Emerytury !!!

Przeczytałem tylko pierwsze i ostatnie zdanie z postu BlackJack'a...niestety ogrom treści mnie przeraził. Mam prośbę...czy może ktoś w dwóch zdaniach streścić co autor miał na myśli? Dziękuję.

coś w tym guście, żeby być cierpliwym i nie szkodzić, to wtedy będzie więcej mleka...

od siebie dodam, że się wzruszyłem troską Wielkiej Trójcy :o

i dziękuję za pozdrowienia!!

megaman

koniecznie przeczytaj chociaż ten fragment:
"Ze zrozumiałych względów - a także wobec napiętej sytuacji na polskiej scenie politycznej - w chwili obecnej nie możemy podać bliższych szczegółów odnośnie przebiegu i wyniku tych rozmów ani też podać pełnej informacji odnośnie podjętych ustaleń - a nawet w zakresie harmonogramu najbliższych zaplanowanych spotkań. Kierujemy się bowiem pryncypium każdego medyka - primum non nocere (po pierwsze nie szkodzić). Powstrzymujemy się również od jakichkolwiek działań, które mogłyby kwestii podjęcia przez rząd inicjatywy ustawodawczej w zakresie preferencyjnych emerytur dla funkcjonariuszy celnych zaszkodzić a ewentualne wspólne działania o charakterze protestacyjnym podejmiemy dopiero w przypadku niepodjęcia takiej inicjatywy przez stronę rządową w ciągu kilkudziesięciu dni. Liczymy więc na Wasze zrozumienie i wytrwałość. Przy okazji pamiętajcie, że najgłośniej zawsze ryczy ta krowa, która mleka nie daje.
Misia część III.

Dla równowagi, to może Przewodniczący ZZ Celnicy.PL (dla przypomnienia Wiceprzewodniczący Federacji ZZSC za czasów kol.Fołty) pochwali się z którymi to Posłami RP prowadził rozmowy w sprawie uprawnień emerytalnych dla SC.:p

Krowa nierasowa

Ryczy krowa ryczy,
I mleka nie daje,
Primum non nocere,
Kolejne ambaje?

Bo to nam ogłasza,
Loża z tego znana,
Że wieczora każdego,
Wielbi Batu-Chana.

Ba, żeby z wieczora,
Ale również z rana,
Taka to ci loża,
W cle umocowana?

Przy tym klucz tajności,
Na cudze działania,
W których jawność cnotą,
I bez blefowania.

Powstaje pytanie,
O co tutaj chodzi,
Komu swoim listem ,
Loża znów dogodzi?

A może tu ważne,
Inne interesa,
Jakiś medal złoty,
Albo pełna kiesa?

Czy rządy duszyczek,
Co w cle wegetują,
I na loży skinienie,
Karnie wiwatują?

Czas rzecz skończyć puentą,
Lożo ty ……………,
Listy nie pomogą,
Nawet do Balaama.

Ostatnia edycja:
tele echo

No nie da się ukryć tele echo, talent przedni, a poza tym może konkrety zamiast bajkopisarstwa.:D

Chapeau bas

Black Jack raczył stwierdzić,
Czy tak się wydaje,
Że Bene Merito,
I oliwne gaje?

Wszystko za starania,
I za poświęcenia,
Za tajne rozmowy,
Zasłonę milczenia.

Zatem pierś do przodu,
Lożo ty ……………….
Widać jak na dłoni,
Pokłon dla Baalama.

Oraz krowa ryczy,
I mleka nie daje,
Primum non nocere,
Kolejne ambaje.

Ostatnia edycja:
No nie da się ukryć tele echo, talent przedni, a poza tym może konkrety zamiast bajkopisarstwa.:D

