Emerytury !!!

To heja wszystkich na badania, kto się nadaje ten do broni. Resztę ucywilnić. Dla spełniających określone normy - emki. Ale konkret a nie wieczne ściemy, lewe mianowania, wartościowania i pseudo oficerowie, kolesiostwo do potęgi itp.

juar to nie jest stosunek administracyjnoprawny, to nie są f-sze.
oponent. Taka argumentacja już była. Naprawdę nie ma sensu rozważać teraz co rząd powinien ewentualnie zrobić w innych formacjach mundurowych. Ja nic nie poradzę na to, że rząd jest słaby. Już pisałem wcześniej, że jak rząd będzie miał odwagę kiedyś o tym rozmawiać to wtedy te Twoje argumenty będzie można przedstawiać. Ja akurat się z taką argumentacją nie zgadzam, ale wtedy będzie czas na ich przedstawianie.
Już też pisałem, czy SC musi być zawsze "królikiem doświadczalnym".

Nie wyręczajmy rządu, no chyba że w jego imieniu tutaj piszecie, co wcale by mnie nie zdziwiło.

juar to nie jest stosunek administracyjnoprawny, to nie są f-sze.
oponent. Taka argumentacja już była. Naprawdę nie ma sensu rozważać teraz co rząd powinien ewentualnie zrobić w innych formacjach mundurowych. Ja nic nie poradzę na to, że rząd jest słaby. Już pisałem wcześniej, że jak rząd będzie miał odwagę kiedyś o tym rozmawiać to wtedy te Twoje argumenty będzie można przedstawiać. Ja akurat się z taką argumentacją nie zgadzam, ale wtedy będzie czas na ich przedstawianie.
Już też pisałem, czy SC musi być zawsze "królikiem doświadczalnym".

Nie wyręczajmy rządu, no chyba że w jego imieniu tutaj piszecie, co wcale by mnie nie zdziwiło.

Wiem, że to nie to samo, lecz mianowanie to nie jesty zwykły stosunek pracy.

Mianowanie – podstawa nawiązania stosunku pracy, odrębna od umowy, powodująca powstanie stosunku służbowego wraz z doręczeniem osobie mianowanej aktu nominacyjnego przez właściwy organ administracji.

Dajmy zatem wszystkim mianowanym wcześniejsze e-mki.

Oni mają stosunek pracy, my stosunek administracyjnoprawny, zrozum to wreszcie.
Nie wiem po co z Tobą wciąż dyskutuję o tych truizmach.
Przepraszam wszystkich forumowiczów, już nie będę

Szanowni oponenci szansy na sukces

I inni adwersarze. Zainteresowani wyłącznie faktycznym, ukrytym demontażem formacji, która winna być oczkiem w głowie posłów i senatorów. Nie rozumiejący, że m.in. wcześniejsze emki, dzięki przeniesieniu funduszy z OFE, przyniosą gigantyczny zastrzyk finansowy dla budżetu. Że te kilkaset czy kilkadziesiąt emerytur rocznie oznacza jednocześnie kilkaset czy kilkadziesiąt wolnych etatów rocznie,a w konsekwencji dopływ świeżej krwi do zamkniętego obecnie, na kilkanaście co najmniej lat, zawodu. Że takie rozwiązanie w konsekwencji pozwoli w sposób profesjonalny wykorzystać doświadczenie zawodowe oraz energię nowych kadr oraz stworzy super skuteczną, nowoczesną, profesjonalną, z tradycjami i etosem, formację celną.

Nie jesteście tym w ogóle zainteresowani, zaś Wasze argumenty obnażają wręcz poziom merytoryczny i wiedzę w tej sprawie. Są na poziomie występu w Szansie na sukces Waszego ............. .

[video=youtube;H3lCc6qbyik]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=H3lCc6qbyik[/video]

Który, jak widzę, trzeba Wam jak najczęściej przypominać. Jak parę innych jego wypowiedzi oraz kiwek medialnych, że użyję terminologii piłkarskiej.

Game over.

Ostatnia edycja:
Oni mają stosunek pracy, my stosunek administracyjnoprawny, zrozum to wreszcie.
Nie wiem po co z Tobą wciąż dyskutuję o tych truizmach.
Przepraszam wszystkich forumowiczów, już nie będę

I za samo bycie f-szem, także całe życie w kasie lub za biurkiem należy mi się wcześniejsza e-mka. Na co liczy Pan ? Społeczeństwu raz zabrano część emerytur (I-sza reforma), teraz każe się pracować prawie do śmierci (proszę porównać nowy wiek emerytalny 67 lat ze średnią długością życia mężczyzny w PL) a Pan chce dla wszystkich celników jak leci e-mki mundurowe za sam fakt noszenia munduru, na które ci 67 latkowie na budowie będą tyrać. Już widzę moją ulubioną Panią Aldonę z kasy. Jakże inaczej - mundurowa, która łaskę robi, że petenta (tak dla niej obywatel to petent) obsłuży i gotówkę przyjmie. Dla niej e-mka winna być już po 15 latach, bi ciężką, ryzkowną i stresującą pracę ma - codzień mundur musi prasować.

