Emerytury !!!

A w jakim zakresie kompromis? Mam nadzieję, że również w kwestii "5 lat pracy w kontroli"
Wg mnie to jest kwestia nienegocjowalna, tzn. że nie jest możliwy jakikolwiek podział funkcjonariuszy. Nie możemy bowiem negocjować czegoś, co samo RCL uznało za zagrożenie pod kątem dalszej dyskryminacji w stosunku do f-szy innych służb mundurowych.

Sławku albo wiesz coś więcej...albo już nic się nie da zrobić w naszej sprawie. Od kiedy to można wierzyć w szczere stanowisko Banasia????
Po tych wszystkich bredniach, obelgach, zniewagach i kłamstwach????
Nie wiem co ma w głowie SSC.
Trudno jest zakładać złą wolę, bo przecież byłoby to pogarszanie swojej pozycji, bo przecież wzburzy środowisko bardziej i zaprotestujemy ze zdwojoną siłą, gdy tylko wyjdzie to na jaw.

Kas wejdzie,emerytur nie będzie,SC nie będzie pozostaje Nam jedynie marsz na Warszawę,ale nie w ilości 5 tys. , a 10 tys.funkcjonariuszy jeszcze,to chyba możemy zrobić.Nie poddamy się bez walki wiem , że łatwo pisać,ale gorzej z wykonaniem,jestem gotów na wszystko.Nie wystarczy moim zdaniem trzymania się zadań harmonogramu to jest za mało.Idziemy na całość nie ma czasu,którego nie ma i nie było.
Nie wiem czy KAS wejdzie, czy emerytur nie będzie, ale jeśli to rzeczywiście pozostaje Nam marsz na Warszawę i inne działania i mam nadzieję środowisko raz jeszcze tego dokona.

Nie wiem czy KAS wejdzie, czy emerytur nie będzie, ale jeśli to rzeczywiście pozostaje Nam marsz na Warszawę i inne działania i mam nadzieję środowisko raz jeszcze tego dokona.

ja i moja rodzina z pewnością. Z rodzinami będzie nas 30 tysięcy,

Gotujmy się, zabierzmy każdego, kto kocha Polskę, zróbmy prawdziwą, mega pikietę, widocznie dla mf 5 tysięcy fc to zbyt mało, postuluję, by następna pikieta była otwarta, wszyscy celnicy, rodziny, osoby będące przeciw reformie, może nawet łodek przyjdzie xD

Ostatnia edycja:
Nie wiem co ma w głowie SSC.
Trudno jest zakładać złą wolę, bo przecież byłoby to pogarszanie swojej pozycji, bo przecież wzburzy środowisko bardziej i zaprotestujemy ze zdwojoną siłą, gdy tylko wyjdzie to na jaw.

W głowie ssc raczej nic dobrego Sławku nie znajdziesz.
A wystarczy jedna noc "dobrej zmiany" i budzimy się rano w nowej rzeczywistości. Wtedy ponowny marsz możemy zrobić, ale chyba do kolumny Zygmunta....on wysłucha każdego......

W głowie ssc raczej nic dobrego Sławku nie znajdziesz.
A wystarczy jedna noc "dobrej zmiany" i budzimy się rano w nowej rzeczywistości. Wtedy ponowny marsz możemy zrobić, ale chyba do kolumny Zygmunta....on wysłucha każdego......

Wolę marsz na Nowogrodzką. "Obietnic należy dotrzymywać", jak wypowiadał się Prezes na czacie

W takim razie Slawku oglaszaj marsz na Nowogrodzka, bo czas nagli a po SSC nie możemy spodziewać się niczego dobrego - on teraz broni swojego stołka. Nie zmarnujmy tego co z takim trudem udało się uzyskać. Wolałabym spokojnie pracowac na sztandarowy program 500+,ale skoro trzeba, to do boju!!!

W takim razie Slawku oglaszaj marsz na Nowogrodzka, bo czas nagli a po SSC nie możemy spodziewać się niczego dobrego - on teraz broni swojego stołka. Nie zmarnujmy tego co z takim trudem udało się uzyskać. Wolałabym spokojnie pracowac na sztandarowy program 500+,ale skoro trzeba, to do boju!!!

Pamiętajmy, że w mf pracują średnio rozgarnięci ludzie. Oni myślą, że SC to 15k funkcjonariuszy, nie są świadomi, iż FC to taże ich rodziny, czyli jakieś 30k osób.

Ostatnia edycja:
Wg mnie to jest kwestia nienegocjowalna, tzn. że nie jest możliwy jakikolwiek podział funkcjonariuszy. Nie możemy bowiem negocjować czegoś, co samo RCL uznało za zagrożenie pod kątem dalszej dyskryminacji w stosunku do f-szy innych służb mundurowych.