O czym ty kurna chrzanisz BlackJack ???
Chociaż wstawki, "komentarze" i cały styl tele echa w każdym możliwym temacie doprowadzają mnie do szału, to często trudno jest im odmówić celności skojarzeń! Powyższy "wierszyk" jako opis kilkuletniej sytuacji i działań pewnej "grupy" w żadnej mierze nie trąci bajką, co więcej - można go potraktować jako formę historycznego zapisu konkretnych postaw i czynów znanych nam wszystkim osób.
No chyba, że reszta szarych komórek BlackJacka w końcu pojęła, iż faktycznie wszelkie "zasługi", którym chołdował do tej pory, można włożyć pomiędzy bajki.
Obawiam się jednak innej interpretacji.
Pewnie dla BlackJacka
"nie możemy podać bliższych szczegółów" jest autentycznym konkretem, a sformułowanie "dopiero w przypadku niepodjęcia takiej inicjatywy przez stronę rządową w ciągu kilkudziesięciu dni" po wieloletniej bezczynności, świadczy o "trzymaniu ręki na pulsie"?!
Człowieku, za jakich idiotów musisz mieć celnych, by nieustannie wciskać im ten sam kit?! Przede wszystkim KOMU
"primum non nocere", bo napewno nie funkcjonariuszom!
Skoro jednak federacja przyznaje się już do zdobycia dyplomu lekarskiego, to może faktycznie rozmowa w innym języku zawodowym mogłaby przynieść efekty pozytywne?!
Spróbójmy na początek pewnej porady - "Medice, cura te ipsum" !!!

Dla równowagi, to może Przewodniczący ZZ Celnicy.PL (dla przypomnienia Wiceprzewodniczący Federacji ZZSC za czasów kol.Fołty) pochwali się z którymi to Posłami RP prowadził rozmowy w sprawie uprawnień emerytalnych dla SC.:p
Dla równowagi ???? Chłopie, Sławek nie bawi się w takie gierki jak ty. Jak widać złość i zazdrość cię zżera, bo ten, jak raczyłeś przypomnieć wiceprzewodniczący federacji, potrafił stworzyć jednolity związek zawodowy liczący już 700 osób. A pismo które zamieściłeś, cóż, praktycznie nic z niego nie wynika, bo z jednej strony jest przechwalanie się ile to federacja zrobiła a z drugiej żadnych konkretów, bo okazuje się, że wszystko to tajne przez poufne. I tyle w temacie, resztę napisali bardzo trafnie inni. Po rekomendacji dla SSC m. in. wartościowania nie można mieć do ciebie BlackJack zaufania. Związek powinien prowadzić jawną działalność służącą dobru wszystkich funkcjonariuszy, czego federacji niestety brak.

mario97.

Objęcie funkcjonariuszy celnych nowym zaopatrzeniowym systemem emerytalnym liczonym od 1983 roku dotyczy wszystkich funkcjonariuszy celnych.

emerytury

cyt.:Objęcie funkcjonariuszy celnych nowym zaopatrzeniowym systemem emerytalnym liczonym od 1983 roku dotyczy wszystkich funkcjonariuszy celnych.
O to zupełna nowość w wypowiedzi kol.Sławka, bo w propozycjach ZZ Celnicy.PL zamieszczonych na BiP MSW nie znalazłem ani słowa o osobach przeniesionych z UKS (obecnie Dozór). Skąd to nagłe olśnienie?

rybka:
cyt.: opis kilkuletniej sytuacji i działań pewnej "grupy"...wszelkie "zasługi"...po wieloletniej bezczynności...
Pewnej? wszelkie zasługi? bezczynności?
zanim zaczniesz się posługiwać ogólnikami, to zapoznaj się pierwej chociażby z oficjalnymi pismami FZZSC (bez problemu znajdziesz je na stronie IC Rzepin). Dopiero wtedy mogę się podjąć polemiki-jeżeli chcesz, to możemy omówić "każde" pismo FZZSC tam zamieszczone.
Tak na marginesie jestem bardzo ciekaw jakimi osiągnięciami może pochwalić się Przewodniczący ZZ Celnicy.PL jak dojdziemy do tematu likwidacji 3 IC (a co za tym szło likwidacji miejsc pracy lub "ukrytej" alokacji dla paru setek funkcjonariuszy).

aquirre:
tu w ogóle nie idzie o licytacje kto lepszy, ładniejszy itp. bo z tego nic nie płynie dla celnika, tylko o skuteczność działania. Sądzę, że gdyby kol.Sławek najpierw (w przypadku "wysyłania" listów) skoordynował całą akcję z pozostałymi centralami związkowymi i uzgodnił z nimi wspólną treść to do MF wpłynęłoby 16.000 pism, a tak ... Przecież we wspólnym komunikacie Zrzeszenia RP, NSZZ Solidarność i Celników.PL (po spotkaniu ze związkowcami ze SG) czytałem o WSPÓLNYCH działaniach. To gdzie są te wspólne działania (nie licząc informacji na BiP MSW). Czy kol.Sławek zawsze musi być "pierwszy", "jedyny", "niepowtarzalny"-to już nie mnie oceniać. Przyjadą związkowcy na walne to może zadadzą te pytania Sławkowi. Nie "mój" związek, nie "mój" przewodniczący.

