To heja wszystkich na badania, kto się nadaje ten do broni. Resztę ucywilnić. Dla spełniających określone normy - emki. Ale konkret a nie wieczne ściemy, lewe mianowania, wartościowania i pseudo oficerowie, kolesiostwo do potęgi itp.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
juar to nie jest stosunek administracyjnoprawny, to nie są f-sze.
oponent. Taka argumentacja już była. Naprawdę nie ma sensu rozważać teraz co rząd powinien ewentualnie zrobić w innych formacjach mundurowych. Ja nic nie poradzę na to, że rząd jest słaby. Już pisałem wcześniej, że jak rząd będzie miał odwagę kiedyś o tym rozmawiać to wtedy te Twoje argumenty będzie można przedstawiać. Ja akurat się z taką argumentacją nie zgadzam, ale wtedy będzie czas na ich przedstawianie.
Już też pisałem, czy SC musi być zawsze "królikiem doświadczalnym".
Nie wyręczajmy rządu, no chyba że w jego imieniu tutaj piszecie, co wcale by mnie nie zdziwiło.
Oni mają stosunek pracy, my stosunek administracyjnoprawny, zrozum to wreszcie.
Nie wiem po co z Tobą wciąż dyskutuję o tych truizmach.
Przepraszam wszystkich forumowiczów, już nie będę
I inni adwersarze. Zainteresowani wyłącznie faktycznym, ukrytym demontażem formacji, która winna być oczkiem w głowie posłów i senatorów. Nie rozumiejący, że m.in. wcześniejsze emki, dzięki przeniesieniu funduszy z OFE, przyniosą gigantyczny zastrzyk finansowy dla budżetu. Że te kilkaset czy kilkadziesiąt emerytur rocznie oznacza jednocześnie kilkaset czy kilkadziesiąt wolnych etatów rocznie,a w konsekwencji dopływ świeżej krwi do zamkniętego obecnie, na kilkanaście co najmniej lat, zawodu. Że takie rozwiązanie w konsekwencji pozwoli w sposób profesjonalny wykorzystać doświadczenie zawodowe oraz energię nowych kadr oraz stworzy super skuteczną, nowoczesną, profesjonalną, z tradycjami i etosem, formację celną.
Nie jesteście tym w ogóle zainteresowani, zaś Wasze argumenty obnażają wręcz poziom merytoryczny i wiedzę w tej sprawie. Są na poziomie występu w Szansie na sukces Waszego ............. .
[video=youtube;H3lCc6qbyik]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=H3lCc6qbyik[/video]
Który, jak widzę, trzeba Wam jak najczęściej przypominać. Jak parę innych jego wypowiedzi oraz kiwek medialnych, że użyję terminologii piłkarskiej.
Game over.
Odezwały się różnego rodzaju mendy inspirowane przez panów, którzy się boją i mają rację, że się boją. Nie ma sensu z nimi polemizować niech sobie piszą co chcą ich prawo. Tylko idiota może wyobrażać sobie celnika w wieku 67 lat na pasie. Nie zamierzam biegać na pasie do śmierci. Ja wiem jedno od 8-go jest strajk. Zrobimy Tuskowi takie kuku-ryku, że aż diabli wezmą to jego euro i jego samego. Dość tych kłamstw i tej obłudy, już mi się chce tym rzygać.
Rozumię Pana
liczba pojedyncza:
ja rozumiem, umiem
ty rozumiesz, umiesz
on, ona, ono rozumie
liczba mnoga:
my rozumiemy, umiemy
wy rozumiecie, umiecie
oni, one rozumieją, umieją (a nie błędnie używane rozumią, umią)
A tylko idiota wyobraża sobie drogowca w wieku 67 lat w upale przy lepikowaniu drogi; brukarza, który w wieku 67 lat układa bruk ?; pielęgniarkę, która w wieku 67 lat robi zastrzyk; handlowaca, ktory w wieku 67 lat jeździ autem między kolejnymi punktami i intensywnie sprzedaje produkt młodszym o połowę klientom ? - co Ty z innej gliny ?
z tego co się zdążyłem zorientować to Juar_78 jest wykładowcą na jakiejś uczelni a na naszym forum udziela się często podpytując na różne tematy, pracuje zapewne 200 godzin rocznie w formie wykładów, niech idzie do SC i zasuwa 40 godz tygodniowo albo i więcej bo zmiany są różnie ustawione a potem porozmawiamy, a może zlikwidujmy uprzywilejowanie takich juarów_78 bo to jest nierówność wobec reszty społeczeństwa i niech pracują 40 godz. tygodniowo tak jak wszyscy