Emerytury !!!

Sławek od 21.03 minęło już kilka dni a my dalej nie wiemy co jest konkretnie ustalone. Może napisz co mamy robić.

Ej...nietoperz...nie bądź taki...mondry. Kolega się pyta co mamy wspólnie zrobić, a nie, że on ma problem.
Wódki to się chyba Ty napisałeś..i na zdrowie, ale nie prowokuj głupio.

http://wiadomosci.dziennik.pl/polit...-celnej-zapowiadaja-protest-na-euro-2012.html

Dobre to:
Siwy powiedział też, że jeśli chodzi o marsz milczenia, związkowcy poinformują o nim odpowiednio wcześniej, natomiast jeśli chodzi o protest ostrzegawczy na przejściach granicznych, to bardzo możliwe, że takiej informacji nie będzie. On po prostu nastąpi - podkreślił.

Czas potrząsnąć tym skostniałym systemem..

Czas potrząsnąć tym skostniałym systemem !

b. dobre.
kto to wykona ?
wahający się, czy złożyć deklarację ?
czy celnicy z krwi i kości !

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Panie Sławku.
na wojnę trzeba iść z charakterami i osobowościami.
deklaracje są warunkiem minimum.
nic nie kończy się dziś ani jutro.
przed nami poważne wyzwanie i może mu sprostać jedynie nowoczesna organizacja pracownicza.
chętnych do wzniosłych deklaracji i orderów nie zabraknie, ale jak uczy doświadczenie możemy polegać jedynie na sobie.
trzeba solidarności tych na dole, reszta prowadzi grę "w klasy".

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

macie swiadomość gdzie premier, ma waszo nasze podpisy ,a do kogo były ostatnie podpisy bo juz nie pamietam,
strata czasu,
jedyne co możemy zrobić to włoska robota
stada tirów na granicy to jest piekne a jeszcze przed euro to zabrzmi

Ostatnia edycja:
Siwy powiedział też, że jeśli chodzi o marsz milczenia, związkowcy poinformują o nim odpowiednio wcześniej, natomiast jeśli chodzi o protest ostrzegawczy na przejściach granicznych, to bardzo możliwe, że takiej informacji nie będzie. On po prostu nastąpi - podkreślił.

Nie zlekceważą obecnej sytuacji, tzn. jedności wszystkich Związków Zawodowych funkcjonujących w Służbie Celnej. Obawiają się tego, dlatego trzeba, i Nasze ZZ tak postępują, działać zgodnie z literą prawa. (wypowiedź Przewodniczącego dosadnie odzwierciedla nastroje panujące wśród funkcjonariuszy)

Ja bez wahania podpisuję pismo ZZ do Premiera.
Uważam, że wszyscy eksperci i kadra kierownicza, którzy wiedzą, ze zasłużyli na swoje stanowiska, również nie będą się zastanawiać nad tym, czy podpisali lojalkę ze SŁUŻBĄ, czy z przełożonymi, którzy ich mianowali/powołali.

Ostatnia edycja:
Sławek z pełnym szacunkiem ale tych listów tyle już było, ze nie wiem czy to ma sens. Życie pokazało, że Parada Oszustów ma nas w pewnej części ciała i na listy nie reaguje lub tak odpowiada, że nic z tych odpowiedzi nie wynika. Moim zdaniem czas listów już się skończył, teraz trzeba działać i to jak najszybciej. Przykład ATA jest dobitny i wskazuje nam drogę.

Do szanownych przedmówców.
Zauważcie proszę, że to pismo to jeden z elementów działań. Przeczytajcie komunikat PAP.

Pokażcie, że stanowimy jednolitą umundurowaną formację, jak Policja, SG, Wojsko i podpiszmy wszyscy to pismo.

Proszę o składanie podpisów pod pismem do Premiera. Zapewniam, że to ostatnie pismo do władz RP pod którym się podpisujemy.

Ps. To pismo stanowi także test identyfikacji ze Służbą dla oficerów SC i kadry kierowniczej, co nie wymaga dalszego uzasadnienia

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!

Wiem aquirre, wiem.

Na pewno byłoby mi łatwiej działać i działałbym prężniej, gdyby funkcjonariusze masowo zdeklarowali się w ZZ CELNICY PL.

Jest nas ok. 800. To wciąż za mała legitymacja do takiego działania.

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!

wiem, że może nie do końca na temat, ale warto to przeczytać - interpelacja poselska w sprawie SC

http://orka.sejm.gov.pl/izo7.nsf/www1/i02827/$File/i02827.pdf

Uwaga Kuźnica ?

głośno dziś w mediach o pokaźnej kolejce w Kuźnicy B.
czy wy tam pracujecie godnie i zgodnie z procedurami ?
tak trzymać, imperator może mieć biegunkę.
nie tylko myśli.
tirowcy to duża siła.
wypada im pomóc. raz na zawsze.
w interesie publicznym.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Nie będę odtąd pisał na forum, chyba że zobaczę ruch celników w kierunku emerytur. Bez tego nie ma po co.
CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ

Ostatnia edycja:
Podobno ze względów ekonomicznych i demograficznych ma wyjść ustawa, że jak ktoś umrze przed 67 rokiem życia to potem rodzina musi płacić składki aż nieboszczyk osiągnie wiek emerytalny :)

Back
Do góry