Emerytury !!!

a osoba placaca skladki za denata nie bedzie mogla odejsc na emeryture do czasu az oplaci skladki za w/w wspomnianego do momentu az ow by osiagnal 67-my rok zycia:cool:

W sprawie nowych emerytur – nie wiem czy nikt tego nie chciał zauważyć, czy też mnie się tylko wydaje, że sposób wprowadzenia nowych podwyższonych emerytur może być niekonstytucyjny.
Wszystkim podnosi się wiek przechodzenia na emeryturę tak prawie bez wyjątku, tylko nie służbom mundurowym. Podobno za wyjątkiem nowo zatrudnionych pozostali mają posiadać tzw. prawa nabyte, ja posiadając 20 lat pracy(służby) też powinienem posiadać prawa nabyte tzn. przejścia na emeryturę w wieku 65 lat. Aby było ciekawiej podejmując pracę (służbę) 20 lat temu posiadałem prawo przejścia na emeryturę (i to pełną) w wieku 60 lat ale w 1999r. to prawo mi odebrano bez względu na tzw. prawa nabyte, teraz tych praw też się nie uwzględnia. Związki zawodowe powinny bronić praw pracowników a nie walczyć z władzą tylko dla samej potrzeby utrzymania konfliktu.
Ciekawe czy pełniąc służbę w mundurze nie będąc służbą mundurową w ogóle dożyję emerytury, a tak przy okazji czy ktokolwiek wysilił się na wyobrażenie sobie na granicy 70 letniego celnika wymachującego laską za uciekającym przemytnikiem i wykrzykującego ty chuliganie...

Wiem aquirre, wiem.

Na pewno byłoby mi łatwiej działać i działałbym prężniej, gdyby funkcjonariusze masowo zdeklarowali się w ZZ CELNICY PL.

Jest nas ok. 800. To wciąż za mała legitymacja do takiego działania.

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!
Cieszy, że do zz należy ok. 800 osób. Sprawmy, aby w niedługim czasie związek mógł liczyć jeszcze więcej. Rozmawiajmy, informujmy innych, może wśród nas są osoby, które nie zdają sobie sprawy, że też mogą mieć coś do powiedzenia, że ich głos też będzie bardzo ważny, że związek go potrzebuje, aby potem jako silna i licząca się organizacja mógł w naszym imieniu występować i upominać się o nasze sprawy.
CELNIKU OCKNIJ SIĘ
CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ

W gdyńskiej Izbie dołączyła się do nas 15-sta osóbka. Mało nas, ale dobre i to. Pamiętajcie, że bez Was nie ma nas, bez Waszego poparcia my przestaniemy istnieć. A jak Związki Zawodowe znikną to pozostanie tylko kapelan ale on pomoże Wam najwyżej duchowo.

Ostatnia edycja:
W gdyńskiej Izbie dołączyła się do nas 15-sta osóbka. Mało nas, ale dobre i to. Pamiętajcie, że bez Was nie ma nas, bez Waszego poparcia my przestaniemy istnieć. A jak Związki Zawodowe znikną to pozostanie tylko kapelan ale on pomoże Wam najwyżej duchowo.

Nie zawsze POMAGA. Gdy zmarł nasz kolega to kapelan, pomimo, że został powiadomiony nie przyjechał na pogrzeb.

Każdy dzień wydarzeń politycznych, dowodzi bezczelności tej władzy. Zobaczcie co się dzisiaj stało?? Kto z forumowiczów liczy jeszcze, że w przypadku ustawy o emkach mundurowych, a ściślej włączenia tam celników, pan Pawlak stanie po naszej stronie? Byli tacy co uwierzyli w to po rozmowach z PSL. Zobaczcie, garstka oszustów, która przemilczała w kampanii wyborczej, że planuje podnieść wiek emertytalny - teraz ignoruje zdanie prawie całego społeczeństwa. Jaki z tego wniosek? Nasz problem możemy rozwiązać tylko siłowo. I to dotkiwie siłowo. Zostaliśmy OSZUKANI. Całe społeczeństwo zostało oszukane przez, o ile dobrze pamiętram, 206 POpaprańców.

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ PO UCZCIWEJ STRONIE!