Ostatnia edycja:
mario97.

Objęcie funkcjonariuszy celnych nowym zaopatrzeniowym systemem emerytalnym liczonym od 1983 roku dotyczy wszystkich funkcjonariuszy celnych.

No właśnie czy dotyczyć to będzie funkcjonariuszy którzy przeszli z UKS-ów?? Czy ten czas pracy w UKS-ach będzie się do wcześniejszej emerytury liczył?? Jak nie to ja (my) pierdzielę taką "wcześniejszą" emeryturę!

Ostatnia edycja:
rybka:
...
zanim zaczniesz się posługiwać ogólnikami, to zapoznaj się pierwej chociażby z oficjalnymi pismami FZZSC (bez problemu znajdziesz je na stronie IC Rzepin) ...

:D

Cóż, ze względu na cenzurę (Celnicy.pl - mam w pracy zablokowane), na drugim miejscu w ulubionych zapisałem stronę rzepińską!
Co do "ogólników";
Dictum sapienti sat est
...

Hallraiser.

Nowa emerytura powinna objąć wszystkich funkcjonariuszy i w tym kierunku będę działał.

BJ
List do MF to akcja oddolna, na forum pojawił się jedynie szkic pisma, do dowolnej obróbki i wykorzystania. Dzięki bardzo licznej rzeszy funkcjonariuszy, którzy mimo akcji prowadzonej przez niektórych działaczy związkowych(nie będę pisał głównie z jakiej centrali, bo każdy to wie), wespół z nieliczną nierozumiejącą chyba o co toczy się sprawa kadrą kierowniczą - wysłali listy do MF, KPRM i MSW co spowodowało, że temat jest widoczny w MSW w toku konsultacji.
Także Zrzeszenie, Celnicy PL i Solidarność działając wspólnie doprowadziły do postawienia tej sprawy w MSW w toku konsultacji społecznych przez ZZ Federacji Służb Mundurowych.

Wy zaproponowaliście, nie wiem czy celowo, spotkanie po ZAWITYM terminie na konsultacje społeczne i otrzymaliście maila, że z tego powodu centrale ZZ muszą spotkać się wcześniej, co nie wymaga chyba wyjaśniania dlaczego wcześniej. Na to spotkanie nie przybyliście z własnej woli.
Podobnie SSC odpowiadał na pisma w ostatnim dniu konsultacji społecznych.

Na szczęście nie daliśmy się w to wciągnąć i uwagi ze strony ZZ Służby Celnej zostały wysłane w terminie.

Do BlackJack

Nie napuszczaj na Sławka Siwego, bo najlepszym dowodem jego uczciwości jest to, że parę lat temu uznał, że należy zaprzestać działalności w federacji. Myślę, że do pracy w tym związku pchnęłą go jego widoczna gołym okiem, potrzeba SŁUSZNEJ działalności. Tam odkrył NAGĄ PRAWDĘ o poczynaniach pani przewodniczącej Fołty i towarzystwa. Tak samo było z setkami celników w całym kraju. Po gównie alokacji i tego wszystkiego co doprowadziło do stycznia 2008, W ZWIĄZKU Z ROLĄ FEDERACJI w tym wszystkim - tysiące celników podziękowało federacji, a setki zapisało się/ wzięło udział w powstaniu ZZ Celnicy PL. Jawność i prawda i odważna walka z chorym zarządzaniem w cle- do dzisiaj są dewizą Celników. Ty natomiast BlackJak i twoich dwóch imienników kontynujecie niechlubną politykę federacji. Widać po wydarzeniach w BB macie fankę w postaci przewodniczącej ....................i w ogóle BlackJack spadaj z tego forum bo nikogo tu nie interesuje twoja pozorowana działalność związkowa. Wiadomo, że jesteście nagradzaną "przybudówką MF" i kelnerami DIC. Tylko z wami naradzają się po cichu w gabinetach, tylko wasze pisma puszczają obiegiem, a Celników PL i in. filtrują na serwerach lub blokują naczelniczkami.

Proponuję ignorować gościa o nick-u blackjack, bo to piąta kolumna, wazelina lub jeszcze gorzej.
Pozdrowienia dla Sławka.

Back
Do góry