Emerytury !!!

Hej. Gdzie podział się temat, nie pamiętam dokładnej nazwy, ale coś takiego: "Komunikaty ZZ Celnicy pl"?

Chciałbym bardzo, bardzo się mylić, ale mam takie dziwne wrażenie, że stanowisko rządu za bardzo nas podzieliło, że karty już zostały rozdane.

Spokojnie trwają negocjacje .... :cool: Jak się nie uda to sam mam tyle argumentów, aby antyreformatorów pogrzebać ... :cool: każdy z NAS niech zbiera :cool: co się da , w najgorszym przypadku co niektórzy zatoną razem z NAMI !!!!!!!!!!!!!
Hej. Gdzie podział się temat, nie pamiętam dokładnej nazwy, ale coś takiego: "Komunikaty ZZ Celnicy pl"?

Chciałbym bardzo, bardzo się mylić, ale mam takie dziwne wrażenie, że stanowisko rządu za bardzo nas podzieliło, że karty już zostały rozdane.

Napisał Wróżka Hanka Zobacz post
Panie digital411
Żeby dostać emeryturę mundurową musisz odejść na emeryturę ze służby. To podstawa emerytur mundurowych. Więc zrozum oczywistą oczywistość: strona rządowa nie przedstawiła żadnego stanowiska, które chciałaby procedowac. Stąd brak jakichkolwiek rozmów z nami. Rzuciła coś, żeby Celnicy rozmyślali o emeryturach, a
w tym czasie zostanie wprowadzony KAS.
Czy ty jesteś naiwny myśląc, że MF chce dać emerytury jakiekolwiek już teraz? ? ?
Najpierw KAS potem emerytury. Niestety ten scenariusz zapewni emerytury ludziom z UKS a nie nam.
Więc skup się raczej na harmonogramie. Jedyna droga do emerytur to zablokowanie KAS.

No i Pani Wróżko Hanko wróżysz pani z fusów a wystarczyło zadzwonić do zakładu emerytalnego MSWiA ,aby otrzymać emeryturę mundurową nalezy się zwolnić z służby i NIE MA OKRESU DO KTÓREGO NALEZY ZŁOZYĆ PAPIERY DO ZAKŁADU, MOŻESZ PANI I LATA DŁUGIE NIE SKŁADAĆ A EMERYTURA SIĘ NALEŻY, UKSY DOSTANA ,CO DOSTANĄ NA JAKIEJ PODSTAWIE CHYBA KOPA W DUPE BO NIKT IM NIC NIE DA CO MINISTRANCI GADAJĄ OFICJALNIE NA SPOTKANIACH.
STRONA RZĄDOWA PRZEDSTAWIŁA JASNE STANOWISKO I TAKA USTAWE TRZEBA NAPISAC TYLKO NIE WIEM KTO MOŻE TERAZ ZMIENIĆ PROJEKT OBYWATELSKI TU SIWY MUSI SIE WYPOWIEDZIEĆ,TEN HARMONOGRAM TO MOŻESZ MIĘDZY BAJKI SOBIE WŁOŻYĆ,ŻE NASTĄPI UCYWILNIENIE TO JA KILKA LAT TEMU WIEDZIAŁEM I KAŻDA PARTIA PREDZEJ CZY PÓŻNIEJ BY TO ZROBIŁA.KAS WEJDZIE NIE MACIE NA TO WPŁYWU TYLKO ROLA ZWIĄZKÓW ABY WYNEGOCJOWAĆ JAK NAJLEPSZE MOŻLIWE WARUNKI.

Ostatnia edycja:
ja to bym zadzwonił do kurii. zgodnie z właściwością miejscową. rzeczowa przecież nie ma znaczenia. bo jak proboszcz powie, że emerytury się należą, to znaczy że się należą.

[QUOTE[/I] No i Pani Wróżko Hanko wróżysz pani z fusów a wystarczyło zadzwonić do zakładu emerytalnego MSWiA ,aby otrzymać emeryturę mundurową nalezy się zwolnić z służby i NIE MA OKRESU DO KTÓREGO NALEZY ZŁOZYĆ PAPIERY DO ZAKŁADU, MOŻESZ PANI I LATA DŁUGIE NIE SKŁADAĆ A EMERYTURA SIĘ NALEŻY, UKSY DOSTANA ,CO DOSTANĄ NA JAKIEJ PODSTAWIE CHYBA KOPA W DUPE BO NIKT IM NIC NIE DA CO MINISTRANCI GADAJĄ OFICJALNIE NA SPOTKANIACH.
STRONA RZĄDOWA PRZEDSTAWIŁA JASNE STANOWISKO I TAKA USTAWE TRZEBA NAPISAC TYLKO NIE WIEM KTO MOŻE TERAZ ZMIENIĆ PROJEKT OBYWATELSKI TU SIWY MUSI SIE WYPOWIEDZIEĆ,TEN HARMONOGRAM TO MOŻESZ MIĘDZY BAJKI SOBIE WŁOŻYĆ,ŻE NASTĄPI UCYWILNIENIE TO JA KILKA LAT TEMU WIEDZIAŁEM I KAŻDA PARTIA PREDZEJ CZY PÓŻNIEJ BY TO ZROBIŁA.KAS WEJDZIE NIE MACIE NA TO WPŁYWU TYLKO ROLA ZWIĄZKÓW ABY WYNEGOCJOWAĆ JAK NAJLEPSZE MOŻLIWE WARUNKI.[/QUOTE]

