Emerytury !!!

Hallraiser.

Nowa emerytura powinna objąć wszystkich funkcjonariuszy i w tym kierunku będę działał.

23_134_5.gif
Trzymam kciuki, DZIEKI i
23_132_5.gif

naprawde realne działania

[FONT=&quot]Koleżanki i Koledzy![/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]W dniu 22.02.2012 r. w gmachu Ministerstwa Gospodarki odbyło się spotkanie z Wicepremierem Rady Ministrów, Ministrem Gospodarki Panem Waldemarem Pawlakiem. [/FONT]
[FONT=&quot]W spotkaniu uczestniczyli kol. Paweł Ślęzak, reprezentujący Związek Zawodowy Szczególnego Nadzoru Podatkowego i Akcyzy oraz kol. Jacek Staniszewski i kol. Kazimierz Puka reprezentujący Federację Związków Zawodowych Służby Celnej. [/FONT]
[FONT=&quot]Spotkanie było poświęcone omówieniu spraw związanych z przyznaniem funkcjonariuszom Służby Celnej uprawnień emerytalnych[/FONT][FONT=&quot] tożsamych z rozwiązaniami wprowadzanymi obecnie dla pozostałych służb mundurowych, którego kanwą stanowiła treść Porozumienia Federacji ZZPAC z Rządem Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 30 listopada 1998r.[/FONT] [FONT=&quot]Pragniemy poinformować, iż przedłożone dokumenty jak i uzasadnienie werbalne stanowiska organizacji związkowych spotkały się ze zrozumieniem i przychylnością Pana Wicepremiera Waldemara Pawlaka. [/FONT] [FONT=&quot]Nasze postulaty zostały zauważone i zapewniamy Was, iż sprawa nowych uprawnień emerytalnych dla funkcjonariuszy celnych nie zostanie pozostawiona w milczeniu. [/FONT] [FONT=&quot]W dniu dzisiejszym Pan Wicepremier Waldemar Pawlak, odbędzie spotkanie z Panem Premierem Donaldem Tuskiem, w trakcie, którego Szefowi Rządu RP zostanie przedłożona informacja o postulatach środowiska funkcjonariuszy celnych w sprawie przyznania im uprawnień emerytalnych na warunkach tożsamych dla pozostałych służb mundurowych.[/FONT]
[FONT=&quot]Końcowo pragniemy dodać, iż z przyczyn obiektywnych w spotkaniu nie brał udziału kol. Janusz Krysiak Przewodniczący [/FONT][FONT=&quot]Związku Zawodowego Pracowników Administracji Celnej Województwa Warmińsko-Mazurskiego[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot] z poważaniem:[/FONT]
[FONT=&quot]Jacek Staniszewski Przewodniczący Federacji ZZSC[/FONT]
[FONT=&quot]Paweł Ślęzak Przewodniczący ZZ SzNPiA[/FONT][FONT=&quot]
Janusz Krysiak Przewodniczący ZZ PAC WWM[/FONT]

[TABLE="class: MsoNormalTable"]
[TR]
[TD="width: 445"]
[FONT=&quot] /podpisy na oryginale/ [/FONT]
[/TD]
[TD="width: 158"]
[FONT=&quot] [/FONT]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Ah sooo!
Pan wicepremier uświadomi pana premiera o "postulatach środowiska funkcjonariuszy celnych" ?!
Rozumiem, że postulaty znane panu premierowi conajmniej od czterech lat (może nawet czternastu), są już nieaktualne!
Och, Jacuś łobuziak. My tu narzekamy, a on nam takie niespodziewanki szykuje; takie konkretne, czytelne i jasne. Prawie jak przy wartościowaniu ...

Kukułeczka

Kukułeczka kuka,
Jacek sobie Puka,
Paweł udaje Janusza,
Bryłę z posad rusza.

Kto kogo ratuje,
I gdzie alokuje,
Można by tak dalej,
Lepiej wina nalej.

Bo o suchym pysku,
Tego teledysku,
Ja pojąć nie mogę,
Gdy myślenie wzmogę.

I takie pytanie,
Gdzie kto dalej stanie,
Gdzie kto się podczepi,
Komu co ulepi?

Realne działanie,
Dla tego co wstanie,
Późno i udaje,
Że to nie są baje?

Ostatnia edycja:
Trudno zarzucać Jackom, że są tacy dobrzy w pijarze. Rząd też jest i na tym głównie polega dzisiaj polityka aby coś pokazać a nie żeby coś zrobić.
Zastanawiam się czy napuszczanie Pawlaka na Tuska szczególnie teraz gdy targują się przed kamerami o wydłużenie wieku w systemie powszechnym nie zaszkodzi sprawie emek dla celników?
Wg. mnie zaszkodzi.

