Emerytury !!!

Pismo wysłałem.
Treść zaproponowana przez Sławka powinna większości odpowiadać.

pzdr

Ja też wysłałem pismo. Teraz jest moment (raczej ostatni), w którym musimy zawalczyć wszystkimi dostępnymi możliwościami w sposób skoordynowany i nomen omen celny.

Słówko do digitala: po kiego siejesz tu jakiś defetyzm???? Ta twoja propozycja z PPE. Jaja sobie robisz??? Jak ktoś chce mieć ( i jeżeli go stać) dodatkową emeryturę to się zapisuje do III filaru i basta. Tu chodzi o zupełnie co innego.

Gorąco pozdrawiam wszystkich coli i życzę nam wszystkim zaangażowania i wytrwałości.

Ja też wysłałem pismo. Teraz jest moment (raczej ostatni), w którym musimy zawalczyć wszystkimi dostępnymi możliwościami w sposób skoordynowany i nomen omen celny.

Słówko do digitala: po kiego siejesz tu jakiś defetyzm???? Ta twoja propozycja z PPE. Jaja sobie robisz??? Jak ktoś chce mieć ( i jeżeli go stać) dodatkową emeryturę to się zapisuje do III filaru i basta. Tu chodzi o zupełnie co innego.
dz
Gorąco pozdrawiam wszystkich coli i życzę nam wszystkim zaangażowania i wytrwałości.

masz jakiś pomysł to podaj,myslisz że jak wyślesz email do MF to załatwiłes coś,co jak Rostowski przeczyta emaile od celników to emerytury nam da rzeczywiście mega optymizm.Całe USA łacznie z policjami strazakami stoi na pracowniczych emeryturach zarządzanych min.przez związki,,ale pewnie mozna pisac latami pisemka i zyć wysyłaniem pisemek które nikogo nie interesują,emerytury to kasa nie prawa i nie myśli się już ideologią tylko kasą,emerytury mundurowe kosztują wielkie pieniadze kto sie na to zgodzi ,wszelkie przywileje socjalne są odbierane w grę wchodzą ewentualne odpisy podatkowe i tyle,

Ostatnia edycja:
Jabol jak śmiesz !

napisał Jabol:
Ty z Jackiem jesteście podobni (charyzmatyczni i nieustępliwi). Gdybyście byli sąsiadami to
Kargul i Pawlak
Sławek, chcesz tych emerytur czy nie?
Przynajmniej spróbuj zjednoczyć ZZ we wspólnym celu.

ty byłeś członkiem zarządu celników i zdezerterowałeś, a teraz stroisz się w piórka moderatora związków.
kto nie czyta z uwaga twoich wpisów, da się manipulować.
jak śmiesz postawić znak równości pomiędzy dwie odrębne życiowe postawy i niech mi będzie wolno nie tłumaczyć meritum.
to forum jest głosem środowiska ZZ Celnicy PL.
jest otwarte ale to nie znaczy, że ma służyć do rozprawienia się z odrębnością.
tak, tak kolego Jabol, nawet jeśli sam niewiele rozumiesz.
czego dałeś dowód niejednokrotnie.

Celnicy i celniczki nie dajcie się zmanipulować.
ZADEKLARUJCIE SIĘ.
To jest rozwiązanie problemu środowiska Służby Celnej.
Czy Sławek ułoży się nawet z diabłem dla nas wszystkich ?
Być może. Pytanie jednak, po co w nieskończoność układać się z pozorantami.
Sprawę emerytur w Ustawie o SC już dzięki takim współpracownikom przegraliśmy !
Jabol pewnie pamięta swoje wpisy ?

tradycyjnie pozdrawiam zadeklarowanych

tak zapewne więkrzość z nas miała nadzieje że ujmą nas w nowym systemie emerytur,nie ujęli,jakies tam tarcia związkowe ,wszyscy to w dupie mają tak naprawdę,trzeba liczyc tylko na siebie,kto wierzy w zabawę w pisemka zdrowia zyczę ,

Myślę, że wszystkie centrale związkowe powinny się dogadać i zorganizować spotkanie z SSC i MIn.Fin. i przycisnąć ich, co oni naprawdę z tym fantem(emerytur mundurowych) chcą zrobić.
To jest naprawdę ostatnia szansa, żeby z tym coś zrobić. Tylko w jedności siła.

ty byłeś członkiem zarządu celników i zdezerterowałeś, a teraz stroisz się w piórka moderatora związków.
kto nie czyta z uwaga twoich wpisów, da się manipulować.
jak śmiesz postawić znak równości pomiędzy dwie odrębne życiowe postawy i niech mi będzie wolno nie tłumaczyć meritum.
to forum jest głosem środowiska ZZ Celnicy PL.
jest otwarte ale to nie znaczy, że ma służyć do rozprawienia się z odrębnością.
tak, tak kolego Jabol, nawet jeśli sam niewiele rozumiesz.
czego dałeś dowód niejednokrotnie.

