Emerytury !!!

Trudno jest mi ocenić dzisiejsze spotkanie. Min. M.Banaś zadeklarował powołanie zespołu, który wypracuje kompromis. Wyglądało to na szczere stanowisko. Wszystko ok pod warunkiem, że KAS nie będzie procedowany, KAS który ucywilnia 8-10 tys funkcjonariuszy. Spotkanie miałoby być w okolicach 19 września-późno.
Czy kompromis ma dotyczyć KAS -u, czy projektu obywatelskiego, czy obu tych spraw ?

Przygotowania do KAS idą pełną parą ... powołanie komisji/zespołów to tylko przeciąganie czasu ...
Przykre ale prawdziwe ... wszystko w rękach Boga !!!!!!!!!
Daliśmy przykład , że KAS jest zły dla Polski i NAS, a pomimo wszystko idzie jak "po maśle" !!!!

Czy kompromis ma dotyczyć KAS -u, czy projektu obywatelskiego, czy obu tych spraw ?

Kas wejdzie,emerytur nie będzie,SC nie będzie pozostaje Nam jedynie marsz na Warszawę,ale nie w ilości 5 tys. , a 10 tys.funkcjonariuszy jeszcze,to chyba możemy zrobić.Nie poddamy się bez walki wiem , że łatwo pisać,ale gorzej z wykonaniem,jestem gotów na wszystko.Nie wystarczy moim zdaniem trzymania się zadań harmonogramu to jest za mało.Idziemy na całość nie ma czasu,którego nie ma i nie było.

cyt. Trudno jest mi ocenić dzisiejsze spotkanie. Min. M.Banaś zadeklarował powołanie zespołu, który wypracuje kompromis.

Q..wa mamy 05.09.2016 i dopiero facet myśli o powołaniu zespołu ?
W normalnych czasach za opieszałość gość by stracił stołek.
Normalnie to jest ściema i granie na czas. Dla nas wstrzymywane
były urlopy. aby robota szła a tu zrobili sobie wakacje. Panie i Panowie
Dyrektorzy władza to też i Wy a nie tylko gość z Warszawki i róbcie coś
w naszej sprawie bo wyp....dolą WAS i NAS na zbity pysk!
Nie bądźcie klakierami ! :mad:

cyt. Trudno jest mi ocenić dzisiejsze spotkanie. Min. M.Banaś zadeklarował powołanie zespołu, który wypracuje kompromis.

Q..wa mamy 05.09.2016 i dopiero facet myśli o powołaniu zespołu ?
W normalnych czasach za opieszałość gość by stracił stołek.
Normalnie to jest ściema i granie na czas. Dla nas wstrzymywane
były urlopy. aby robota szła a tu zrobili sobie wakacje. Panie i Panowie
Dyrektorzy władza to też i Wy a nie tylko gość z Warszawki i róbcie coś
w naszej sprawie bo wyp....dolą WAS i NAS na zbity pysk!
Nie bądźcie klakierami ! :mad:

WPROWADZENIE KAS BĘDZIE SAMO W SOBIE BEZ INGERENCJI FUNKCJONARIUSZY CELNYCH STRAJKIEM. SAMO WSZYSTKO STANIE - TAKI BĘDZIE BURDEL. A PO 2 MIESIĄCACH NOWE WYBORY..... FINANSE LEGNA BO NIE BĘDZIE SPRAWNEJ ADMINISTRACJI CELNEJ I SKARBOWEJ, PRZEPISY ZAGMATWAJĄ ......... I ZANIM SIĘ OBEJRZYMY BĘDZIE PO PISie.

WPROWADZENIE KAS BĘDZIE SAMO W SOBIE BEZ INGERENCJI FUNKCJONARIUSZY CELNYCH STRAJKIEM. SAMO WSZYSTKO STANIE - TAKI BĘDZIE BURDEL. A PO 2 MIESIĄCACH NOWE WYBORY..... FINANSE LEGNA BO NIE BĘDZIE SPRAWNEJ ADMINISTRACJI CELNEJ I SKARBOWEJ, PRZEPISY ZAGMATWAJĄ ......... I ZANIM SIĘ OBEJRZYMY BĘDZIE PO PISie.

