Emerytury !!!

"Kwestia likwidacji funduszu kościelnego jest związana z reformą systemu emerytalnego, to nie jest atak na Kościół; nie możemy jednak udawać, że nie ma problemu z finansowaniem z kieszeni podatnika Kościoła w taki sposób, w jaki nie powinno się tego robić" - uważa premier Donald Tusk.
ZATEM UWAŻAM ZA WSKAZANE WYKREŚLENIE art. 13 ustawy o Służbie Celnej ZGODNIE Z KTÓRYM działalność duszpasterska prowadzona jest na podstawie porozumień ministra właściwego do spraw finansów publicznych z przedstawicielami kościoła lub związku wyznaniowego.
POMÓŻMY PREMIEROWI I MF ZAOSZCZĘDZIĆ. MOŻE TO POMOŻE W NASZYM WSPÓLNYM DĄŻENIU O PRAWA EMERYTALNE MYŚLĘ ŻE KOŚCIÓŁ TO ZROZUMIE

Emerytury?

W 2011 roku mieliśmy podwyżki podatku VAT, CIT, AKCYZY, podatku od ciężarówek, opłaty klimatycznej, składki rentowej, wieku emerytalnego, podatku gruntowego, opłaty targowej, wprowadzenie podatku od miedzi, akcyzy na węgiel, likwidację dopłat za leki na receptę, likwidacja ulg (jak na internet, rodzinnych, na edukację i kursy. Także likwidację TELEWIZJI TRWAM.

W roku 2012 dotychczas podpisaliśmy ACTA i podarowaliśmy 6 mld EURO na ratowanie Grecji i ich 3 x większych od naszych emerytur. Mamy zapowiedź likwidacji FUNDUSZU KOŚCIELNEGO pod hasłem "Nie ma świętych krów".

Należy jeszcze odnotować spotkanie naszych związkowców (?) z Premierem Pawlakiem. Na pewno obfitujące w skutki.

W 2011 roku mieliśmy... Także likwidację TELEWIZJI TRWAM...
Mamy zapowiedź likwidacji FUNDUSZU KOŚCIELNEGO pod hasłem "Nie ma świętych krów".

Widzę tele coś tam, że Twoje priorytety się nie zmieniają:) także w kwestii tajności działań Twojego związku oraz namiętnym agitowaniu pisłów:(

cytat"Nasze postulaty zostały zauważone i zapewniamy Was, iż sprawa nowych uprawnień emerytalnych dla funkcjonariuszy celnych nie zostanie pozostawiona w milczeniu." mam nadzieję, że żadny zdroworozsądkowo myślący funkcjonariusz nie da się nabrać na tego typu teksty, mające- jak mi się wydaje- zniweczenie i destabilizację tego co zostało dotychczas osiągnięte w sprawie emerytur. Może to jeszcze niewiele, ale droga właściwa. Pociąg odjeżdża musimy do niego zdążyć wsiąść. Nie dajmy się wywieść w pole.:p

Pieśń o Rolandzie

Jabolu, jak widzę Twoje priorytety także pozostały bez zmian. Mimo tego, że bieg wydarzeń i możliwości ich oceny dzisiaj są zupełnie inne. Tak więc proponuję Ci Wyborczą. Tam z pewnością uzyskasz poklask i uznanie. Pod wszakże warunkiem, że przed napisaniem jakiegokolwiek tekstu przestaniesz zadawać sobie ból. Może to Ci rozjaśni umysł? Poza tym uważaj na ogonek, on zawsze powinien stanowić jedność z jabłkiem. Oddzielnie się nie sprzedadzą.

A wracając do meritum, co sądzisz o dokonaniach aktorów grających w teledysku "Spotkanie z Premierem"? A także ich "tfórczosci"?

Wiem tele echo, że nigdy Was nie przekonają, że białe jest białe a czarne jest czarne:)
...

Skoro masz odpowiedź na wszystko, to może w końcu Ty mi odpowiesz;
jak w obrazie czarno-białym odnaleźć czerwień ???

Jabol

Jestem urzeczony Twoim rozumieniem rzeczywistości. Oraz usilnymi próbami upolitycznienia toczącej się tu dyskusji.

images
)

Może nam powiesz, co słychać u naszych liderów? Może coś znów napisali albo spotkali się z kimś prominentnym?

