digital411
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 215
żądam stanowiska związku celnicy na propozycję założeń emerytalnych przedstawionych przez rząd.
Na forum aby każdy wiedział.
Na forum aby każdy wiedział.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Jest ponad rok od wyroku i nie mamy nic , rządowe warunki są do przełknięcia ,nie mamy czasu na gotowi do kompromisu,lepiej mieć ustawę gorszą niż nie mieć nic ,kto może zmienić projekt obywatelski,wielu myśli tak jak ja ,jesli będziesz przeciagał niepotrzebnie sprawę grozi nam typowy klincz,co teraz mamy? do 67,nawet to 55 to ogromny sukces , można to potem skarżyć do trybunału,tylko wyrok trybunału zmusił rząd do nadania nam emerytur mundurowych,nie zwlekaj bo przepierdzielimy wszystko a nigdy nie byliśmy tak blisko,niektórzy starzy celnicy maja już cukrzycę i mierzą cukier na służbie chłopie litości.Vide przebieg Podkomisji, ale oczywiście jesteśmy gotowi do poszukiwania kompromisu i strona rządowa o tym wie. Strona rządowa jednak milczy.
Litości, litości. Do kogo te słowa. Ile fu-szy jest w sytuacji takiej jak moja. Ku-wa mnie będzie brakowało rok do tych pieprzonych 55, a ile osób będzie brakło 6 m-cy, 1,5 roku itp. Jak zlikwidują SC to h-j w bombki strzelił, choinki nie będzie. Musi być wypracowany kompromis, okres ochronny. A tak w ogóle to jestem gotowy na wszystko, jak w trzech muszkieterach
Vide przebieg Podkomisji, ale oczywiście jesteśmy gotowi do poszukiwania kompromisu i strona rządowa o tym wie. Strona rządowa jednak milczy.
w założeniach rzadu jest 8,5 tysiąca to o co chodzi jakie 1,5 tysiaca. DO TANK
8,5 tyś to są ci którzy wykonywali czynności a 1.5 tyś to są ci którzy spełniają warunki 5-15-55. Tylko w czym jest świństwo, w tym że jeśli ktoś spełnia tylko dwa warunki np. tylko 5-15 to jest w czarnej dupie bo w tym syfie sras zostanie ograbjony z munduru i nigdy nie osiągną trzeciego warunku. Nie mają żadnych gwarancji, nie maja nic.
dlaczego tak uwazasz?Panie digital411
...Niestety ten scenariusz zapewni emerytury ludziom z UKS a nie nam.
....
Panie digital411
Żeby dostać emeryturę mundurową musisz odejść na emeryturę ze służby. To podstawa emerytur mundurowych. Więc zrozum oczywistą oczywistość: strona rządowa nie przedstawiła żadnego stanowiska, które chciałaby procedowac. Stąd brak jakichkolwiek rozmów z nami. Rzuciła coś, żeby Celnicy rozmyślali o emeryturach, a
w tym czasie zostanie wprowadzony KAS.
Czy ty jesteś naiwny myśląc, że MF chce dać emerytury jakiekolwiek już teraz? ? ?
Najpierw KAS potem emerytury. Niestety ten scenariusz zapewni emerytury ludziom z UKS a nie nam.
Więc skup się raczej na harmonogramie. Jedyna droga do emerytur to zablokowanie KAS.
Funkcjonariusze w KAS to ludzie z UKS i nieliczni Celnicy. Nikt z nas nie może być pewny, czy w KAS będzie funkcjonariuszem. Obecni mobilni też tej pewności wszyscy mieć nie mogą. Czekają ich przecież badania lekarskie z prawdziwego zdarzenia. Takie, które mają wyeliminować starszych i zużytych.