Napisał Wróżka Hanka Zobacz post
Panie digital411
Żeby dostać emeryturę mundurową musisz odejść na emeryturę ze służby. To podstawa emerytur mundurowych. Więc zrozum oczywistą oczywistość: strona rządowa nie przedstawiła żadnego stanowiska, które chciałaby procedowac. Stąd brak jakichkolwiek rozmów z nami. Rzuciła coś, żeby Celnicy rozmyślali o emeryturach, a
w tym czasie zostanie wprowadzony KAS.
Czy ty jesteś naiwny myśląc, że MF chce dać emerytury jakiekolwiek już teraz? ? ?
Najpierw KAS potem emerytury. Niestety ten scenariusz zapewni emerytury ludziom z UKS a nie nam.
Więc skup się raczej na harmonogramie. Jedyna droga do emerytur to zablokowanie KAS.
No i Pani Wróżko Hanko wróżysz pani z fusów a wystarczyło zadzwonić do zakładu emerytalnego MSWiA ,aby otrzymać emeryturę mundurową nalezy się zwolnić z służby i NIE MA OKRESU DO KTÓREGO NALEZY ZŁOZYĆ PAPIERY DO ZAKŁADU, MOŻESZ PANI I LATA DŁUGIE NIE SKŁADAĆ A EMERYTURA SIĘ NALEŻY, UKSY DOSTANA ,CO DOSTANĄ NA JAKIEJ PODSTAWIE CHYBA KOPA W DUPE BO NIKT IM NIC NIE DA CO MINISTRANCI GADAJĄ OFICJALNIE NA SPOTKANIACH.
STRONA RZĄDOWA PRZEDSTAWIŁA JASNE STANOWISKO I TAKA USTAWE TRZEBA NAPISAC TYLKO NIE WIEM KTO MOŻE TERAZ ZMIENIĆ PROJEKT OBYWATELSKI TU SIWY MUSI SIE WYPOWIEDZIEĆ,TEN HARMONOGRAM TO MOŻESZ MIĘDZY BAJKI SOBIE WŁOŻYĆ,ŻE NASTĄPI UCYWILNIENIE TO JA KILKA LAT TEMU WIEDZIAŁEM I KAŻDA PARTIA PREDZEJ CZY PÓŻNIEJ BY TO ZROBIŁA.KAS WEJDZIE NIE MACIE NA TO WPŁYWU TYLKO ROLA ZWIĄZKÓW ABY WYNEGOCJOWAĆ JAK NAJLEPSZE MOŻLIWE WARUNKI.