Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Kolega Cat ma rację, 75 % obecni funkcjonariusze służby celno-skarbowej którzy służyli w naszej służbie celnej osiągną za 7 lat ( jeżeli odbębnili wojsko). Pozostali za lat 9.No tak @PJS!
Lecz jak sam zauważyłeś, to są "wyjątki", możliwe tylko w szczególnych przypadkach,
dlatego uznałem za stosowne zwrócić uwagę na regułę - wyraźnie wcześniej pominiętą.
Moze juz wiadomo kiedy bedzie dostepny kalkulator do wyliczenia emerytury przygotowany przez ZER?
Z całym szacunkiem ale droga na skróty i łatwiznę do ni czego nie prowadzi, można tylko wyciągnąć niewłaściwe wnioski. Trzeba sobie zadać trochę trudu i wyliczyć swoje indywidualne średnie do lat z których będziemy korzystali do wyliczenia emerytury. Każdy ma inna sytuację, dodatki wliczane do emerytury w różnych komórkach też były różne.Aby uzyskać odpowiedź trzeba zwrócić się do swoich finansów o ksera dokumentów za uprzednia lata i dopiero wtedy można mieć jakieś oparcie do wyliczeń. Kalkulator na stronie związkowej jest bardzo dobry do wyliczeń i wszystko tam jest ładnie opisane.Aby skorzystać z kalkulatora trzeba znać swoje kwoty wyjściowe.
Myślę, że w przybliżeniu emkę można ustalić w oparciu o te osoby które już mają i miały stopień i stanowisko zbliżone do Twojego.
Macie taką wiedzę ?
Czy jest jakiś pomysł co DALEJ ?
Na msze nie ma co dawać "kapelni mają emeryturki" Więc szukajmy nowych ścieżek
Jeszcze się taki nie narodził, coby samorealizujące się pomysły spłodził!
Lecz pomysłów znajdziesz kupę, gdy w końcu zechcą ludzie ruszyć ...
Masz rację , ale aby ruszyć d..... potrzebny jest LIDER , który zainspiruje do działania
Lidera z prawdziwego zdarzenia już mamy ...
Nie przejmuj się cat i pisz dalej. Mądry zrozumie, głupiemu choćbyś nie wiem jak jasno pisał i tłumaczył to i tak nie zrozumie i na końcu zada: ale o co chodziWidzisz Sławku ...
Trywialnym, a może nawet głupim, będzie teraz stwierdzenie "a nie mówiłem", bo to tylko "słowa".
Tyle tylko, że to właśnie od właściwych "słów" i jeszcze "właściwszego" ich rozpoznania, zrozumienia
i ostatecznie - podjęcia - zależą dzieje (bądź ich brak) wszelkich wydarzeń.
Myślę, że czas już najwyższy, by zdecydowanie wyrzec tą słowną "prowokację", wpierw budzącą,
potem rozbudowującą odpowiednie działania, lecz tym razem, to już nie ja powinienem w to "zagrać".
Opinia o mnie - forumowego filozofa-idioty - na tyle wrosła już w świadomość forumowiczów, że mało
komu zechce się w ogóle zrozumieć o czym piszę, a tym bardziej odnaleźć w moich słowach podpowiedź
rodzaju i kierunku możliwych działań, a że działać trzeba, to raczej oczywiste.
Proszę zatem - do dzieła ...