cat
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 2 627
Dzisiaj jest Dzień Św. Floriana. To dobry czas by przypomnieć jak w 1991r. do zaopatrzeniowego systemu wchodzili Strażacy. Ustawodawca zaliczył Im wcześniejsze lata PRACY. Po prostu, bo robili to samo wcześniej ...
Doskonale wiesz Sławku, iż także ja jestem żywo zainteresowany właściwą konstrukcją naszych emerytur.
Wiesz również, że nie należę do bezkrytycznych "wazeliniarzy" (krytyka nie oznacza sprzeciwu czy negacji),
od czasu do czasu "dopisujących się" do danej myśli bez jakichś wniosków, a tym bardziej konstruktywnych.
Dlatego też, jako pokorny "niepokorny", ośmielę "czepić się" argumentu przez Ciebie wpisanego, który
powyżej zacytowałem. Argument ten - podobnie zresztą jak inne podnoszone przez Związek - jak najbardziej
słuszny, jest wykorzystywany od bardzo wielu lat, z efektem (chyba nie zaprzeczysz) zdecydowanie mizernym.
Stąd wysunięcie mojego, bardzo prostego twierdzenia, tłumaczącego w pełni CEL niniejszego posta:
to, co było dobre (sprawdziło się) niemal 30 lat temu, absolutnie nie musi być dobre (sprawdzić się) obecnie!
Powodów tego jest wiele, ale pominę je gdyż spisane, same w sobie nie dadzą rozwiązania. Co MOGŁOBY
dać rozwiązanie, od pewnego czasu pozwalam sobie powoli "przemycać" w pisanych przez siebie postach,
gdzie "podpowiadam" jedynie, delikatnie sugerując kierunek ścieżek i nadal będę to robił w taki właśnie
sposób i z całą pewnością - żaden inny.
Ostatnia edycja: