Emerytury !!!

Typowy juar - nie ma ochoty się składać - ale na zachcianki rządu składa się jako pierwszy. Nie zna słuzby - sporo o niej czytał, skoro czytał to pewnie i pisał XD siedzi za biurkiem, nigdy nie zmarzł na pasku nie docenia ludzi, którzy robią coś dobrego dla kraju - jego kraj jest tam gdzie większe pieniądze i wyzysk już mu nie odpisujmy.

Partyjny beton

Ta pseudo dyskusja to dowód, że kłamstwo w życiu publicznym nadal jest POdstawą funkcjonowania niektórych partii POlitycznych. Które, wraz z POmagierami, POtrafią wyłącznie sięgać do naszych kieszeni. W imię partykularnych interesów pozbawiać należnych praw. Pod płaszczykiem dobra ogólnego. A jak nawet pseudo argumentów brakuje, to zaczyna się szczucie jednych grup zawodowych na inne.

Polski nie stać na dziadostwo. Polski nie stać na rozwiązania proponowane przez obecną koalicję. Nie tylko w kwestii emerytur mundurowych.

Jestem gościem, który nie ma ochoty składac się na Twoją wcześniejszą e-mkę. Proste.

to jest zbędna dyskusja. Kolega nie rozumie o co nam chodzi. Rząd zrobił wszystkich w balona, chociażby podwyższając ogólnie wiek emerytalny do 67 (czy to się koledze podoba? czy to było sprawiedliwe?). Dodatkowo wchodzi w grę klamstwo Rządów odnośnie naszych emerytur. Każdy celnik wie jak pracuje, co robi i dlaczego powinien mieć wcześniejszą emeryturę. Myślę że pomysły, sugestie, porównania kilku forumowiczów należy pominąc milczeniem bo z wątku zrobił się nam jeden belkot. Proponuję zagorzałym dyskutantom przejśc na prywatne wiadomości, gdyż rozmydla się obraz wątku tematycznego. A doledze JUAR proponuję znaleść sobie inne ciekawe forum, np. wejść na forum nauczycieli i podyskutować czy za 18 h pracy tygodniowo nalezy się pensja 3 - 4 tyś na rękę z możliwością dorobienia na korkach, albo też polecam forum lekarzy - czy za olewanie pacjenta czekającego kilka m-cy na wizytę należą się takie pensje np. pielęgniarka (która już niekiedy nic nie robi przy pacjencie - 4 tyś netto , a lekarz 15 tys plus oczywiscie prywatna praktyka) Na tych forach będzie się m,ógł kolega wykazać. a my nie podejmujmy wyzwania głupotom które są przez niektórych wypisywane. Pozdrawiam

To właśnie nazywa się dyskusją. Dlatego nikt z wami nie bęzie dyskutował, poniważ wasze stanowisko jest znane i niezmienne. Rząd doskonale zna sprawę i uważa dyskusję za zamkniętą. Czekamy co przyniesie protest, zwłaszcza dla protestujących. Powodzenia.

Panie Oficyjerze!
Ja rozumiem "podział obowiązków", który sobie założyliście. Pan próbuje agitować na tym forum, a reszta, z DICami na czele (patrz IC Olsztyn), straszą w terenie.
Otóż proponuję teraz zamianę - pan przywdziewa mundurek i jedzie na Grzechotki lub Koroszczyn a DICe zasiadają przed komputerki, logują się pod równie intrygującymi nickami i podejmują próby zmiany myślenia Celników.

Trzeba dbać o zdrowie, w tym o wzrok.

Dyskusja:
Emerytury mundurowe dla Funkcjonariuszy celnych, Policji, Wojska, SW, SG innych formacji mundurowych nie są przywilejem jak twierdzi rząd, a należną rekompensatą za szereg ograniczeń - uzasadniał to TK, więc dalsza dyskusja jaki ma sens? Rząd może oczywiście mówić i uzasadniać wbrew orzeczeniom TK, każdy może ale jaki sens ma wtedy dyskusja?
Przepraszam za oponenta Funkcjonariuszy logistyki, finansów, innych komórek.
Znam setki F.C. zatrudnionych obecnie w kasie czy logistyce, innych komórkach np. finansach, sekretariacie, którzy mają np. 25 lat służby w tym 15 lat albo i więcej na granicy. Wszyscy, którzy nie byli na granicy mogą się z racji własnie cech stosunku administracyjnoprawnego, w każdej chwili tam się znaleźć - vide chociażby akcje prowadzone od jakiegoś czasu w IC granicznych. Nie można wtedy iść do sądu pracy, nawet gdy naruszane są prawa rodzicielskie, co miało miejsce.

