Emerytury !!!

no dobrze, emki dla SC - tak, dla SOKu- nie, dla strazy marszalkowskiej tez nie, GM nie dawac emek bo zawsze mozna kogos przeniesc z GM na inne stanowisko w SC aby sie nie zalapal na emke, ale co np z grupami realizacyjnymi w UKS-ach, czy operacyjnymi w wywiadzie skarbowym? im sie tez nalezą emerytury mundurowe czy nie?

Poborcom w skarbówkach też powinno się należeć! Widział kto 65 letniego poborce skarbowego zapierd.... po melinach ?!?

anonymous i borowy9 co wy jakąś V kolumną jesteście z po......nego mf, co cie obchodzi poborca skarbowy lub uks. Nie zauważyłeś że to są inne firmy i ludzie pracują tam na innych zasadach.

szpieg

... mario masz racje to zwykli mąciciele zwłaszcza "borowy" konto założone w tym roku ..... szkoda słów !!!:mad:

Widzę że na tym 4um nie można mieć już własnego zdania.

TAK !!! Nie godzę się, na to że pani Jadzia z finansów, pan Włodek z logistyki i Mieciu z informatyki (można tak wymieniać i wymieniać) którzy całe życie siedzieli na dupie za biurkiem, o alokacji słyszeli tylko z legend mają mieć wcześniejszą emkę!?!?! Oj chyba nie tędy droga? I w policji, wojsku, SG, ABW, CBA, AW jest dokładnie to samo. Owszem jak już wiele razy wspominałem jestem za przywilejami ale TYLKO dla wąskiej grupy osób. Jak ktoś przepracował 10-15 lat w terenie, przy odprawach itd. jak najbardziej, ale 70% biurw z jakiej paki emki? To moja cała rodzina ma zapierd... do 67 lat a przysłowiowa pani Jadzia będzie od 20 lat grzała sobie dupe przy kaloryferze, bo przecież "służyła" w mundurze klepiąc przelewy! Kur.... krew mnie zalewa jak słysze takie pierd...

Ostatnia edycja:
anonymous. Zaczynacie dyskusję na temat tego co mógłby EWENTUALNIE zrobić rząd w innych formacjach mundurowych. Dopóki rząd nie podjął się takiej reformy, mówienie o tym teraz na przykładzie SC jest bezprzedmiotowe. Czy SC musi zawsze być "królikiem doświadczalnym". Dajcie spokój i powalczmy o emerytury mundurowe.
Jak już będą wywalczone, wtedy w zależności od EWENTUALNYCH działań rządu można i znów ewentualnie wrócić do tej dyskusji. WTEDY BĘDZIE MIAŁA SENS.
Można dyskutować tak jak WY, z czym si akurat nie zgadzam, można proponować rozwiązania funkcjonujące np. we Francji, ale na BOGA nie teraz.

widzę że na tym 4um nie można mieć już własnego zdania.

Tak !!! Nie godzę się, na to że pani jadzia z finansów, pan włodek z logistyki i mieciu z informatyki (można tak wymieniać i wymieniać) którzy całe życie siedzieli na dupie za biurkiem, o alokacji słyszeli tylko z legend mają mieć wcześniejszą emkę!?!

a to dlatego kolego, że jak zapewne wiesz pelnimy służbę. Dziś tu a jutro tam - nie znasz dnia i godziny. Nawet te panie jadzie z logistyki nie maja pewnej i cieplej posadki do kresu swych dni w cle. I gwarantuję ci, że znajać cwaniakowate i oszczedne podejscie pana rosto...skiego i jk - gdyby wprowadzono emki - tylko dla operacyjnych/granicy/dozorów-po 25 latach służby w tych komórkach to jestem już dziś pewna że po przepracowanych 24latach i 11 miesiącach - kazdy będzie przenoszony za biurko obok pani jadzi i krysi ... I nikt - czytaj n i k t nie bedzie mial emek - a wszystko zgodnie z prawem - zrobią ci testy, ble ble ble i zwasze stwierdzą że twoj stan zdrowia jest taki a nie inny i zaleca się pracę w logistyce/pc/ar itp. Wiec może jednak bądźmy służbą jednolitą niezależnie od miejsca pelnienia slużby - jeden za wszystkich - wszyscy za jednego - inaczek - nikt nie skorzyska z ewentualnych przywilejów....

zgadzam sie z anonymous
tak, lepiej od razu uznac mnie zdrajca i lamistrajkiem
na forum moze sie nie udzielalem wczesniej ale sledze je od stycznia 2008 roku, doskonale pamietam co sie wtedy dzialo, jak jedni brali l4, a inni nie - bo nie mogli i robili za dwoch bo to przeciez sluzba albo jechali gdzie kazano, ale nie o to chodzi,
to ze mam swoje zdanie na pewne sprawy nie znaczy ze jestem wyslannikiem MF-u, wrecz przeciwnie i moze to niepopularne ale wlasnie poprzez swoje posty np o innych formacjach i ich roszczeniach czy reakcji spoleczenstwa w kontekscie calej reformy emerytalnej - probuje zasugerowac jak spoleczenstwo i rzad odbierze to co sie dzieje teraz w celnictwie - moze sie myle... lepiej by tak bylo, bo emerytury to piekna rzecz, pytanie czy realna?
ja sie obawiam, czy po prostu nie lepiej skierowac sily ku temu co rzad moglby poprzec, ku reformie calej administracji skarbowej - np wylaczeniu tego co faktycznie funkcjonuje jak sluzba od tego co jest typowo biurowa praca, nie tylko z sc ale i uks-ow itd, moze lepiej by dazyc do stworzenia czegos w rodzaju policji finansowej, jakies formy KAS /oczywiscie bez wad tego projektu/, i wtedy jest jasne, co kto robi, kto chce miec emki niech zaklada mundur, lata uzbrojony po nocy czy na odprawach w spalinach, chodzi o to ze z czego trudniej byloby sie wycofac rzadowi? - z emek czy z wychodzacej ze srodowiska propozycji reformy i reogranizacji sluzby?
no dobrze chcemy emek tak jak policja sg itd ale to znaczy jak? co dalej? ze niby 55 i 25 od razu czy tak jak w tych sluzbach dopiero dla nowowstpeujacych? jakos nikt na to nie zwraca uwagi?
jesli swymi postami gasze tylko piekny zapal srodowiska to chyba lepiej zamilkne...