Napisał Wróżka Hanka Zobacz post
Panie digital411
Żeby dostać emeryturę mundurową musisz odejść na emeryturę ze służby. To podstawa emerytur mundurowych. Więc zrozum oczywistą oczywistość: strona rządowa nie przedstawiła żadnego stanowiska, które chciałaby procedowac. Stąd brak jakichkolwiek rozmów z nami. Rzuciła coś, żeby Celnicy rozmyślali o emeryturach, a
w tym czasie zostanie wprowadzony KAS.
Czy ty jesteś naiwny myśląc, że MF chce dać emerytury jakiekolwiek już teraz? ? ?
Najpierw KAS potem emerytury. Niestety ten scenariusz zapewni emerytury ludziom z UKS a nie nam.
Więc skup się raczej na harmonogramie. Jedyna droga do emerytur to zablokowanie KAS.

No i Pani Wróżko Hanko wróżysz pani z fusów a wystarczyło zadzwonić do zakładu emerytalnego MSWiA ,aby otrzymać emeryturę mundurową nalezy się zwolnić z służby i NIE MA OKRESU DO KTÓREGO NALEZY ZŁOZYĆ PAPIERY DO ZAKŁADU, MOŻESZ PANI I LATA DŁUGIE NIE SKŁADAĆ A EMERYTURA SIĘ NALEŻY, UKSY DOSTANA ,CO DOSTANĄ NA JAKIEJ PODSTAWIE CHYBA KOPA W DUPE BO NIKT IM NIC NIE DA CO MINISTRANCI GADAJĄ OFICJALNIE NA SPOTKANIACH.
STRONA RZĄDOWA PRZEDSTAWIŁA JASNE STANOWISKO I TAKA USTAWE TRZEBA NAPISAC TYLKO NIE WIEM KTO MOŻE TERAZ ZMIENIĆ PROJEKT OBYWATELSKI TU SIWY MUSI SIE WYPOWIEDZIEĆ,TEN HARMONOGRAM TO MOŻESZ MIĘDZY BAJKI SOBIE WŁOŻYĆ,ŻE NASTĄPI UCYWILNIENIE TO JA KILKA LAT TEMU WIEDZIAŁEM I KAŻDA PARTIA PREDZEJ CZY PÓŻNIEJ BY TO ZROBIŁA.KAS WEJDZIE NIE MACIE NA TO WPŁYWU TYLKO ROLA ZWIĄZKÓW ABY WYNEGOCJOWAĆ JAK NAJLEPSZE MOŻLIWE WARUNKI.

Pamiętaj, że podstawą działania służb jest dezinformacja.

Ostatnia edycja:
napisałem zwykłą techniczną informację że funkcjonariusz musi się zwolnić oraz nie ma okresu wymaganego zgłoszenia wniosku o emeryturę po zwolnieniu,można to zrobić w dowolnym czasie,sami tymi wpisami odpowiedzieliśćie sobie czy wszyscy powinni dostać emeryturę.

w czym jesteśmy inni od SG.
Będąc na granicy bardziej zapier....my niż ONI
i oni mają emerytury mundurowe a nam nie chcą dać.
F. SG w wieku 50+ nie ma na pasach .
Może niech przyjedzie niezależna komisja na granicę i
zobaczy pracę naszą a ich. Tylko niech będzie
niezapowiedziana wizyta i bez tz. czapki Naczelników itp.
po prostu incognito :mad:

Na granicy już są (uczą się) ludzie z GRK.

Nie ma już czegoś takiego jak GRK - nie sprawdziło się.
Teraz jest łańcuszek św Antoniego - szereg ludzi do jakich będą
wydzwaniać jeżeli kogoś nie będzie - Adam jest zastępowany przez Mirka,
Mirek przez Darka,a Darek przez Kasię - dzwonią kolejno....

Nie ma już czegoś takiego jak GRK - nie sprawdziło się.
Teraz jest łańcuszek św Antoniego - szereg ludzi do jakich będą
wydzwaniać jeżeli kogoś nie będzie - Adam jest zastępowany przez Mirka,
Mirek przez Darka,a Darek przez Kasię - dzwonią kolejno....

Ja rozumiem jeżeli jest to wewnątrz OC ale jak przychodzą ludzie
z innych komórek do OC granicznego to .....

Trudno jest mi ocenić dzisiejsze spotkanie. Min. M.Banaś zadeklarował powołanie zespołu, który wypracuje kompromis. Wyglądało to na szczere stanowisko. Wszystko ok pod warunkiem, że KAS nie będzie procedowany, KAS który ucywilnia 8-10 tys funkcjonariuszy. Spotkanie miałoby być w okolicach 19 września-późno.

Back
Do góry