Hm ... po wcześniejszej szumnej wypowiedzi BJ myślałem, że jesteśmy nieco bliżej emek, ale po ostatnim wpisie sugerującym, że Pan Pawlak nas rozumie i pogada o nas z Donaldem Tuskiem to troszku posmutniałem. Na dzień dzisiejszy PSL nie znaczy nic w tej koalicji przykład emerytury dla kobiet.
Czy były prowadzone rozmowy z kimś ważnym z PO ? Jakie jest ich stanowisko ?

naprawdę realne działania ocenimy po efektach

na razie wiemy, że spotkanie odbyło się w gmachu
z Wicepremierem Rady Ministrów- z litości no comment.
"iż przedłożone dokumenty jak i uzasadnienie werbalne stanowiska organizacji związkowych spotkały się ze zrozumieniem i przychylnością"
"... postulaty zostały zauważone"
oraz
" ...i zapewniamy Was, iż sprawa nowych uprawnień emerytalnych dla funkcjonariuszy celnych nie zostanie pozostawiona w milczeniu" :p
ok. waszych zapewnień już się nieraz nasłuchaliśmy, teraz posłuchajmy mediów.
jeśli obiecaliście jeszcze więcej ciepłych posadek w SC dla peeselowskich rodzin coś z tego może być.
niech tam, przeżyjemy .... my też zieloni :D

Dziadowska rozmowa

Pewnego razu,
Przemówił dziad do obrazu,
A obraz ani słowa,
I tak skończyła się ta rozmowa.

Tak i my dyskurs zakończyć musimy,
Gdy w mowie ........ sensu nie ma,
Gdy ......... się stołka trzyma,
Rękoma obiema.

I tajne dyrektywy,
Posłusznie wykonuje,
W komitywę z Generał-Strażakiem,
Teraz ochoczo wskakuje.

................. mowa sama z siebie,
Przecież nikt w to nie uwierzy,
Po prostu ............. nakazali,
Zmian wszelkich Dilerzy?

A może to Prostych Smolonych Ludków,
Inwazja w cle się zapowiada,
Niezbędnych kapelanów dopełnienie,
Las Vegas profitów Nevada?

Ostatnia edycja:
ale ściema !!!!!!!!!!!!!!!!
kim jest ten black jack i kto i za co tego gościa utrzymuje...

czego ściema ,mi taka panna raz powiedziała ,,ruchać to by każdy chciał ale do domu odprowadzić to nie ma komu"
i do tego sprowadzają się te rozmowy i pisma w sprawie skrócenia wyroku czytaj emerytur mundurowych

black .........

BJ to jedna z tych GNIDA, których zadaniem jest mieszanie. Wywodzi się wg niego z najlepszych czasów UKS gdzie robiło się co chciało i kiedy chciało a przede wszystkim kupę kasy się zarabiało. Przychodziło się raz w miesiącu do biura rozpisało się kontrole tak aby wypełnić miesięczny limit godzin itp itd .... a teraz DUPA w Służbie kasa przeciętna a do EM mogą nie doliczyć poprzedniego okresu PRACY wiec co tu robić ???? MIESZAĆ , MIESZAĆ, ZNISZCZYĆ , JAK PIES OGRODNIKA ....
Ponadto, czy przypominacie sobie pewnego pan Artura, który układał się z poprzednim SSC ??? To jest GRACZ , CZARNY gracz !!!!!!!!

i jeszcze o skuteczności J. S.
On walczy o emerytury "TOŻSAME" a to nie OZNACZA Emerytury Mundurowe !!!!!!!!
Ktoś znów robi z nas WAŁA !!!!!!!!!!!!!!!!!

Zastanów się komu płacisz sZastanów się komu płacisz składki ...... ??????

Kukułeczka kuka,
Jacek Kaziem Puka,
Paweł dla Janusza,
Bryłę z posad rusza.

Chłopcy tak se dają,
Koktajle cmoktają,
Latami jak wiecie,
Nic nie zmieniają.

Za wartość dodaną,
Zawsze murem staną,
Nawet z Babą Jędzą,
Sobie pogawędzą?

Że wstydu nie mają,
Ci co im dodają,
Stołków i pieniędzy,
dla celniczej nędzy?