Grupy Mobilne i zaproponowana przez oponenta renta. Z tym, że rząd proponuje coś innego wyrzucenie nieprzydatnych wg rządu z GM - vide program 50 plus.

Rząd nie może podjąć dialogu, ponieważ sam się zapętlił, pobłądził, popadł nieomal w schizofrenię - tj. wydaje sprzeczne i wykluczające się akty prawne, np. rozp. w sprawie warunków zdrowotnych - nie sposób ich po prostu w większości spełnić po 50 roku życia, ale jednocześnie rząd nakazuje służyć do 67 roku życia.

Podsumowując dyskusję:
"Wykonujemy swoje obowiązki ze szczególną starannością, dokładnością i zaangażowaniem, a przede wszystkim zgodnie z przepisami prawa, by godnie służyć Ojczyźnie, zwłaszcza w obliczu narastającego zagrożenia terrorytsycznego, napływu towarów podlegających ochronie własności intelektualnej, itp.
Prawo jest po naszej stronie ..."
Analiza ryzyka nie wykaże większości przemytu i nieuczciwych przedsiębiorców pragnących teraz zarobić przed EURO 2012

Ostatnia edycja:
Lot na Marsa

Dla niektórych teraz najbardziej aktualny problem emerytalny do omówienia. Podczas, gdy rakiety i jej planów brak.

Wracając do tematu: rząd ma wreszcie wykonać swoje obietnice. Ma zaprzestać dyskryminacji całej grupy zawodowej, w myśl stanowiska Trybunału Konstytucyjnego.

Podnoszenie wieku emerytalnego, nie tylko w przypadku służb mundurowych, uważam za błąd, tak jak zaniechanie przeprowadzenia symulacji zysków i strat objęcia celników emeryturami mundurowymi.

Poza tym, proponuję poszukać oszczędności gdzie indziej. Zacząć od ograniczenia wysokości uposażeń posłów i senatorów, likwidacji immunitetów, ryczałtu na prowadzenie biur, zwrotów kosztów podróży, ect. ...

Ostatnia edycja:
Rozumiem, że do tej pory wszystkie obowiązki wykonywaliście na odwał.

Przestań szukać zaczepki.....
Czytając Twoje wypowiedzi, a szczególnie taki mam wrażenie, że jesteś.......
Dyskusja z Tobą to takie kopanie się z koniem, aaa koń jaki jest każdy widzi, czyli ślepy, kulawy, garbaty i głupi... lecz kopnąć umie tak samo

opowiadasz głupoty...nikt nie odważy się obstawić "młodymi" pasów bo wtedy dopiero byłby paraliż przejść...swoją drogą postuluję, aby podobne wpisy kasować z tego forum
Daff nie unoś się taka jest prawda, instrukcje przez kierownika przekazane i wio na pasy to chyba nic nadzwyczajnego, nie wierzysz w młodszych kolegów i koleżanki ?

Po pierwsze, proponuje nie polemizować już więcej z sznownym Panem "oponentem"! Gość nie wie o czym wogóle mówi, albo wie doskonale i próbuje zasiać ferment na forum;-) Obie opcje wykluczają go z konstruktywnej i rzeczowej "rozmowy".
Druga sprawa, to odpowiedz do "Na Celowniku".
Nikt młodych (nowych) funkcjonariuszy w żaden sposób nie dyskryminuje! Nie chodzi tu też o wiarę w Was, bo zdecydowana większość z Was, to zdolni, wykształceni, wszechstronni i potrzebni Naszej formacji ludzi, którzy Nas kiedyś zastąpią! Chodzi o Naszą wspólną przyszłość!!! Bo w końcu i Wy kiedyś też będziecie funkcjonariuszami, którzy będą musieli przejść na zasłużoną (i wysłużoną) emeryturę;-) Może warto pomyśleć też o tym w takich kryteriach;-)
A trzecia kwestia, to ..... za swoje słowa i zapewnienia, będąc Premierem trzeba odpowiadać!!!
Gwoli przypomnienia, tylko jeden z WIELU takich przykładów:
http://www.mf.gov.pl/dokument.php?const=2&dzial=534&id=270292&typ=news

