Emerytury !!!

komisję śledczą trzeba powołać

... koniecznie, pod przewodnictwem federalnej służby bezpieczeństwa.
:(

Jabol czyj babol?

Był sobie jabol,

niektórzy powiedzą babol,

a może tylko opinii,

medalu zwyczajny amfibol?

Ostatnia edycja:
Moja propozycja jest taka,
jeżeli ZZ Celnicy jest w każdej Izbie,( inne zwiazki mnie nie interesują z wiadomych względów)
proponuję przeprowadzić ankietę, która będzie zarazem deklaracją poparcia dla działań tego zwiazku w sprawie włączenia nas do zaopatrzeniowego systemu.
czyli do każdej komórki działającej w ramach poszczególnych Izb celnych trafiły by tzw, deklaracje ( nie wiem ktoś madry by zredagował treść)
następnie każdy funkcjonariusz wpisuje tam swoje dane ( imię, nazwisko, stopień, stanowisko, komórkę organizacyjną) i podpisuje się. Tak podpisane deklaracje trafiaja do związkowców, którzy przesyłają je przewodniczącemu ZZ Celnicy. Wtedy zobaczymy kto chce emerytur i ile jest popierających te dążenia.
A najwazniejsze jest to, że nie będzie to anonimowe i nie będzie wątpliwości ilu nas jest, którzy chcą.
Ewentualnie taka deklarację zamieścić na tej stronie do ściągnięcia i wydrukowania, oraz podac osoby w poszczególnych izbach, do których je przekazać wypełnione. Osobiście wręczę taka deklarację każdemu w mojej komórce gdyby miał "problem" z wydrukowaniem, nastepnie zbiorę i przekażę wskazanemu związkowcowi ( ZZ Celnicy) w mojej izbie. Mysle że cala operacja potrwa maksymalnie 14 dni i wszystko bedzie jasne Czy chcemy emerytur wczesniejszych czy tez nie.
Jeżeli mój pomysł jest głupi to przepraszam

Ankieta

Sławek nie ma już na co czekać powyższy pomysł (rewelacyjny moim zdaniem) to jedyne wyjście żeby ocenić nasze siły i dać wyraźny sygnał że tego tematu nie odpuścimy.

Mam pytanie

Dlaczego ssc wysłał na pocz grudnia pismo do Cichockiego w sprawie emerytur celnych?
Czy po to żeby nie wysłać tego co powinien wysłać do ministra Cichockiego?

tak Armanos.
o to właśnie chodziło naszemu słońcu.
kelnerzy właśnie podają menu do stołu.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ

macie kolejny przykład z tym zasranym ACTA że o emeryturach mundurowych mozna zapomnieć,,jeszcze troche a strach bedzie cokolwiek pisac w internecie ,ale pewnie nadzięja to se mozna żyć do smierci,
idz spać franc znaczy celniku

poczytajcie sobie o jedynym manewrze jaki mozemy wykonać,co ciekawe główny koszt ponosi pracodawca,a związki zawodowe są wapaniałym centrum galaktyki w tej operacji.
jeden tylko umie liczyć to ten co liczy na siebie.
http://www.ekonomia24.pl/artykul/621688,797477-Dlaczego-warto-miec-PPE-i-jak-je-zalozyc-.html

Ostatnia edycja:
Walczymy o nasze prawa.Wszyscy Celnicy podpisują się !!!

Ruszyła akcja "podpis o wywalczenie emerytur " do ministra MF, podpisujcie się lub wysyłajcie samodzielnie listy do Ministerstwa.

od stycznia 2008 cztery lata i co i gówno,na te pisma wątpliwe aby ktoś odpisał,co ja mówie od ok 1999 dwanaście lat? nikt nie chce gadac nawet na ten temat,

Ostatnia edycja:
digital41 co Ty jesteś jakimś koniem trojańskim przestań wypisywać te swoje głupoty i nie zniechęcaj innych, którzy coś robią i chcą zrobić, nie zabieraj ludziom nadziei swoim durnym pisaniem. Nie chcesz nam pomóc to nie pomagaj ale przynajmniej się przymknij. Sławek podpisy zbieramy i żaden digital41 i jemu podobni nie zabiorą nam nadziei, że można w tym kraju zrobić coś dla ludzi.

w moim OC trwa zbieranie podpisów , mam nadzieję, że w każdej komórce organizacyjnej znalazł sie ktoś kto wydrukował pismo i dołączył tabelkę do zbierania podpisów! Na przykładzie swojego OC powiem, że jak wszystko jest podrukowane i wystarczy tylko się podpisać to z każdym dniem podpisów przybywa:) w przyszłym tyg. pisma zostaną juz wysłane pod podane adersy! Działajmy!!!!!
poza tym z mojego OC sporo osób wysłało też indywidualne maile!!!

