Emerytury !!!

Pamiętam pikietę pod Sejmem, gdzie ZZ Policjantów deklarowały solidarność z Naszym środowiskiem. Tak jak przewidziałem wtedy, tak dzieje się teraz i zapowiedzi w nośnikach medialnych tylko to potwierdzają. Czas razem ruszyć na Nowogrodzką, Wiejską. Deklaracja, że PiS będzie rozmawiał, że dla nich obywatele są najważniejsi poszły się .... Czy ja jako funkcjonariusz tego Kraju nie jestem też obywatelem, czy nie mam praw, czy nie mogę nic tylko położyć głowę pod topór?... o co tu k-wa chodzi? gdzie ja jestem w jakim miejscu ...MA-SA-KRA

Nic dodać, nic ująć ...

pamiętam pikietę pod sejmem, gdzie zz policjantów deklarowały solidarność z naszym środowiskiem. Tak jak przewidziałem wtedy, tak dzieje się teraz i zapowiedzi w nośnikach medialnych tylko to potwierdzają. Czas razem ruszyć na nowogrodzką, wiejską. Deklaracja, że pis będzie rozmawiał, że dla nich obywatele są najważniejsi poszły się .... Czy ja jako funkcjonariusz tego kraju nie jestem też obywatelem, czy nie mam praw, czy nie mogę nic tylko położyć głowę pod topór?... O co tu k-wa chodzi? Gdzie ja jestem w jakim miejscu ...ma-sa-kra

i to wszystko w temacie !!

Nie podniecajcie sie tak ,nikt w tej kadencji co najmniej nie tknie systemu emerytur mundurowych ,ministerstwo socjalne zus rekomenduje ?stek bzdur ,słuzby mundurowe które nie maja nic do stracenia Boże dopomóż,niedługo poczytacie se dementi.
Trybunał to igraszka przy teczkach słuzb o czym b. się boleśnie przekonał i to go ratuje że jest teraz niczem bez znaczenia.

Obecnie funkcjonariusze Służby Celnej są od lat dyskryminowani w stosunku do innych służb mundurowych a PIS obiecał, że to się zmieni i powinien słowa dotrzymać przyznając nam stosowne emerytury zgodnie z wyrokiem Trybunału Konstytucyjnego.
Przestańmy ekscytować się jakimiś doniesieniami co PIS zamierza zrobić z emeryturami mundurowymi bo nikt w tej i żadnej innej kadencji nic nie zrobi tylko walą ściemę dla ciemnego ludu.
Rok od czytania projektu obywatelskiego i dalej fc Służby Celnej są w czarnej d..ie i dalej są dyskryminowani i niech PIS zgodnie z obietnicami i deklaracjami prominentnych polityków tej partii bierze się za "robotę" aby ten patologiczny stan zmienić.
PANIE SŁAWKU!!!!!! Zacznijcie działać bo czas ucieka PIS nie będzie wiecznie rządził z prozaicznej przyczyny, wpadł w tą samą pułapkę co PO czyli zachłysną się władzą nie szanuje prawa i okazuje pogardę dla obywateli.
Najpierw mają zrealizować wyrok Trybunału Konstytucyjnego a jak chcą wprowadzać KAS niech wprowadzają bo tak jak pisał członek rady programowej PIS Modzelewski po wprowadzeniu tego totalnego gniota bez konsultacji społecznych, bez dialogu ze środowiskiem i związkami zawodowymi na wariackich papierach wpływy spadną znacznie i będzie to koniec tego ugrupowania.
Szkoda bo Polacy pokładali duże nadzieje w "dobrej zmianie" a wyszło jak zwykle.

Ostatnia edycja:
Tak jak pisałem wcześniej to są medialne bzdury. Błaszczak w tym temacie mówi jak jest. Służby Mundurowe to elita i ostoja RP a funkcjonariusze Służby Celnej są jej istotnym elementem.
Dlatego proszę wszystkie ZZ aby zaczęły działania w celu realizacji wyroku Trybunału Konstytucyjnego i realizacji projektu obywatelskiego.
Panie Sławku bardzo proszę aby na bieżąco informował Pan środowisko na jakim etapie realizacji jest sprawa emerytur mundurowych dla fc Służby Celnej.
Bo wpisy typu nie traćmy wiary czy nadziei są nie na miejscu po tym co przeszli fc od momentu zbierania podpisów pod projektem obywatelskim do dnia dzisiejszego a obecnym stanowiskiem Rady Ministrów, MF odnośnie emerytur mundurowych należnych funkcjonariuszom SC.
Czasu już nie ma.

Szybka reakcja związków policjantów
ZG NSZZP pyta panią premier o plany w systemie emerytalnym
Zarząd Główny NSZZ Policjantów wystosował do pani premier Szydło pismo w związku z dzisiejszym artykułem Grzegorza Osieckiego i Marka Chądzyńskiego w Dzienniku Gazecie Prawnej zatytułowanym: "Koniec przywilejów. Mundurowi pójdą na emeryturę po sześćdziesiątce.

http://www.nszzp.pl/aktualnoci/6923-zg-nszzp-pyta-pani-premier-o-plany-w-systemie-emerytalnym

Tak działają prawdziwe zz w służbach mundurowych i dlatego reakcja jest natychmiastowa.
Nikt z zarządu ZZ Celnicy pl. i innych zz funkcjonujących w Służbie Celnej nie robi nikomu łaski tylko pracuje na etatach związkowych po to aby reprezentować interesy zrzeszonych w nich funkcjonariuszy i pracowników, którzy do kasy wpłaca kupę forsy.
Bierzcie się do pracy albo wywiesić białą flagę i ........................................................ .

