Emerytury !!!

A w jakim zakresie kompromis? Mam nadzieję, że również w kwestii "5 lat pracy w kontroli"
Wg mnie to jest kwestia nienegocjowalna, tzn. że nie jest możliwy jakikolwiek podział funkcjonariuszy. Nie możemy bowiem negocjować czegoś, co samo RCL uznało za zagrożenie pod kątem dalszej dyskryminacji w stosunku do f-szy innych służb mundurowych.

Sławku albo wiesz coś więcej...albo już nic się nie da zrobić w naszej sprawie. Od kiedy to można wierzyć w szczere stanowisko Banasia????
Po tych wszystkich bredniach, obelgach, zniewagach i kłamstwach????
Nie wiem co ma w głowie SSC.
Trudno jest zakładać złą wolę, bo przecież byłoby to pogarszanie swojej pozycji, bo przecież wzburzy środowisko bardziej i zaprotestujemy ze zdwojoną siłą, gdy tylko wyjdzie to na jaw.

Kas wejdzie,emerytur nie będzie,SC nie będzie pozostaje Nam jedynie marsz na Warszawę,ale nie w ilości 5 tys. , a 10 tys.funkcjonariuszy jeszcze,to chyba możemy zrobić.Nie poddamy się bez walki wiem , że łatwo pisać,ale gorzej z wykonaniem,jestem gotów na wszystko.Nie wystarczy moim zdaniem trzymania się zadań harmonogramu to jest za mało.Idziemy na całość nie ma czasu,którego nie ma i nie było.
Nie wiem czy KAS wejdzie, czy emerytur nie będzie, ale jeśli to rzeczywiście pozostaje Nam marsz na Warszawę i inne działania i mam nadzieję środowisko raz jeszcze tego dokona.

Nie wiem czy KAS wejdzie, czy emerytur nie będzie, ale jeśli to rzeczywiście pozostaje Nam marsz na Warszawę i inne działania i mam nadzieję środowisko raz jeszcze tego dokona.

ja i moja rodzina z pewnością. Z rodzinami będzie nas 30 tysięcy,

Gotujmy się, zabierzmy każdego, kto kocha Polskę, zróbmy prawdziwą, mega pikietę, widocznie dla mf 5 tysięcy fc to zbyt mało, postuluję, by następna pikieta była otwarta, wszyscy celnicy, rodziny, osoby będące przeciw reformie, może nawet łodek przyjdzie xD

Ostatnia edycja:
Nie wiem co ma w głowie SSC.
Trudno jest zakładać złą wolę, bo przecież byłoby to pogarszanie swojej pozycji, bo przecież wzburzy środowisko bardziej i zaprotestujemy ze zdwojoną siłą, gdy tylko wyjdzie to na jaw.

W głowie ssc raczej nic dobrego Sławku nie znajdziesz.
A wystarczy jedna noc "dobrej zmiany" i budzimy się rano w nowej rzeczywistości. Wtedy ponowny marsz możemy zrobić, ale chyba do kolumny Zygmunta....on wysłucha każdego......

W głowie ssc raczej nic dobrego Sławku nie znajdziesz.
A wystarczy jedna noc "dobrej zmiany" i budzimy się rano w nowej rzeczywistości. Wtedy ponowny marsz możemy zrobić, ale chyba do kolumny Zygmunta....on wysłucha każdego......

Wolę marsz na Nowogrodzką. "Obietnic należy dotrzymywać", jak wypowiadał się Prezes na czacie

W takim razie Slawku oglaszaj marsz na Nowogrodzka, bo czas nagli a po SSC nie możemy spodziewać się niczego dobrego - on teraz broni swojego stołka. Nie zmarnujmy tego co z takim trudem udało się uzyskać. Wolałabym spokojnie pracowac na sztandarowy program 500+,ale skoro trzeba, to do boju!!!

W takim razie Slawku oglaszaj marsz na Nowogrodzka, bo czas nagli a po SSC nie możemy spodziewać się niczego dobrego - on teraz broni swojego stołka. Nie zmarnujmy tego co z takim trudem udało się uzyskać. Wolałabym spokojnie pracowac na sztandarowy program 500+,ale skoro trzeba, to do boju!!!

Pamiętajmy, że w mf pracują średnio rozgarnięci ludzie. Oni myślą, że SC to 15k funkcjonariuszy, nie są świadomi, iż FC to taże ich rodziny, czyli jakieś 30k osób.

Ostatnia edycja:
Pamiętajmy, że w mf pracują średnio rozgarnięci ludzie. Oni myślą, że SC to 15k funkcjonariuszy, nie są świadomi, iż FC to taże ich rodziny, czyli jakieś 30k osób. Banasiu idziemy po ciebie....

proponuje aby zwiazac sily z innymi sluzbami mundurowymi ktorzy sa w "naszym zwiazku słuzb".

