Emerytury !!!

To trzeba Was na pracowników przerobić i po sprawie. ITD też nie ma f-szy, wykonuje działania o wiele bardziej policyjne i też działa.
O tym była mowa przy pisaniu ustawy o SC - tej ostatniej. Rząd to rozważał i stwierdził, że wtedy nie będzie możliwe należyte realizowanie zadań jakie nałożył na SC ustawodawca.

Wracając do dzisiejszej Komisji Nadzwyczajnej. Podziękujmy naszym reprezentantom. Wystąpienia b. dobre, bo zauwazone nawet przez główne wydanie WYDARZEŃ POLSATU. Obejrzyjcie WYDARZENIA 04.05.2012.

Rzeczywiście nie mamy wyjścia. Demokratyczne standardy nie działają, nikt nie prowadził z nami dialogu, nie przeprowadził rachunku zysków i strat dla Państwa - jesteśmy zmuszeni do PROTESTU

Ostatnia edycja:
prawdopodobnnie nikt , kto ma powyzej 50 IQ nie wierzy, ze w obecnej chwili celnicy , jako nastepna grupa zawodowa dostanie jakiekolwiek przywileje emerytalne , w sytuacji gdy 90 % społeczenstwa ma dluzej pracowac... cała ta wrzawa wpisuje sie w pisowski bojkot euro i zapowiedz protestow (np. w obronie koncesji cyfrowej trwam) nie idzcie ta droga no chyba, ze chcecie przyczynic sie do poczatków Wielkiej Reformy Cła ( czytaj likwidacji) , Na wschodzie sobie poradzą , niekoniecznie z tymi samymi ludzmi, pozostali moga doznac dobrodziejswa nie chodzenia do pracy (sory słuzby) bedzie wtedy duzo czasu na wszystko to czego zabraniano im jako funkcjonariuszom...

Zagrozenie wzrasta!!!

Witam,

Wykonujmy swoje zadania szczególnie skrupulatnie, zwłaszcza wobec takiego aktu:

"Moskwa grozi (NATO - red.) prewencyjnym atakiem z użyciem Iskanderów" - pisze dziennik "Wiedomosti" w relacji z międzynarodowej konferencji na temat obrony przeciwrakietowej zorganizowanej w Moskwie przez rosyjskie ministerstwo obrony.
Gazeta podkreśla, że szef Sztabu Generalnego Sił Zbrojnych Federacji Rosyjskiej Nikołaj Makarow z trybuny tego forum nie tylko zagroził rozmieszczeniem Iskanderów w obwodzie kaliningradzkim w wypadku braku kompromisu z USA i NATO w sprawie tarczy antyrakietowej w Europie, ale także ostrzegł, iż jej obiekty mogą stać się celem prewencyjnego ataku z użyciem tych rakiet.

Na wystąpienie Makarowa uwagę zwraca również "Kommiersant", zaznaczając, że wprawiło ono w szok przedstawicieli państw Sojuszu Północnoatlantyckiego. "O możliwości ataku na kraje, na których terytorium rozmieszczone będą elementy systemu obrony przeciwrakietowej NATO, mówił on z taką swobodą, jakbyśmy wciąż byli w stanie zimnej wojny. Przypomina to raczej szantaż, a nie dążenie do współpracy" - cytuje gazeta nie wymienionego z nazwiska wysokiego rangą reprezentanta Sojuszu.

Na granicach wschodnich - mamy teraz ogromnie dużo do zrobienia.
Powinniśmy mieć wszelkie uprawnienia należne innych służbom mundurowym - a już na pewno to jedno - o które upominamy się od kiedy pamiętam - EMERYTURY!!!

Sławek, szkoda tracić czas na dyskusję z Oponentami i Borowymi...dla mnie ich posty w ogóle nie powinny się tu ukazać - zwłaszcza w tej chwili

Oczywiście. Głos inny od Twojego zamknąć. Tak trzymać a będziesz lepszy niż obcena władca !!

Co stwierdził Trybunał Konstytucyjny. Sprawdź, jaka część dochodów budżetowych jest odprowadzana przez SC. Jaka jest rola formacji w zapewnieniu bezpieczeństwa prawnego i legalności obrotu towarowego z krajami spoza UE. To w wielkim skrócie.

I zdejmij czapkę i gumowce, jak wchodzisz na forum.

A nie zastanawaiwłeś się skąd taka dużą część tych wpływów - z akcyzy, bo to podatek, gdzie relatywnie nieduża część podatnikó dostarcza relatywnie wielkie wplywy. Ponadto przywileje mają być zależne od wielkości generowanych wypływów ?????

prawdopodobnnie nikt , kto ma powyzej 50 IQ nie wierzy, ze w obecnej chwili celnicy , jako nastepna grupa zawodowa dostanie jakiekolwiek przywileje emerytalne , w sytuacji gdy 90 % społeczenstwa ma dluzej pracowac... cała ta wrzawa wpisuje sie w pisowski bojkot euro i zapowiedz protestow (np. w obronie koncesji cyfrowej trwam) nie idzcie ta droga no chyba, ze chcecie przyczynic sie do poczatków Wielkiej Reformy Cła ( czytaj likwidacji) , Na wschodzie sobie poradzą , niekoniecznie z tymi samymi ludzmi, pozostali moga doznac dobrodziejswa nie chodzenia do pracy (sory słuzby) bedzie wtedy duzo czasu na wszystko to czego zabraniano im jako funkcjonariuszom...