Moim zdaniem Rządzącym wcale nie zależy na dobrej, przemyślanej reformie, której efektem byłyby natychmiastowe, dodatkowe i wymierne wpływy do budżetu. To ma być tylko reforma dla reformy, a efekt zawsze można będzie kreatywną statystyką podkręcić..Nie mam już złudzień.

Skoro kas ma wejść i być procedowany w Sejmie to powinno coś byś we wrześniowym harmonogramie. A tak nawiasem to informacje z dzisiejszego spotkania są tak lakoniczne i niejasne że naprawdę coś tu chyba jest nie do końca powiedziane. Poza tym ja k dzisiaj słyszałam w jaki sposób PIS chce przeprowadzić reformę Sądownictwa i w jaki sposób traktują sędziów to na prawdę cieszmy się że nie jesteśmy jeszcze w kamieniołomach ma jakimś Gułagu. Jesteśmy dla nich naprawdę mało istotnym problemem, który będzie załatwiony w jedną noc. :)

Kolejne przeciąganie w czasie, tylko po to aby znów zdezorganizować jakiekolwiek nasze działania. Ja mam już dość tej gry MF-u, zdecydujmy się wreszcie na coś.

Serdecznie dziękuję Zarządowi naszego Związku za obszerną informację na temat dzisiejszego spotkania. Szczerze myślałem że będzie to zwykły komunikat kilkuzdaniowy a tu proszę obszerna , szczegółowa relacja ze spotkania z pełnym szacunkiem do członków związku. Dziękuję za to. Teraz myślę że będzie jeszcze jedna obszerna w treści informacja, gdzie powinniśmy schować mundury i jakie sweterki ubrać przechodząc do cywila. Jakie to szczęście że mamy tak zaangażowanych przedstawicieli naszego Związku. Pozdrawiam wszystkich którzy czekali na pełną informację ze spotkania. Może skarbowcy coś napiszą jeszcze. Amen.

Piszę z tel w podróży. Pytajcie to jutro doprecyzuje. Najważniejsze rzeczy chciałem jedynie bezpośrednio na szybko przekazać

Ostatnia edycja:
Brakuje mi tylko informacji że SSC ze zrozumieniem kiwał głową.
Że tak mu dobrze z oczu patrzyło.
I że zapewnił - wicie rozumicie, bedzie dobrze, towarzysze...
K... mać.

Druki sejmowe nr 826 i 827 już czekają na procedowanie. To tyle odnośnie pytania, czy sras będzie wprowadzany bez względu na jego niedopracowanie.

Ostatnia edycja:
To jest ...

brakuje mi tylko informacji że ssc ze zrozumieniem kiwał głową.
że tak mu dobrze z oczu patrzyło.
I że zapewnił - wicie rozumicie, bedzie dobrze, towarzysze...
K... Mać.

Druki sejmowe nr 826 i 827 już czekają na procedowanie. To tyle odnośnie pytania, czy sras będzie wprowadzany bez względu na jego niedopracowanie.

... Oczywista oczywistość !!

Sławku. Brak informacji co ustalono lub nie ustalono. Odnoszę wrażenie i nie tylko ja że już wyprowadziliśmy sztandar a wywieśiliśmy białą flagę. Co jest grane ?.

Chyba nawet czarną flagę ... żałobną po SC :(
To widać po ilości osób ile teraz tutaj zagląda, nie ma co porównywać do tego co było w czerwcu :(

Brak dokładnych informacji też jest dołujący...

Trudno jest mi ocenić dzisiejsze spotkanie. Min. M.Banaś zadeklarował powołanie zespołu, który wypracuje kompromis. Wyglądało to na szczere stanowisko. Wszystko ok pod warunkiem, że KAS nie będzie procedowany, KAS który ucywilnia 8-10 tys funkcjonariuszy. Spotkanie miałoby być w okolicach 19 września-późno.

Sławku albo wiesz coś więcej...albo już nic się nie da zrobić w naszej sprawie. Od kiedy to można wierzyć w szczere stanowisko Banasia????
Po tych wszystkich bredniach, obelgach, zniewagach i kłamstwach????

Chyba nawet czarną flagę ... żałobną po SC :(
To widać po ilości osób ile teraz tutaj zagląda, nie ma co porównywać do tego co było w czerwcu :(

Brak dokładnych informacji też jest dołujący...

Jestem tu codziennie... brak mi słów i wolę emocje trzymać na wodzy.

Back
Do góry