Z południa napływają informacje,że w "Mieście świętej wieży" zabroniono(?!!!) podpisywania pisma do Premiera. Powtórka z rozrywki? Czy zabranianie dotyczące podstawowych praw obywatelskich jest konstytucyjne? Słowo mobbing jest w tym przypadku chyba zbyt delikatne. Zolle, jak długo to może trwać?
Celniku zadeklaruj się. :mad:

do barbapapa

dlaczego ten kapelan co to nie spełnił swojego obowiązku poprzez nieobecność na pogrzebie i wiedząc o tym, nie ma jeszcze dyscyplinarki za niewypełnianie obowiązków służbowych? chyba że kapelani nie mają obowiązków służbowych...

Pola,maryśka,armanos to wy piszecie głupoty..........:mad:
.............niestety jakubbbb ma rację:mad:. Brak rozporządzenia o równorzędności stopni. Jest rozp.o stopniach w razie przeniesienia z SC do SG, jest z SG i Policji do SC, brak z SC do Policji . Ktoś chyba celowo zapomniał o takim drobiazgu.:confused:

Krótkie pytanie do związków działających w Olsztyńskiej IC.
Dlaczego nie powołano do dnia dzisiejszego Komitetu?
Czyżby znów jakieś dziwne problemy natury para-technicznej???

Kierowniku, Naczelniku, Dyrektorze

Napływają pierwsze informacje o podpisach pod listem do Prezesa Rady Ministrów, który zostanie Panu Premierowi wręczony w dniu KOLUMNY MILCZENIA pod KPRM.

Pod listem podpisują się prawie wszyscy funkcjonariusze - ci co się nie podpisują są głównie nieobecni.

Pojawia się jednak informacja, że pod listem podpisała się tylko część kadry kierowniczej.

Co niektóry Kierowniku, Naczelniku, Dyrektorze (wierzę, że w mniejszości spośród kadry):

Dlaczego nie podpisujesz pisma?
Czy czegoś się obawiasz, wstydzisz?
Może wstydzisz się swojego nazwiska?
Jaki jest powód?
Czym się kierujesz?
Mam nadzieję, że nie strachem. Widzisz, potrafisz straszyć podległych funkcjonariuszy, a dlaczego tak naprawdę nie podpisujesz pisma?
Co? Naprawdę?
Czy jednak głównie ze strachu?
Cóż w takim razie z Ciebie za przełożony?
Zastanów się nad tym i podpisz pismo.

Ps. Czy wszędzie są zbierane podpisy, w każdej komórce organizacyjnej?
Jeżeli nie, sam zainicjuj akcję, a zebrane podpisy przekaż do związkowców bądź na adres ZZ Celnicy PL 48-300 Nysa ul. Otmuchowska 50

Ostatnia edycja:
14 marca 2012r. - posiedzenie SEJMU RP
Panie Ministrze! Wysoka Izbo! Mam takie jedno
pytanie dotyczące bardzo wrażliwej kwestii. Przede
wszystkim chciałbym powiedzieć, że jestem po wielu
spotkaniach z funkcjonariuszami Służby Celnej, jak
również z żołnierzami ze Straży Granicznej i wielokrotnie
rozmawiałem, prowadziłem burzliwe rozmowy
na temat niezrównoważonej kwestii i tych rozbieżności
odnośnie do praw emerytalnych. Dlatego
chciałbym tutaj zwrócić się z gorącą prośbą o odpowiedź
w formie pisemnej przede wszystkim do pana
ministra Kapicy. Kiedy prawa funkcjonariuszy celnych
pracujących na pasie odpraw, czyli bezpośrednio
na tzw. pierwszej linii, których obowiązki nie odbiegają
od czynności pracowników Straży Granicznej,
zrównają się z prawami emerytalnymi pracowników
Straży Granicznej? Jak wiemy, funkcjonariusze obu
służb wykonują podobne czynności, strzegąc granic,
natomiast w przypadku celników wiek emerytalny
w chwili obecnej wynosi 65 lat, a w przypadku pracowników
Straży Granicznej wymagany staż wynosi
15 lat. Proszę o odpowiedź w formie pisemnej. Dziękuję.
(Oklaski) - POSEŁ WOJCIECH PENKALSKI
patrz str. 40 Stenogramu

To było 14-go marca dzisiaj jest 11-go kwietnia. Na odpowiedz Panu Ministrowi zostały trzy dni.

Back
Do góry