Wg mnie to jest kwestia nienegocjowalna, tzn. że nie jest możliwy jakikolwiek podział funkcjonariuszy. Nie możemy bowiem negocjować czegoś, co samo RCL uznało za zagrożenie pod kątem dalszej dyskryminacji w stosunku do f-szy innych służb mundurowych.

Mam nadzieję. A co do marszu na Warszawę, chętnie odwiedzę raz jeszcze.

ja i moja rodzina z pewnością. Z rodzinami będzie nas 30 tysięcy, banasiu idziemy po ciebie...

Gotujmy się, zabierzmy każdego, kto kocha Polskę, zróbmy prawdziwą, mega pikietę, widocznie dla mf 5 tysięcy fc to zbyt mało, postuluję, by następna pikieta była otwarta, wszyscy celnicy, rodziny, osoby będące przeciw reformie, może nawet łodek przyjdzie xD

Tak swoich DIC i NUC też weźcie :) im chyba również powinno zależeć...

Wolę marsz na Nowogrodzką. "Obietnic należy dotrzymywać", jak wypowiadał się Prezes na czacie

Szanowne Panie i Panowie z Zarządu naszego "jeszcze" Związku. Nie wiem czy ktoś kogoś kupił, nie wiem czy sprzedał, nie wiem kto z nami gra i jakich metod się chwyta. Wiem jedno, nic nie uda się już zrobić bez radykalnych i wspólnych działań. Rozmowy już się skończyły, co widać i czuć. Jeden dzień w którym stanęły by wszystkie Urzędy i Oddziały załatwiłby wszystko. Ale TYM RAZEM NIE MOŻE TO BYĆ TZW.INICJATYWA ODDOLNA. Tym razem na czele protestu musi stanąć Zarząd na czele z jego Przewodniczącym. Tylko ten sposób jest sposobem ostatniej szansy. Innej już nie ma. Największy w kraju celniczy Związek ma prawo i wręcz obowiązek wobec swoich członków podjąć i firmować ostatnie chyba już działania. Nie ma innego rozwiązania. Amen

Szanowne Panie i Panowie z Zarządu naszego "jeszcze" Związku. Nie wiem czy ktoś kogoś kupił, nie wiem czy sprzedał, nie wiem kto z nami gra i jakich metod się chwyta. Wiem jedno, nic nie uda się już zrobić bez radykalnych i wspólnych działań. Rozmowy już się skończyły, co widać i czuć. Jeden dzień w którym stanęły by wszystkie Urzędy i Oddziały załatwiłby wszystko. Ale TYM RAZEM NIE MOŻE TO BYĆ TZW.INICJATYWA ODDOLNA. Tym razem na czele protestu musi stanąć Zarząd na czele z jego Przewodniczącym. Tylko ten sposób jest sposobem ostatniej szansy. Innej już nie ma. Największy w kraju celniczy Związek ma prawo i wręcz obowiązek wobec swoich członków podjąć i firmować ostatnie chyba już działania. Nie ma innego rozwiązania. Amen

Dyrektorzy znowu dadzą nagrody nadgorliwym i wszystko będzie tralala :)

moim zdaniem powinny być wpisy osób tz. dobrze poinformowanych! Chyba
wśród kadry kierowniczej są ludzie przychylni naszym sprawom i to oni
powinni coś napisać jak to widać z ich perspektywy !

ja i moja rodzina z pewnością. Z rodzinami będzie nas 30 tysięcy, banasiu idziemy po ciebie...

Pikieta funkcjonariuszy, ich rodzin oraz zainteresowanych w Warszawie to bardzo dobry pomysł. Oczywiście zostaje kwestia kosztów. Wiemy jednak co nam grozi i każdy potrafi sam sobie odpowiedzieć - czy lepiej przeznaczyć teraz niewielką kwotę w obronie SC i naszych miejsc pracy czy pozostać biernym i czekać na przyszłość jaką szykuje nam MF.

no i przewodniczący kół IZBOWYCH musza brać udział a nie paradować przy każdej okazji przy DIC - to chore - wraca stare tzn piersi do orderów, pagony do awansów niektórzy działacze wystawiają!!!

zanim pójdziemy na front - policzmy szable.
hasło związku jest wciąż aktualne, a stan - poniżej 5000 członków.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

szabelek jest ci pod dostatkiem, tylko wiara, odwaga i chęć do postawienia kropki nad i !!!!!!!!!!!!

te ich wszystkie procedury awaryjne są dziurawe, jak ..... ale cóż można było się spodziewać po "czopku" !!!!!! Jednak przez przypadek i swoją głupotę zrobił coś pozytywnego dla Nas !!!!!!!!!!

zanim pójdziemy na front - policzmy szable.
hasło związku jest wciąż aktualne, a stan - poniżej 5000 członków.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Ostatnia edycja:
Back
Do góry