Ostatnia edycja:
8 marca odbędzie się spotkanie w MSW na które zaproszeni zostali m.in. przedstawiciele Zrzeszenia, Federacji, ZSzNPiA, ZZPAC woj. War.-Mazurskiego czyli organizacje które złożyły swoje uwagi do projektu ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym.

PS Tele echo, powklejaj sobie troche linków do nie "upolitycznionych" treści (tak jak robiłeś to dotychczas):), poprawisz sobie samoocenę:)

A z Celnicy.pl ktoś będzie na tym spotkaniu ?
Jeżeli nie to marnie to jakoś widzę .... Sławek jedziesz tam ?

Sz.P. Jacek Kapica
Szef Służby Celnej
Zarząd Główny ZZ Celnicy PL pragnie zaprosić Pana Ministra na spotkanie z delegatami na Krajowy Zjazd Sprawozdawczo-Wyborczy Związku Zawodowego Celnicy PL w dniu 29.02.2012r. na godzinę 9:00-10:00 w Centrum Konferencyjnym PAN Mądralin zlokalizowanym w pobliżu Ośrodka szkoleniowego Służby Celnej w Świdrze http://www.oit.pl/panmadralin/

Tematem spotkania z funkcjonariuszami będzie omówienie bieżących spraw związanych z funkcjonowaniem Służby Celnej i możliwości działań jakie może podjąć kierownictwo Służby Celnej samodzielnie, jak również we współpracy ze Związkami Zawodowymi, w sprawie włączenia funkcjonariuszy celnych do zaopatrzeniowego systemu emerytalnego.

emerytury

..... Sławku, dlaczego w zaproszeniu MSW z 27.02.2012 r. nie ma na liście zaproszonych Celników.pl ??? Czyżby nas pominięto ??? Jest Solidarność, Zrzeszenie, Federacja, ..... !!! Źle to wygląda !!!:confused:

..... Sławku, dlaczego w zaproszeniu MSW z 27.02.2012 r. nie ma na liście zaproszonych Celników.pl ??? Czyżby nas pominięto ??? Jest Solidarność, Zrzeszenie, Federacja, ..... !!! Źle to wygląda !!!:confused:

No właśnie, wygląda to nawet gorzej niż źle. A w dodatku zamiast odpowiedzi Sławek pokazuje nam zapro dla SSC na zjazd związku , które (moim oczywiście subiektywnym zdaniem) jest bez sensu.

mam pytanie tak na marginesie - ile osób liczy nasz związek (mówię oczywiście o Celnikach.PL) , czy my mamy faktyczną siłę przebicia czy tylko o tym marzymy.
Uprzedzam od razu ataki na mnie - nie umniejszam roli i osiągnięć Sławka i związku , po prostu pytam.

sorki , właśnie znalazłem - liczymy nieco ponad 700 zolli - ok , nieźle a ilu liczą pozostałe związki ? wie ktoś ? i nie pytam Jacków bo mi tu zaraz napiszą , że 15 tysięcy ;-)

Okrągły Stół?

To po to "zostało załatwione" spotkanie z Premierem Pawlakiem?

Czyżby kwestia emerytur, przez odpowiedni dobór reprezentantów środowiska, została już rozstrzygnięta?

Czyżby wzięto przykład z Okrągłego Stołu?

Ostatnia edycja:
Przepraszam, że nie odpowiedziałem, ale nie czytałem wpisów gdyż trwa III Krajowy Zjazd Delegatów i tylko zamieściłem zaproszenie dla SSC na ten Zjazd. Moim zdaniem bardzo ważne, aby Minister podjął jeszcze działania w sprawie włączenia f-y do zaopatrzeniowego systemu emerytalnego.

Oczywiście już w dniu 27.02. otrzymaliśmy zaproszenie na spotkanie w MSW na 8 marca.

Co do liczebności innych ZZ. Nie mogę się wypowiadać, bo dokładnie tych liczb nie znam. Wiadomo, że od pewnego czasu jest spora fluktuacja, która wygląda tak, że liczebność innych ZZ spada, a jedynie ZZ Celnicy PL wzrasta.

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ

Ostatnia edycja:
Back
Do góry