Brawo - głos rozsądku :). Szary człowiek niech tyra na bydowie do 67 roku a Pan urzędnik za biurkiem emerytura mundurowa. Ludzie, gdzie Wy żyjecie ? Skończy się tym, że cło zostanie w bardzo ograniczonym zakresie a 75 % zadań (jak nie więcej) mogą przjąć "zwykli" (dla Was niezwykłych) urzednicy z urzędów skarbowych. Pomysł łączenia cła ze skarbówką już był.

Poczytaj sam siebie juar 78 i odstaw tę szklankę .. Boją się teraz władcy stołków. Może wreszcie szef SC dowie się jaki ma burdel w oborze, jak jest okłamywany statystykami i informacjami .. Ludzie tracą cierpliwość

juar, oponent, trzebarozmawiac, borowy i kto tam jeszcze.
Cieszy mnie bardzo wasza nagła aktywność, gdyż świadczy dobitnie o tym, że władza poważnie jest przerażona.

Teraz zwracam się do prawdziwych Funkcjonariuszy Służby Celnej.
TAK TRZYMAĆ!!! CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!!! ZWYCIĘŻYMY!!!

No nie

Poprosiłem go o zdjęcie czapki i gumowców.

Niestety myliłem się.

Zdejmij beret. I zacznij nosić jakieś obuwie.

Szary człowiek niech tyra na bydowie do 67 roku a Pan urzędnik za biurkiem emerytura mundurowa. Ludzie, gdzie Wy żyjecie ?

a gdzie Ty żyjesz ? 100 tys policjantów z których część też pracuje za biurkiem ( i bynajmniej nie są to osoby na etacie cywilnym ) - TAK, tam też specyfika pracy wymaga, aby część obowiązków służbowych spełniać przy biurku - to Ci nie przeszkadza ? Przeszkadza Ci tylko 16 tysięcy celników, którzy żądają spełnienia obietnic które im złożono ? Strzel się w zakutą pałę i zastanów : ilu osób w roku kalendarzowym dotyczyła by ta emerytura mundurowa w SC ? 50 ? 100 osób ? co to są za pieniądze w porównaniu z tym ile pożera funkcjonowanie Parlamentu, Kancelarii Premiera i Prezydenta, URM ect...

Wygadałeś się oponent, nie jesteś celnikiem cyt:"Nie należą się wam..."
Rozumiem zatem osobę z zewnątrz, że nie godzi się na zaopatrzeniowy system emerytalny dla służb, osobę nie znjącą dobrze specyfiki służby i tego czym cechuje się stosunek administracyjnoprawny.

Nie jestem władzą, tylko obiektywną osobą ze środowiska.
Nie należą się wam żadne emerytury, tak jak wielu innym mundurowym, tylko im jest ciężko zabrać te przywileje całkowicie.
Co to za argument, że inni mundurowi mają? Mają dlatego, że władza co jakiś czas chciała się do nich poprzymilać - zwłaszcza po upadku komuny.
Myślę, że przyjdzie jeszcze czas na kolejną reformę wszystkich służb z określeniem stanowisk z przywilejami, bez możliwości zmiany stanowiska, chyba że na inne, również z przywilejami.
Czyli np. idziesz do grupy mobilnej na ulicę i służysz w niej do emerytury albo renty.
Jakie jest nastawienie do waszych roszczeń obrazują pierwsze lepsze komentarze na forach, np. tutaj:
http://biznes.interia.pl/raport/eme...y-we-wtorek-i-czwartek-oraz-od-piatku,1792402
Jak nie podoba wam się służba, to droga wolna. Każdy jest wolnym człowiekiem.

Bo inni mają, to ja też chcę - spuer argument. Ale zgodny z poziomem argumentacji większości celników. Jednen z moich ulubionych celników też zawsze tak argumentował: a dlaczego ja mam nie mieć mundurowej, jak ja tyle lat na granicy z Czechami pracowałem a mój kolega strażnik tam pieczątki tylko przybijał i będzie miał mundurową.

Wygadałeś się oponent, nie jesteś celnikiem cyt:"Nie należą się wam..."
Rozumiem zatem osobę z zewnątrz, że nie godzi się na zaopatrzeniowy system emerytalny dla służb, osobę nie znjącą dobrze specyfiki służby i tego czym cechuje się stosunek administracyjnoprawny.

Cały zatem korpus cłużby cywilnej na wcześniejsze e-mki, bo mają stisunek administracyjnoprawny.

Back
Do góry