Do robory !! A jak nie pasi to na Pana miejsce jest tłum chętnych i za Wasze wypłaty chętnie będą pracować do 67.

Piszecie Policja - tak tam też jest patologia. Spójrz na reportaże z Niemiec. Tam siwi policjanci są i jakoś nic się nie dzieje. A u nas chłopy w sile wieku idą na e-mki, bo tacy wykończeni. Tacy wykończeni, że każdy i tak zaraz dorabia. A zwykły renicista/emeryt jak coś sobie chce dorobić, to za dużo nie może bo świadczenie zabierają. Nie mogą policjanci pracować dłużej, bo jak oni mają gonić bandytów po 40 -sce. A kiedy widział Pan ostatnio patrol pieszy goniący kogokolowiek ? Taka krzywda im się tam dzieje, że na każdy rynek i strefę, gdzie są piesi autami wjeżdżają, bo autko przed zostawić i na nóżkach iść to już ciężko.
Rozumię Pana, że chce Pan do tej grupy zawowodwej przyzwyczajonej do szczególnego traktowania dołączyć - sam pewnie bym chciał.
Raz jeszcze powtórzę - do roboty !!

Ostatnia edycja:
Jeszcze jedno

I inni adwersarze. Zainteresowani wyłącznie faktycznym, ukrytym demontażem formacji, która winna być oczkiem w głowie posłów i senatorów. Nie rozumiejący, że m.in. wcześniejsze emki, dzięki przeniesieniu funduszy z OFE, przyniosą gigantyczny zastrzyk finansowy dla budżetu. Że te kilkaset czy kilkadziesiąt emerytur rocznie oznacza jednocześnie kilkaset czy kilkadziesiąt wolnych etatów rocznie,a w konsekwencji dopływ świeżej krwi do zamkniętego obecnie, na kilkanaście co najmniej lat, zawodu. Że takie rozwiązanie w konsekwencji pozwoli w sposób profesjonalny wykorzystać doświadczenie zawodowe oraz energię nowych kadr oraz stworzy super skuteczną, nowoczesną, profesjonalną, z tradycjami i etosem, formację celną.

Nie jesteście tym w ogóle zainteresowani, zaś Wasze argumenty obnażają wręcz poziom merytoryczny i wiedzę w tej sprawie. Są na poziomie występu w Szansie na sukces Waszego ............. .

[video=youtube;H3lCc6qbyik]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=H3lCc6qbyik[/video]

Który, jak widzę, trzeba Wam jak najczęściej przypominać. Jak parę innych jego wypowiedzi oraz kiwek medialnych, że użyję terminologii piłkarskiej.

Game over.

Polski nie stać na formację celną w proponowanej przez Was wersji. Polski nie stać na dziadostwo.

Juar jesteś rozkoszny

A to postrzeganie formacji przez pryzmat Pani Jadzi z kasy bije rekord świata. Premier pewnie żałuje, że nie spotkał Cię wcześniej. Razem stworzylibyście całkiem zgrabny duet w Szansie na sukces ....

Odezwały się różnego rodzaju mendy inspirowane przez panów, którzy się boją i mają rację, że się boją. Nie ma sensu z nimi polemizować niech sobie piszą co chcą ich prawo. Tylko idiota może wyobrażać sobie celnika w wieku 67 lat na pasie. Nie zamierzam biegać na pasie do śmierci. Ja wiem jedno od 8-go jest strajk. Zrobimy Tuskowi takie kuku-ryku, że aż diabli wezmą to jego euro i jego samego. Dość tych kłamstw i tej obłudy, już mi się chce tym rzygać.

Odezwały się różnego rodzaju mendy inspirowane przez panów, którzy się boją i mają rację, że się boją. Nie ma sensu z nimi polemizować niech sobie piszą co chcą ich prawo. Tylko idiota może wyobrażać sobie celnika w wieku 67 lat na pasie. Nie zamierzam biegać na pasie do śmierci. Ja wiem jedno od 8-go jest strajk. Zrobimy Tuskowi takie kuku-ryku, że aż diabli wezmą to jego euro i jego samego. Dość tych kłamstw i tej obłudy, już mi się chce tym rzygać.

idiota może wyobrażać sobie celnika w wieku 67 lat na pasie - to niech po 55 przesuną go do biura - w czym problem ?

