Emerytury !!!

Po raz kolejny dowiódł,że jest kompletnym ignorantem.Cóż,przykre!

Mógłbym powiedzieć, że nasz szef służby celnej, to debil, ale matka nauczyła mnie, aby nie oceniać innych ludzi "z góry".
Dlatego byłem 13 maja na pikiecie w Warszawie, poznałem z bliska SSC i po jego zachowaniu oraz kolejnych wypowiedziach mógłbym powiedzieć mu w twarz, że nie tylko jest debilem, ale jeszcze fałszywym, zakłamanym, wrednym szczeniakiem.
Nie zrobię tego, bo najpierw sprowadziłby mnie do swojego poziomu, a później pokonał doświadczeniem.

mozna dostac jakos... zdjecie MB w mundurze w formie pliku? a moze jakis link? wiele osob chce zobaczyc... ale z telefonow nie widać.

wstaję z rana i na przejściach normalnie nic się nie zmieniło. Nie ma się co dziwić przecież forum nie czytają wszyscy f-sze może max 500. Oddolne działania powinny być koordynowane przez przedstawicieli ZZ w danych jednostkach organizacyjnych, nie czekajmy tylko na Sławka.

Spokojnie do koleżanek i kolegów z granicy musi dotrzeć informacja co szykuje dla nich MF. Od 1.01.2017 ( a może wcześniej) będą się zajmować rejestrowaniem wywozu i przywozu w systemach, rewizjami (jak analiza ryzyka wskaże) oraz TAX FREE. Będą to wykonywać jako urzędnicy Urzędu Administracji Skarbowej.Resztę zadań przejmie Straż Graniczna. Do WZP ( szczególnie funkcjonariuszy w okolicach 50+) też musi dotrzeć informacja,że za drzwiami już czekają młode wilki po różnych selekcjach, kwalifikacjach - młodzi, silni, wysportowani, często z przeszkoleniem wojskowym. To na nich sie teraz stawia.

większość z państwa zakłada mundur tylko od Święta............"

Ten Pan ma manię zniszczenia f-szy zupełnie jakby to była prywatna zemsta, o jawnym poniżaniu nie wspomnę.
widać po wejściu KAS gdzie będzie nasze miejsce.
UKS zapewne się ułoży i wchłonie większość (pewnie z 5 tys miejsc w KAS) a dla przebierańców z SC zostanie ok 1000-2000.

Jeśli nic nie zrobimy to czeka nas rzeź.

Struktury ZZ Celnicy sa na tyle rozwinięte że na każdym szczeblu muszą już być prowadzone działania a nie każdy czeka na Sławka. Trzeba jedynie wydać szybko komiunikat i rozesłać - WYDRUKOWAĆ, rozdać wszystkim f-szom bo nie każdy czyta to forum i WIELU JEST NIEŚWIADOMYCH SŁÓW SSC I MFu

Art. 27. Powołanie i odwołanie na stanowisko Szefa i Zastępcy Szefa Służby Cywilnej
Dz.U.2015.0.990 t.j. - Ustawa z dnia 27 sierpnia 2009 r. o Służbie Celnej

3. Na stanowisko Szefa Służby Celnej może być powołana osoba, która spełnia następujące kryteria:
...
5) ma co najmniej czteroletnie doświadczenie w zakresie obejmującym zagadnienia celne lub podatkowe;
...
7) ma nieposzlakowaną opinię;
8) daje rękojmię należytego wykonywania zadań.

czy pan mar(y)jan spełnia te kryteria???? czytam i czytam jego biografie dostępne w necie i mi jakoś nie składa się

a i jeszcze jeno: Od 1981 do 1983 r. odbywał karę pozbawienia wolności !!!!!! co prawda za działalność w €žSolidarności". ale niesmak jednak pozostaje. były więzień zawsze będzie działał służbie wbrew

13340810_1044889105564330_1658194219_o (1).jpg

https://i.gyazo.com/abc8d30d1bae8bd54aec06e480a9e59c.jpg

URZĄD CELNY BIELSKO-BIAŁA WSPIERA ODDZIAŁ CELNY W MEDYCE!

Osoba po przejściach i uprzedzona do Śłużby Celnej nie ma prawa być Szefem Służby Celnej.

Art. 27. Powołanie i odwołanie na stanowisko Szefa i Zastępcy Szefa Służby Cywilnej

3. Na stanowisko Szefa Służby Celnej może być powołana osoba, która spełnia następujące kryteria:
...
5) ma co najmniej czteroletnie doświadczenie w zakresie obejmującym zagadnienia celne lub podatkowe;
...

czy pan mar(y)jan spełnia te kryteria???? czytam i czytam jego biografie dostępne w necie i mi jakoś nie składa się

Czy na tej podstawie można złożyć doniesienie do prokuratury o złamaniu ustawy o S.C.?