Szybka reakcja związków policjantów
ZG NSZZP pyta panią premier o plany w systemie emerytalnym
Zarząd Główny NSZZ Policjantów wystosował do pani premier Szydło pismo w związku z dzisiejszym artykułem Grzegorza Osieckiego i Marka Chądzyńskiego w Dzienniku Gazecie Prawnej zatytułowanym: "Koniec przywilejów. Mundurowi pójdą na emeryturę po sześćdziesiątce.

http://www.nszzp.pl/aktualnoci/6923-zg-nszzp-pyta-pani-premier-o-plany-w-systemie-emerytalnym

Oszukali Nas celników oszukają i policjantów.

Nie podniecajcie sie tak ,nikt w tej kadencji co najmniej nie tknie systemu emerytur mundurowych ,ministerstwo socjalne zus rekomenduje ?stek bzdur ,słuzby mundurowe które nie maja nic do stracenia Boże dopomóż,niedługo poczytacie se dementi.
Trybunał to igraszka przy teczkach słuzb o czym b. się boleśnie przekonał i to go ratuje że jest teraz niczem bez znaczenia.

Pisałem o tym rano i macie swoje dementi
http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/blasz...owych-nie-planujemy-zadnych-zmian,676328.html

http://serwisy.gazetaprawna.pl/emer...-zmiany-w-emeryturach-mundurowych-i-krus.html

Stąd opisane wyżej propozycje korekt w emeryturach mundurowych łącznie z wyodrębnieniem stanowisk dającym do nich uprawnienia. Kłopot z wprowadzeniem wytycznych z przeglądu w życie polega na tym, że wiele osób służących w policji lub wojsku zaczyna od służby na stanowiskach liniowych, a potem kończy je na dowódczych czy w mundurowej biurokracji. Wtedy o tym, czy takiej osobie należy się świadczenie mundurowe, decydowałoby to, czy kończy ona służbę na stanowisku, któremu przysługuje emerytura mundurowa. Jeśli nie, to nie.
Jak wyglądałby taki podział w szczegółach, trudno powiedzieć, to na razie wstępna rekomendacja, by przeprowadzić przegląd funkcji i stanowisk w służbach mundurowych i podzielić je na te dające uprawnienia i inne.

Oprócz rozwiązania opisanego wyżej system mundurowy może czekać jeszcze jedna korekta. Chodzi o ograniczenie przywilejów wynikających z niego do stanowisk i funkcji wiążących się z faktycznym ryzykiem uszczerbku na zdrowiu. – Szczególne uprawnienia emerytalne powinny mieć tylko osoby, których służba jeAutorzy przeglądu emerytalnego postanowili zastanowić się, na ile jest możliwe ujednolicenie systemów emerytalnych w Polsce. Stąd opisane wyżej propozycje korekt w emeryturach mundurowych łącznie z wyodrębnieniem stanowisk dającym do nich uprawnienia. Kłopot z wprowadzeniem wytycznych z przeglądu w życie polega na tym, że wiele osób służących w policji lub wojsku zaczyna od służby na stanowiskach liniowych, a potem kończy je na dowódczych czy w mundurowej biurokracji. Wtedy o tym, czy takiej osobie należy się świadczenie mundurowe, decydowałoby to, czy kończy ona służbę na stanowisku, któremu przysługuje emerytura mundurowa. Jeśli nie, to nie.

Na linii frontu

Jak wyglądałby taki podział w szczegółach, trudno powiedzieć, to na razie wstępna rekomendacja, by przeprowadzić przegląd funkcji i stanowisk w służbach mundurowych i podzielić je na te dające uprawnienia i inne.
st niebezpieczna. Pozostałe na stanowiskach urzędniczych lub kierowniczych weszłyby do systemu powszechnego – mówi osoba znająca efekty przeglądu.

dlatego pod Sejmem jak już to powinny się stawić wszystkie formacje mundurowe bo już tylko o krok o wprowadzenia zapisu o zwalczaniu przestępczości również w innych formacjach

ciekawe, morawiecki nie wszedł do ścisłego kierownictwa pisu, jackiewicz wyleciał na orbitę i nie wiadomo czy lipiński da rade go szybko ściągnąć. zresztą hofman i reszta mają do niego niebawem dołączyć :D.

a propo bunasia i szałatego. pamiętacie marcinkiewicza, kaczmarka, misia kamińskiego czy cudownego migalskiego? jeszcze delfina ziobrę? jakby tu delikatnie powiedzieć, przecież to same bardzo dobre zmiany. albo jeszcze lepsze.

chyba mamy rozgrywkę pomiędzy starą gwardią i młodzieżą. kogo przy tym obchodzą jakieś kasy, projekty obywatelskie i inne pierdoły. ma się zmieniać. ale tylko po to, aby było tak jak było.

Niech robą co chcą ale mają wykonać wyrok Trybunału Konstytucyjnego za którym głosowali i włączyć naszą formację do systemu emerytur mundurowych. KONIEC I KROPKA.
Związki brać się za robotę i wynająć taką kancelarię prawną, która będzie reprezentowała nasze interesy.
Panie Sławku może ta kancelaria, którą pan finansuje nie jest w stanie realnie walczyć o interesy fc ZZ Celnicy. pl.

Back
Do góry