brr -czy masz gram rozumu?. Nasz pan premier odebrał nam prawa nabyte. Nasi JUDASZE j.staniszewski i b. smolińska nawet nie pisneli. Nasza praca to BABCIA KLOZETOWA. To nie jest praca w szczególnym charakterze. Jesteśmy ZEREM. A to dzięki naszym wybrańcom. Oni tylko nadstawiają piersi po medale.Gratuluję płatnikom w/w związkowcom.

od stycznia 2008 cztery lata i co i gówno,na te pisma wątpliwe aby ktoś odpisał,co ja mówie od ok 1999 dwanaście lat? nikt nie chce gadac nawet na ten temat,
Zgadzam sie całkowicie z digital41 .Na litość Boską dajcie już spokój z tymi pismami do wszystkich bo zaraz będziecie pisać nawet do babci klozetowej na dworcu w Warszawie. Od 1999 roku było już dobre kilka setek pism, a do tego dziesiątki spotkań związkowych - rezultat wymierny to wydane dość spore pieniądze, (delegacje, zakwaterowanie, przejazdy, inne) które spokojnie można było wydać na imprezy integracynjne, kuligi, paczki dla naszych dzieci-było by przynajmniej wesoło, a co do samych emerytur to załatwienie sprawy po 12-latach oceniam w skali od 0 do 10 na 0. Sami wyciągacie wnioski Panowie i Panie Przewodniczący od pisania. Mnie także zależy na emeryturach mundurowych ale słabo mi się robi kiedy słyszę o kolejnych pismach, prośbach i innych.
Powiem Wam co trzeba zrobić:
- wybrać nowego jednego przedstawiciela, który będzie negocjował w naszym imieniu (pisząc naszym mam na myśli całą Służbę Celną, a nie jakiś mały związek zawodowy)
- powiadomić rządzących o zakończeniu dialogu z nimi
- powiadomienie mediów oraz społeczeństwa o obietnicach Rządu i rozmowach toczących się od 1999, poinformować o obietnicach Pana Premiera (przytoczyć stosowne dokumenty),
-poinformować media i społeczeństwo, a nawet UEFA o dacie rozpoczęcia strajku włoskiego i możliwych problemach na EURO 2012 i wszystkich przeprosić za utrudnienia .
- Powiadomić media i społeczeństwo czym się zajmujemy , ile zbieramy pieniędzy dla państwa, jak nas jest mało (tylko 14 tys. Funkcjonariuszy), wymogi jak Policja i inne
- kolejny krok to przystąpienie do protestu i do skutku (na początek jakieś oddawanie krwi potem szczegółowe kontrole , chorobowe. Mamy tyle możliwości i wszystko zgodnie z prawem, a z pisaniem dajmy sobie już spokój.

Góral, respect, boś widać gościu konkretny, a takowych konkretnych u nas brokuje!
Cała prawda niestety, pisma lądują w niszczarce, a ja zapamiętałem z zycia jeden obrazek: górników w Warszawie, jak im mieli odbierać przywileje emerytalne. Szybko się z tego pomysłu wycofano! niestety life is brutal, liczy się siła, a oprócz tego...siła. howgh.

No miała być reforma emerytur i jak każdy widzi jest nikt nie powie że nie było,
A ty mario to jak rostowski tusk też gadają głupoty?bo ci nie pasuje że tak gadają w sprawie emerytur,tylko oni mają na to wpływ,myslisz że podpiszesz jakąś liste wyślesz maila i coś zrobiłeś nic nie zrobiłeś i nie zrobisz,
tusk rostowski gadają głupoty my mamy emerytury bo se mario tak wymyślił ,ustawa napisana i już uchwalona,i co negocjowali z mundurami i zrobili jak chcieli z emeryturami,do napisania ustawy sprawa była otwarta a teraz wszystko jasne,rostowski za nic w swiecie nie napisze wniosku o przyznanie celnictwu mundurówek ,

Ostatnia edycja:
Tutaj trudno z wami się nie zgodzić, ale prawda jest też taka że nikt w tej firmie nie będzie czynnie protestował, a to ze względu na to że nas całkowicie spacyfikowali. Ludzie się boją bo zostali konkretnie zastraszeni. Nie ma mowy o jakiejś akcji strajkowej, nie wolno nam strajkować. Ja też uważam że powinien powtórzyć się rok 2008 ale też zdaję sobie sprawę że nie ma najmniejszych szans żeby było to możliwe, dla tego uważam że zbieranie podpisów pod tym co napisał Sławek jest chyba jedynym sposobem upomnienia się o to co nam się należy, o to co obiecał nam Plusk i jemu podobni POpaprańcy którzy niestety przez najbliższe cztery lata będą władac w tym kraju.

Back
Do góry