Osoba po przejściach i uprzedzona do Śłużby Celnej nie ma prawa być Szefem Służby Celnej.
Słabe to krecie.
@all
Koncentrujecie się na obrażaniu SSC nie tędy droga.
Proszę o ludzi z AR o dyrektywy typujące po 20 wagonów czy 20 kontenerów. Ja dam coś od siebie w imię większej skuteczności-znajdziemy nieprawidłowości.
Proszę ludzi z AR o typowanie do kontroli przy dopuszczeniach- sam dam coś od siebie-znajdziemy nieprawidłowości.
Proszę ludzi z o kontrole przy wywozie-znajdziemy nieprawidłowości
Proszę ludzi o kontrole w tranzycie-znajdziemy nieprawidłowości
Mam nadzieje, że w tym czasie nic się nie zatnie na kablach i nie trzeba będzie pracować w awaryjnej
Funkcjusze weźmy sie tylko do wzmożonych kontroli w imię dobra Polski i Wspólnoty! nie koncentrujcie uwagi na SSC

Ostatnia edycja:
No i co z tego, że nie spełnia, ale daje rękojmię !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale dlaczego nie można byłoby zawiadomić Prokuratury ?????????????? Ponadto, czy funkcjonariusz CH. mógł aktywnie uczestniczyć w życiu politycznym PIS nie naruszając apolityczności w Ustawie o SC?????????

...
...

Słabe to krecie.
@all
Proszę o ludzi z AR o dyrektywy typujące po 20 wagonów czy 20 kontenerów. Ja dam coś od siebie w imię większej skuteczności-znajdziemy nieprawidłowości.
Proszę ludzi z AR o typowanie do kontroli przy dopuszczeniach- sam dam coś od siebie-znajdziemy nieprawidłowości.
Mam nadzieje, że w tym czasie nic się nie zatnie na kablach i nie trzeba będzie pracować w awaryjnej
Funkcjusze weźmy sie tylko do wzmożonych kontroli w imię dobra Polski i Wspólnoty! nie koncentrujcie uwagi na SSC

Jeśli masz jakieś wonty do mnie, to:
1. Nie krecie
2. Nie komentuj mojej wiadomości
3. Pisz swoje, bez cytatów
Banasiowi zależy na tym, abyśmy żarli się między sobą, Tobie też?

Słabe to krecie.
@all

Piłeś? Nie pisz!

Koledzy, dzisiaj byłem w nocy w pracy na jednym z przejść z Ukrainą! Z niecierpliwością wspólnie z koleżeństwem czekałem na sygnał, informację z zarządu ZZ o rozpoczęciu akcji protestacyjnej... niestety nic takiego nie wydarzyło się. Po nocnych konsultacjach z koleżeństwem ze związków, postanowiliśmy o niepodejmowaniu działań protestacyjnych. I śmiem twierdzić, że dopóty ktoś nie będzie figurował, nie poprowadzi i wrzeszczcie nie napiszę, że od godz. 00:00 dnia tego i tego decyzją wspólną ZZ granica rozpoczyna strajk włoski dopóty granica będzie normalnie funkcjonowała. Dlaczego?? Ponieważ na odprawach są głównie młodzi funkcjonariusze, którzy mają świadomość kto weźmie niestety odpowiedzialność za wyrywkowe "spowalnianie odpraw".... musi być jasny sygnał na piśmie i w swoim zakresie obejmować wszystkie przejścia. inaczej to po prostu nie wyjdzie. Dodatkowo zwracam się z prośbą do koleżeństwa z oddziałów wewnętrznych, urzędów i izb... Nie wysyłajcie smsów typu skrupulatne kontrole dziś w nocy akcja czas start itp bo dla nas pracujących na pierwszej linii jest to podpucha, która w efekcie przyniesie tylko negatywne konsekwencje dla tych kilku kilkunasty funkcjonariuszy będących na pierwszej linii, którzy odważą się przeciwstawić się swoim przełożonym ...

To fakt, że obywatelem Banasiem, głowy sobie zawracać nie powinniśmy!
Jestem jednak bardzo ciekaw, odniesienia do jego słów, bądź co bądź obywatela MUNDUROWEGO - vice SSC ...

Koledzy, dzisiaj byłem w nocy w pracy na jednym z przejść z Ukrainą! Z niecierpliwością wspólnie z koleżeństwem czekałem na sygnał, informację z zarządu ZZ o rozpoczęciu akcji protestacyjnej... niestety nic takiego nie wydarzyło się. Po nocnych konsultacjach z koleżeństwem ze związków, postanowiliśmy o niepodejmowaniu działań protestacyjnych. I śmiem twierdzić, że dopóty ktoś nie będzie figurował, nie poprowadzi i wrzeszczcie nie napiszę, że od godz. 00:00 dnia tego i tego decyzją wspólną ZZ granica rozpoczyna strajk włoski dopóty granica będzie normalnie funkcjonowała. Dlaczego?? Ponieważ na odprawach są głównie młodzi funkcjonariusze, którzy mają świadomość kto weźmie niestety odpowiedzialność za wyrywkowe "spowalnianie odpraw".... musi być jasny sygnał na piśmie i w swoim zakresie obejmować wszystkie przejścia. inaczej to po prostu nie wyjdzie. Dodatkowo zwracam się z prośbą do koleżeństwa z oddziałów wewnętrznych, urzędów i izb... Nie wysyłajcie smsów typu skrupulatne kontrole dziś w nocy akcja czas start itp bo dla nas pracujących na pierwszej linii jest to podpucha, która w efekcie przyniesie tylko negatywne konsekwencje dla tych kilku kilkunasty funkcjonariuszy będących na pierwszej linii, którzy odważą się przeciwstawić się swoim przełożonym ...

Gorzkie to, ale prawdziwe...

Back
Do góry