wierzę, jak najbardziej wierzę, że szczęście z otrzymanej pracy nie uczyni z nich głucho-niemych i niewidomych

No i to zależy tylko i wyłącznie od nich, bo z jednej strony takie osoby cieszą się, że znalazły pracę z wynagrodzeniem na poczatku pewnie bez szału bo jako Mł. Spec; ale zawsze to pewne pieniądze co miesiąc no i socjal, który jest jaki jest, ale jest. U nie każdego prywaciarza uświadczysz to co w SC musisz dostać. No a z drugiej strony jak wszyscy to wszyscy.... tylko, że weź przyjdź do pracy jako młodziak i od razu protestuj. Może w oczach starych zdobędziesz szacunek ale już u oficeryjów nie za bardzo ;)

Podsumowując dyskusję:
"Wykonujemy swoje obowiązki ze szczególną starannością, dokładnością i zaangażowaniem, a przede wszystkim zgodnie z przepisami prawa, by godnie służyć Ojczyźnie, zwłaszcza w obliczu narastającego zagrożenia terrorytsycznego, napływu towarów podlegających ochronie własności intelektualnej, itp.
Prawo jest po naszej stronie ..."
Analiza ryzyka nie wykaże większości przemytu i nieuczciwych przedsiębiorców pragnących teraz zarobić przed EURO 2012

Proszę sobie wyobrazić, że miliony obywateli codziennie musi wykonywać swoje obowiązki ze "starannością, dokładnością i zaangażowaniem, a przede wszystkim zgodnie z przepisami prawa", bo inaczej wylot z roboty. Rozumiem, że Państwo za takie wykonywanie obowiązków macie być nagradzani szczególnie, bo inaczej będziecie je Państwo wykonywać niestarannie, niedokładnie i bez zaangażowania, a przede wszystkim niezgodnie z przepisami prawa. Proponuję dodać medal: serebny za 10 lat przychodzenia do roboty i złoty za 15 lat. L4 oczywiście wliczane do stażu.

Kiedyś (parę lat wstecz) stratowałem do pracy w UC. Podejście do zatrudniania nowych osób pokazało mi jednak dobitnie jak ta formacja (przynajmniej od strony organizacyjnej) funkcjonuje. W UC Katowice przyjęcia niby zamrożone choć w oddziale, w którym zgłaszałem towary byli świeżo zatrudnieni a kierownik prawie wprost powiedział, że pracują dzięki jego poparciu. Naiwny złożyłem więc papiery na wschodzie. Odechciało mi się kiedy pani z kadr zadzwoniła dziś 14, że mam być jutro rano w Przemyślu na rozmowie. Jak nieśmiało powiedziałem, że mam ponad 300 km Pani powiedziała, że mam być jak jestem zainteresowany. Bez komentarza.

Juar_78 to tylko mamrotanie rozgoryczonego nieudacznika, którego nie chcieli przyjąć w szeregi SC :cool:

zupełnie mnie nie dotknęło Juar, natomiast nienawidzę ludzi fałszywych, którzy kiedy czegoś potrzebują to się przymilają a kiedy nie potrzebują to plują pod nogi a Ty niestety jesteś takim przypadkiem...Twoje wpisy na naszym forum są nie od dziś...być może pamięć Cię zawodzi, ale często zwracałeś się do nas jako środowiska zawodowego z prośbą o interpretację takich czy innych przepisów...wtedy byliśmy dla Ciebie "koleżankami i kolegami" ( pozwolisz że nawet tego nie skomentuję)...

Back
Do góry