Ostatnia edycja:
BJ to jedna z tych GNIDA, których zadaniem jest mieszanie. Wywodzi się wg niego z najlepszych czasów UKS gdzie robiło się co chciało i kiedy chciało a przede wszystkim kupę kasy się zarabiało. Przychodziło się raz w miesiącu do biura rozpisało się kontrole tak aby wypełnić miesięczny limit godzin itp itd .... a teraz DUPA w Służbie kasa przeciętna a do EM mogą nie doliczyć poprzedniego okresu PRACY wiec co tu robić ???? MIESZAĆ , MIESZAĆ, ZNISZCZYĆ , JAK PIES OGRODNIKA ....
Ponadto, czy przypominacie sobie pewnego pan Artura, który układał się z poprzednim SSC ??? To jest GRACZ , CZARNY gracz !!!!!!!!

Aby mówić o pracy w UKS trzeba było tam pracować. Zgadzam się ,ze BJ to chłopiec do specjalnych zadań Słońca SC ale nie pisz jak się pracowało w UKS-ie skoro Ciebie tam nie było.

A ja tam jestem laik ... prosty celnik z oddziału ... nie znam nikogo ze ZZ działających w SC.
Czytam te posty, nagonki personalne i dalej nic nie wiem !
Cały czas jest jedno motto " celniku zadeklaruj się " ...
Jest tutaj jakaś nagonka na BJ, nie wiem o co chodzi ale chłop pisze konkretnie gdzie, kiedy, z kim itd ...
Sławek qurwa "zadeklaruj się i ty" - napisz co się dzieje z naszymi emkami !!!

Exegi monumentum aere perennius

Jak jesteś taki prosty z oddziału, to zapytaj starszego kolegę, dlaczego praca będąca "clou" celnictwa z tradycjami została wyceniona (czyt. zwartościowana) najniżej, z najniższą płacą?

Jak jesteś choć odrobinę inteligentny normalnie, to odpowiedz dlaczego B. Jack najpierw zaciąga ręczny, a później psuje to, co udało się zbudować?

Nagonki personalne? Szanowny Twarzowy, ze wskazaniem na pewne miejsce poniżej pewnej części ciała! Zapewne będziesz zadowolony z tytułu niniejszego postu.

Oraz dalszej jego treści, sławiącej dokonania Black Jacka i jego pomagierów:

"(...) pierwszy doprowadziłem nurt eolskiej pieśni
do Italów przebiwszy najpewniejszą drogę
Bądź dumna z moich zasług i delfickim laurem
Melpomeno łaskawie opleć moje włosy."

A więc geniusz Black Jacka!

Ave?

Ostatnia edycja:
Co się dzieje z naszymi emeryturami?
Już pisałem wielokrotnie.
Potrzebny jest wniosek MF.

Dzięki funkcjonariuszom z całej Polski postawiono mocno sprawę w MF, KPRM i MSW.
Wypada poczekać na wynik konferencji uzgodnieniowej, na której przedstawiciel MF ma możliwość zmienić zdanie.
Bezpośrednio po wyniku tej konferencji, a nie za kilkadziesiąt dni jak już będzie za poźno, należy zdeklarować się i pilnie podjąć działania.
Boję się, że w tzw. międzyczasie może pojawić się na horyzoncie nowy ruch pompujący fikcyjne projekty, albo głoszący że toczą się rozmowy na najwyższym szczeblu, które przyniosą przełom, a które będą miały na celu trzymanie funkcjonariuszy przez te kilkadziesiąt dni, jaknajdalej od realnych działań i w konsekwencji osiągną cel poprzez pozostawienie obecnego stanu rzeczy w sprawie naszych emerytur.

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ.

Kukułeczka kuka,
Jacek Kaziem puka,
Paweł dla Janusza,
Bryłę z posad rusza.

Co by się nie działo,
Co by się zdawało,
Co by Mubaraka,
Prawdzie się wydało?

Oni nie pojmują,
Kłamstwo aprobują,
Exegi monumentum,
Dalej atakują?

"Kwestia likwidacji funduszu kościelnego jest związana z reformą systemu emerytalnego, to nie jest atak na Kościół; nie możemy jednak udawać, że nie ma problemu z finansowaniem z kieszeni podatnika Kościoła w taki sposób, w jaki nie powinno się tego robić" - uważa premier Donald Tusk.
ZATEM UWAŻAM ZA WSKAZANE WYKREŚLENIE art. 13 ustawy o Służbie Celnej ZGODNIE Z KTÓRYM działalność duszpasterska prowadzona jest na podstawie porozumień ministra właściwego do spraw finansów publicznych z przedstawicielami kościoła lub związku wyznaniowego.
POMÓŻMY PREMIEROWI I MF ZAOSZCZĘDZIĆ. MOŻE TO POMOŻE W NASZYM WSPÓLNYM DĄŻENIU O PRAWA EMERYTALNE MYŚLĘ ŻE KOŚCIÓŁ TO ZROZUMIE

Back
Do góry