A tylko idiota wyobraża sobie drogowca w wieku 67 lat w upale przy lepikowaniu drogi; brukarza, który w wieku 67 lat układa bruk ?; pielęgniarkę, która w wieku 67 lat robi zastrzyk; handlowaca, ktory w wieku 67 lat jeździ autem między kolejnymi punktami i intensywnie sprzedaje produkt młodszym o połowę klientom ? - co Ty z innej gliny ?

liczba pojedyncza:

ja rozumiem, umiem

ty rozumiesz, umiesz

on, ona, ono rozumie

liczba mnoga:

my rozumiemy, umiemy

wy rozumiecie, umiecie

oni, one rozumieją, umieją (a nie błędnie używane rozumią, umią)

jak rozumiEM Juar_78 wykształcenie też zdobywał na tajnych przyśpieszonych zasadniczych kursach ?
przepraszam wszystkich forumowiczów za ten atak "ad personam", ale już nie mogę czytać tego bełkotu, zwłaszcza w sytuacji kiedy nawet z ortografią autorowi nie po drodze...
A więc...my "do roboty" a Juar_78 do nauki
:cool:

A tylko idiota wyobraża sobie drogowca w wieku 67 lat w upale przy lepikowaniu drogi; brukarza, który w wieku 67 lat układa bruk ?; pielęgniarkę, która w wieku 67 lat robi zastrzyk; handlowaca, ktory w wieku 67 lat jeździ autem między kolejnymi punktami i intensywnie sprzedaje produkt młodszym o połowę klientom ? - co Ty z innej gliny ?

tylko idiota wyobraża sobie człowieka pracującego do 67 roku życia, zwłaszcza w Polsce za te marne grosze...i tylko idiota może sobie wyobrazić, że te dwa lata pracy dłużej coś zmienią...

z tego co się zdążyłem zorientować to Juar_78 jest wykładowcą na jakiejś uczelni a na naszym forum udziela się często podpytując na różne tematy, pracuje zapewne 200 godzin rocznie w formie wykładów, niech idzie do SC i zasuwa 40 godz tygodniowo albo i więcej bo zmiany są różnie ustawione a potem porozmawiamy, a może zlikwidujmy uprzywilejowanie takich juarów_78 bo to jest nierówność wobec reszty społeczeństwa i niech pracują 40 godz. tygodniowo tak jak wszyscy

z tego co się zdążyłem zorientować to Juar_78 jest wykładowcą na jakiejś uczelni a na naszym forum udziela się często podpytując na różne tematy, pracuje zapewne 200 godzin rocznie w formie wykładów, niech idzie do SC i zasuwa 40 godz tygodniowo albo i więcej bo zmiany są różnie ustawione a potem porozmawiamy, a może zlikwidujmy uprzywilejowanie takich juarów_78 bo to jest nierówność wobec reszty społeczeństwa i niech pracują 40 godz. tygodniowo tak jak wszyscy

Wykładaj Ty choćby tylko 100, nie widzę problemu. Co to ma do tematu ?

Juar_78: "Wykładaj Ty choćby tylko 100, nie widzę problemu. Co to ma do tematu ?"

Aha więc jak Juar_78 mieć przywilej to dobrze ale jak funkcjonariusz celny mieć przywilej , to bardzo bardzo żle

Ostatnia edycja:
a odnośnie wykładów to bardzo chętnie jeśli zwalniasz miejsce to wchodzę w to, nie myśl że w celnictwie nie ma ludzi wykształconych, zdziwiłbyś się

Słuchajcie a to nie jest tak, iż w momencie gdy zbliżamy się do protestu to nagle z szafy wyskakują jakieś juary i im podobni? Czy nie jest to "ukartowana robota określonych kół"? Bo tak w sumie to co to kogo obchodzi, że fc walczą o należne im prawa. Nas jest tylko 16 tys. Jeżeli w cle jest tak super to czemu oponentami są akurat ci, którzy sami celnikami nie są? W myśl zasady ch...wo ale jednakowo ?

przecież to "oczywista oczywistość" ( :cool: ) że takie głosy "juaropodobnych" w sytuacji gdy coś się zaczyna u nas kotłować to oznaka strachu...a co ? w 2008r. nie było takiego "piszczenia" na forum jak protest się rozkręcał ?

Back
Do góry