ale na dzien dzisiejszy jest za pozno na takie przemyslenia,dzieki przeciąganiu sprawy emerytur przez zz jestesmy w czarnej dziurze

od obecnego układu politycznego celnictwo nie dostanie żadnych emerytur poza ogólnodostępnymi,nikogo to nie obchodzi ,

Ostatnia edycja:
dlatego zamiast trwonic sily na cos czego mozemy nigdy nie osiagnac powinnismy skupic sie na PPE

dlatego zamiast trwonic sily na cos czego mozemy nigdy nie osiagnac powinnismy skupic sie na PPE

pisałem o tym wcześniej ,jest na to ustawa ,
związki powinny to już zacząć rozumieć poniewaz jest na tym ogromna możliwość manewru,emerytur mundurowych raczej nie dostaniemy ale widzę że wielu nie dopuszcza myśli o tym, nikt tego tu nie rozumie sam nie wiem,trzeba spojrzeć prawdzie w oczy a nie pisać listy do platiniego bo to już błazenada ,
ale pewnie jak zwykle każdy zostanie sam ze swoimi problemami,kiedyś szlachta teraz polacy chcą na zagrodzie siedzieć podatków nie płacić a pan Bóg żeby za nich wojował-konkluzja Sobieskiego jest chyba najtrafniejsza.

Ostatnia edycja:
O tempora, o mores!

Ludzie kochani, jakiś wiejskie baby dziś wygrały jakiś konkurs "hymn na euro", o losie, co za żenada! Pani Walc, czy jakoś podobnie, wygwizdana w Wawie, a przecież tam sami inteligentni krawaciarze i wyborcy naszej miłościwej waadzy, na Ukrainie bratniej zamachy, przemoc i brak demokracji, pan Platini już ma cisnienie, a tu mu nagle jacyś leśnicy piszą, że granice zablokują, co tu się dzieje?! Czy to euro to będzie długo oczekiwana kompromitacja???

digital... nie siej zamętu udało się w 2008 polepszyć nasz byt to uda się i teraz , a ten rząd nie rozumie innych argumentów jak protest blokada i generalnie zadyma.A dlaczego tak jest? moim zdaniem dlatego, że sam wywodzi się z solidarnościowej drogi ku wolnościtylko taki język zna ta władza więc i tak trzeba z nim "rozmawiać".Gdy sami robili protesty i zadymy, to było ok ale teraz gdy się im stołki trzęsą to już nie jest ok. Jak widać po '89 roku po zdobyciu władzy sami zamienili się w PRL-skich aparatczyków z zachodnimi ideami i ubranych w "zachodnie garniturki" tylko w piłę haratać chcą.

co niektórzy nie powinni wchdzic na to forum a znlezc sobie inne, cos dla malkontentow a nie celnikow i zwiazkowcow

digital... Nie siej zamętu udało się w 2008 polepszyć nasz byt to uda się i teraz , a ten rząd nie rozumie innych argumentów jak protest blokada i generalnie zadyma.a dlaczego tak jest? Moim zdaniem dlatego, że sam wywodzi się z solidarnościowej drogi ku wolnościtylko taki język zna ta władza więc i tak trzeba z nim "rozmawiać".gdy sami robili protesty i zadymy, to było ok ale teraz gdy się im stołki trzęsą to już nie jest ok. Jak widać po '89 roku po zdobyciu władzy sami zamienili się w prl-skich aparatczyków z zachodnimi ideami i ubranych w "zachodnie garniturki" tylko w piłę haratać chcą.

trzymam kciuki za emeryturami ale szanse są nikłe,rysio związkowcy celnicy piszą już 15 lat pisma i gówno z tego ,taka jest prawda rysio,smutne ale prawdziwe,

Ostatnia edycja:
Szanse są bardzo duże! Już się dogadujemy... I nikt nas nie zastraszy. Co nam zrobią? Nie dadzą nagrody? ;) ;);):D Awansu? Ale mi nowość... Będą mieli KO KO, KO KO EuRo Spoko... Polska Służba Celna to nie przebrani urzędnicy, którzy udają, że wykonują swoje obowiązki. Wykonujemy je rzetelnie i dokładnie chroniąc obywateli całej UE, a nie dup dyrektorów, którzy boją się pierdnąć... Pozdrawiam wszystkich niedocenianych "młodych". To w Was siła

IC Biała Podlaska 105 nowych Funkcjonariuszy, IC Przemyśl 40 nowych Funkcjonariuszy, taką ilością ludzi śmiało można obstawić zmiany tak żeby PROTEST był jak najmniej odczuwalny dla podróżujących. Chyba nie myślicie że nowi Funkcjonariusze będą PROTESTOWAĆ, każdy z nich jest zadowolony że ma pracę i z całą pewnością każdy będzie wykonywał polecenia przełożonych...

Back
Do góry