło być inaczej bo przecież mamy do czynienia z kukiełkami do głosowania...
wszystko zależy co masz w zakresach obowiązków. znam osoby, które lata spędziły na granicy potem na polecenie służbowe w komórkach kontroli, posępowania i nie mają 5 lat. Ale są też tacy, co w życiu nie widziały szlabana i mają w zakresie obowiązków postępowanie mandatowe, chociaż żadnego mandatu nie wystawiły i mają 5 lat.Czekam z niecierpliwością na emkę. Kibicuję ale i budzę się czasem w nocy z obawą że może coś pójść nie tak z moim zaświadczeniem na które czekam.
Sporo byłem na granicy. Ale lata decydujące, czyli od rok 1999 byłem w komórkach kontroli typu Dział Kontroli Celnej, Wydział Kontroli i Koordynacji (i planowania) z zadaniami: przeprowadzanie kontroli celnej osób prowadzących działalność gospodarczą lub potem kontrole 485 lub planowanie kontroli i nadzór nad nimi.
Jak wygląda sytuacja w tych przypadkach ?
Mam takie zapisy jak:
1. Wykonywanie kontroli producentów towarów objętych WPR
2. Wykonywanie kontroli w sprawie finansowania WPR
3. Przygotowuje i wykonuje kontrole wynikające z rozporządzania 485
4. Prowadzi kontrole celne w siedzibie przedsiębiorców
i ... się "cykam".
Służby do 2017 roku (ucywilnienie) mam 27 lat. W tym na granicy 14 lat, ale 5 lat policyjnych nie mam (4,5), bo służba przed 1999 rokiem się nie liczy. I według ciebie mam się przenieść na stare lata te głupie 400 km i dorobić sobie do 5 lat policyjnych? Taka propozycja to po prostu bezczelność.z tym zaliczeniem lat z przed 1999 to zwykłe ........... (każdy niech sobie dopisze) natomiast te"5 lat policyjne" zapraszam na granice, ciągle brak ludzi, 5 lat szybko zleci a i sprawa rozwiązana
Jest to bezczelność. I to zamierzone.Służby do 2017 roku (ucywilnienie) mam 27 lat. W tym na granicy 14 lat, ale 5 lat policyjnych nie mam (4,5), bo służba przed 1999 rokiem się nie liczy. I według ciebie mam się przenieść na stare lata te głupie 400 km i dorobić sobie do 5 lat policyjnych? Taka propozycja to po prostu bezczelność.
Tak sobie czasami myślę, dlaczego nie odnotowujemy sobie takich ludzi działających na szkodę naszego środowiska. Mielibyśmy pierwszych 15 osób. Oni kiedyś przestaną pełnić swoje funkcje i pojawią się u nas.likwidacja 5 lat policyjnych nie przeszła - stosunek głosów za i przeciw - 11:15
Zapewne tak.Może więc wcisną projekt na jutro do 3 czytania i głosowania nad ostatecznym brzmieniem ustawy.