Mam nadzieję. A co do marszu na Warszawę, chętnie odwiedzę raz jeszcze.

ja i moja rodzina z pewnością. Z rodzinami będzie nas 30 tysięcy, banasiu idziemy po ciebie...

Gotujmy się, zabierzmy każdego, kto kocha Polskę, zróbmy prawdziwą, mega pikietę, widocznie dla mf 5 tysięcy fc to zbyt mało, postuluję, by następna pikieta była otwarta, wszyscy celnicy, rodziny, osoby będące przeciw reformie, może nawet łodek przyjdzie xD

Tak swoich DIC i NUC też weźcie :) im chyba również powinno zależeć...

Wolę marsz na Nowogrodzką. "Obietnic należy dotrzymywać", jak wypowiadał się Prezes na czacie

Szanowne Panie i Panowie z Zarządu naszego "jeszcze" Związku. Nie wiem czy ktoś kogoś kupił, nie wiem czy sprzedał, nie wiem kto z nami gra i jakich metod się chwyta. Wiem jedno, nic nie uda się już zrobić bez radykalnych i wspólnych działań. Rozmowy już się skończyły, co widać i czuć. Jeden dzień w którym stanęły by wszystkie Urzędy i Oddziały załatwiłby wszystko. Ale TYM RAZEM NIE MOŻE TO BYĆ TZW.INICJATYWA ODDOLNA. Tym razem na czele protestu musi stanąć Zarząd na czele z jego Przewodniczącym. Tylko ten sposób jest sposobem ostatniej szansy. Innej już nie ma. Największy w kraju celniczy Związek ma prawo i wręcz obowiązek wobec swoich członków podjąć i firmować ostatnie chyba już działania. Nie ma innego rozwiązania. Amen

Szanowne Panie i Panowie z Zarządu naszego "jeszcze" Związku. Nie wiem czy ktoś kogoś kupił, nie wiem czy sprzedał, nie wiem kto z nami gra i jakich metod się chwyta. Wiem jedno, nic nie uda się już zrobić bez radykalnych i wspólnych działań. Rozmowy już się skończyły, co widać i czuć. Jeden dzień w którym stanęły by wszystkie Urzędy i Oddziały załatwiłby wszystko. Ale TYM RAZEM NIE MOŻE TO BYĆ TZW.INICJATYWA ODDOLNA. Tym razem na czele protestu musi stanąć Zarząd na czele z jego Przewodniczącym. Tylko ten sposób jest sposobem ostatniej szansy. Innej już nie ma. Największy w kraju celniczy Związek ma prawo i wręcz obowiązek wobec swoich członków podjąć i firmować ostatnie chyba już działania. Nie ma innego rozwiązania. Amen

Dyrektorzy znowu dadzą nagrody nadgorliwym i wszystko będzie tralala :)

moim zdaniem powinny być wpisy osób tz. dobrze poinformowanych! Chyba
wśród kadry kierowniczej są ludzie przychylni naszym sprawom i to oni
powinni coś napisać jak to widać z ich perspektywy !

ja i moja rodzina z pewnością. Z rodzinami będzie nas 30 tysięcy, banasiu idziemy po ciebie...

Pikieta funkcjonariuszy, ich rodzin oraz zainteresowanych w Warszawie to bardzo dobry pomysł. Oczywiście zostaje kwestia kosztów. Wiemy jednak co nam grozi i każdy potrafi sam sobie odpowiedzieć - czy lepiej przeznaczyć teraz niewielką kwotę w obronie SC i naszych miejsc pracy czy pozostać biernym i czekać na przyszłość jaką szykuje nam MF.

no i przewodniczący kół IZBOWYCH musza brać udział a nie paradować przy każdej okazji przy DIC - to chore - wraca stare tzn piersi do orderów, pagony do awansów niektórzy działacze wystawiają!!!

zanim pójdziemy na front - policzmy szable.
hasło związku jest wciąż aktualne, a stan - poniżej 5000 członków.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

szabelek jest ci pod dostatkiem, tylko wiara, odwaga i chęć do postawienia kropki nad i !!!!!!!!!!!!

te ich wszystkie procedury awaryjne są dziurawe, jak ..... ale cóż można było się spodziewać po "czopku" !!!!!! Jednak przez przypadek i swoją głupotę zrobił coś pozytywnego dla Nas !!!!!!!!!!

zanim pójdziemy na front - policzmy szable.
hasło związku jest wciąż aktualne, a stan - poniżej 5000 członków.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Ostatnia edycja:
Back
Do góry