Emerytury !!!

Szef rządu poinformował, że przyjęty w piątek przez Radę Ministrów projekt zmian w systemie emerytalnym służb mundurowych zakłada, że funkcjonariusze będą mogli przejść na emeryturę po 55. roku życia pod warunkiem przepracowania co najmniej 25 lat. - To ma duże znaczenie, jeśli chodzi o poczucie sprawiedliwości - mówił Donald Tusk. Zaznaczył, że w trakcie konsultacji społecznych obywatele objęci powszechnym systemem emerytalnym zwracali uwagę, że obecne przywileje są rażącą niesprawiedliwością.
Premier poinformował również, że w przypadku służb mundurowych utrzymany zostanie system zaopatrzeniowy. Oznacza to, że funkcjonariusze nie zostaną włączeni do powszechnego systemu emerytalnego.
Premier podkreślił, że w Polsce służba w mundurze „niesie za sobą kilka bardzo poważnych ciężarów życiowych nieporównywalnych z żadnym innym zawodem”.

Funkcjonariusze celni nie służą? Czy też nie służą w mundurze?
O co tu chodzi?!

Trafniej tego nie mogłeś ująć. Dopisałbym tam jeszcze tylko to jak Plusk okłamuje funkcjonariuszy SC. Od kilku już lat obiecywał nam emki. A teraz jak przyszło co do czego to nawet nas nie zauważa. Po prostu zachowuje sie tak jakby nas nie było. Szczyt obłudy i nic więcej.

Premier właśnie powiedział, że zgodnie z obietnicami, których zawsze dotrzymuje i wyjątkowo zapomniał o nas i nie wcieli SC do emerytur... czyli to tyle jeżeli chodzi o obietnice

podczas obrad które akurat oglądałęm posłowie 3 krotnie zapytali pinokia o powody niewpisania SC do procedowanej ustawy emerytalnej, no i pinokio 3 razy uchylił się od odpowiedzi , odpowiadał tylko na te pytanie które chciał, nawet dopytywany przez posłankę PIS nie udzielił odpowiedzi.....straszną SOLĄ w oku jego jesteśmy:)

Zawsze byłem spokojny, ale teraz to już panie Tusk robisz sobie jaja! Jesteś KŁAMCĄ! Zabieraj sobie swojego Anthonego Vincenta(czy jakoś tam) i niech gościu prostuje banany w GB! Tusk(mam pojęcie,że twoje służby to monitorują-NIE BOJĘ SIĘ!).Bój się na EURO zrobię tobie kuku. Cały świat będzie wiedział, gdzie są przejścia graniczne w Polsce. Oczywiście to nie jest groźba! Ja tylko będę przestrzegał prawa zgodnie z Ustawą o SC z dnia 27.08.2009, a szczególnie art.2.1.
P.S. A ty Rostowski to się nie śmiej, jak na posiedzeniu Sejmu mówi się o SŁUŻBIE, o której nie masz pojęcia.

Ale jaja. Właśnie miałem wysłać parę pism i mam zablokowaną pocztę. Prywatną! Chyba jestem terrorystą. Wszystko zgodnie z "prawem".

Wybrańcy przed chwilą w Trójce nt. emertytur

Bardzo demokratycznie. Dwóch. Jeden z Wiodącej Siły Narodu. Drugi z Siły Mającej Zostać Wiodącą PO Dwóch Buchach. Najpierw się poużalali nad sobą. Jak to będą ciężko zasuwać w komisji. Gdy reszta narodu odpoczywa w trakcie długiej majówki. Potem prowadzący zapytał o celników. Odpowiedź: pociąg już odjechał. Straż Ochrony Kolei też by chciała ...

Służbę pilnującą bezpieczeństwa ekonomicznego państwa, dostarczającą 1/3 dochodów budżetowych porównali z SOKiem (bez urazy dla tego ostatniego)!

Bardzo demokratycznie. Dwóch. Jeden z Wiodącej Siły Narodu. Drugi z Siły Mającej Zostać Wiodącą PO Dwóch Buchach. Najpierw się poużalali nad sobą. Jak to będą ciężko zasuwać w komisji. Gdy reszta narodu odpoczywa w trakcie długiej majówki. Potem prowadzący zapytał o celników. Odpowiedź: pociąg już odjechał. Straż Ochrony Kolei też by chciała ...

Służbę pilnującą bezpieczeństwa ekonomicznego państwa, dostarczającą 1/3 dochodów budżetowych porównali z SOKiem (bez urazy dla tego ostatniego)!

Kto zechce wysłuchać: http://www.polskieradio.pl/9/301/Artykul/594518,Emerytury-mundurowe-drogi-przywilej

O, TAKIEGO Cię lubię Tele Echo !!! Sama kwintesencja Prawdy!

"Służbę pilnującą bezpieczeństwa ekonomicznego państwa, dostarczającą 1/3 dochodów budżetowych porównali z SOKiem (bez urazy dla tego ostatniego)!"... i ze Strażą Marszałkowską! To prawdziwa nobilitacja. Wysłuchałem zapisu tej rozmowy i nie po raz pierwszy opadły mi ręce. A w pracy przeczytałem pismo podpisane przez naszego Szefa, przypominające, że spotkania ze związkowcami nie powinny się odbywać w Oddziałach, zwłaszcza granicznych, bo zakłócałoby to odprawy i stanowiło zagrożenie dla bezpieczeństwa granicy państwowej. Sam nie wiem, co w tym momencie stanowi największe zagrożenie dla Państwa i jego granic. Chyba ktoś nas nie szanuje, i to nie koniecznie przemytnik.

...
Sam nie wiem, co w tym momencie stanowi największe zagrożenie dla Państwa i jego granic.
...

Być może odpowiedzią są poniższe słowa samego Premiera ?!

"W Polsce powstaje nowy front zimnej wojny wewnętrznej, dlatego celem mojego rządu będzie zapewnienie poczucia bezpieczeństwa wszystkim Polakom, nie tylko wobec kryzysu ekonomicznego, ale także politycznego - oświadczył premier Donald Tusk"

...

...

to obelga

wymaga odpowiedzi !
ale bez....
CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !
nic się nie zmieni.
niby z kim związki mają wywierać presję na legislację.
z biernym, zastraszonym środowiskiem ?

Z tym dostarczaniem dochodów budżetowych jest jak z kawałem o chłopie, który krzyczał w wiosce, że przywiózł węgiel, na co odpowiedział mu koń: Tak, ty przywiozłeś.
Dochód dostarczają podatnicy. Poza tym, rozumiem, że pozostałe 2/3 dostarczają US? To może im tez mundurówki? Niestety, prawda jest taka, że 80-90% celników wykonuje zwykłą urzędniczą pracę. Trzeba spojrzeć na problem realnie i uczciwie. Spójrzcie czasami na tych ponad 60-letnich kierowców machających plandekami, jakoś oni mogą.

Back
Do góry