Celnicy i celniczki nie dajcie się zmanipulować.
ZADEKLARUJCIE SIĘ.
To jest rozwiązanie problemu środowiska Służby Celnej.
Czy Sławek ułoży się nawet z diabłem dla nas wszystkich ?
Być może. Pytanie jednak, po co w nieskończoność układać się z pozorantami.
Sprawę emerytur w Ustawie o SC już dzięki takim współpracownikom przegraliśmy !
Jabol pewnie pamięta swoje wpisy ?

nic to :)

Mam nadzieję, że władze związków nie będą sugerować się tego typu wypowiedziami, bo to nie sprzyja wypracowaniu wspólnego stanowiska.
Tylko wszystkie ZZ działające razem mogą być skuteczne.

Ostatnia edycja:
Wszystkie centrale związkowe nie dogadają się, nie ma na to w tej chwili szans. Powiem mocniej, uważam że władze niektórych organizacji są na sznurku władz celnych i robią to co im władza każe. W tej chwili chodzi o poróżnienie środowiska i zdyskredytowanie w oczach ogółu władz ZZ Celnicy PL ze Sławkiem na czele.
Dodam dla wyjaśnienia,że jedyny związek do jakiego należę to związek małżeński.
Słońce SC będzie przeciągać sprawę aż do Euro a potem....
Minister Finansów jest mniej dyplomatyczny - z miejsca poinformował nas, że ma Celników w d.........e i z żadnym wnioskiem o przyznanie nam mundurowych emerytur nie wystąpi. Skoro On nie wystąpi to nie podskoczy mu jego zastępca " Kordzik Generał Kapica" . Koło się zamyka.
Tylko zamiana władz MF może ale nie musi coś zmienić. Również ostre wystąpienie większości funkcjonariuszy mogłoby coś zmienić. Niestety większość popiera działania tylko słowem w rozmowach z kolegami i koleżankami. jak się na horyzoncie pojawia jakiś kierownik każdy , no prawie każdy, w najlepszym wypadku milknie. Tylko jednolity głos 10 000 funkcjonariuszy może coś zmienić / Pozostała część to władze i ich poplecznicy , którzy w obawie o "dobrze przeprowadzone wartościowanie ani mrukną ".

niestety

tak właśnie wygląda sytuacja jak napisał Rachmistrz.
mam nadzieję, że się pomylimy.
wszystko w głowach naszych kolegów i koleżanek.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ

Nigdy niczego nie wskóracie, jeśli nie będziecie reprezentować jednego stanowiska. A to jest nierealne, bo za dużo chcecie i wasze oczekiwania są rozbieżne.
Nie zważając na to czego się domagacie to i tak nie będziecie wcieleni w ten system emerytalny. Spójrzcie na inne służby celne w krajach Europy zachodniej. Do tego jeszcze olbrzymi deficyt budżetowy.
Jabol - daj spokój. Głową muru nie przebijesz.
Dodam tylko, że brak podwyżek dla SG, WP i SP jest krokiem w dobrym kierunku. Lepiej niech zajmą się oszczędnościami w armii (odsyłam do Gazety Wyborczej)

No i co z tego, że będzie protest. Bez przewodnika, z którym można rozmawiać/!!negocjować!! niczego nie osiągniecie. Rząd nie będzie rozmawiał z tłumem. A jak jest kilku negocjatorów mających różne cele / interesy do osiągnięcia stoicie na przegranej pozycji.
Nie wiem czy zwróciliście uwagę, jak przy ostatnich protestach SW, SG i SP ludzie na pytanie kto strajkuje powiedzieli, że celnicy i strażacy. Co im to dało? Mnogość innych tematów w mediach powoduje szybkie wyciszenie sprawy. Poza tym czy ktoś z Was zwrócił uwagę na niespotykaną frekwencję przy ostatnich naborach? Szefowie mają przekonanie, że zawód celnika jest bardzo atrakcyjny i przyciąga nowych kandydatów (wykształconych, elastycznych z chęcią zwojowania świata). Więc realnie patrząc jak nie Wy to będą inni.

Ostatnia edycja:
Czas najwyższy przekłuć Balonik

Zwyczajne bzdury, w rodzaju retoryki używanej przez Trybunę Ludu. Dlatego do nich się nie odniosę.

Stoimy na pozycji wygranej. Mamy rację i możliwości. I wygramy przy zachowaniu należytej staranności i organizacji.

Mr Balonik, Panu już dziękujemy. Przede wszystkim za zwrócenie uwagi na ten fakt.

no i co z tego, że będzie protest. Bez przewodnika, z którym można rozmawiać/!!negocjować!! Niczego nie osiągniecie. Rząd nie będzie rozmawiał z tłumem. A jak jest kilku negocjatorów mających różne cele / interesy do osiągnięcia stoicie na przegranej pozycji.
.

dlaczego ciągle gdy jest zryw pojawiają się nagle wpisy podcinające skrzydła??? Otóż zz mówią jednymn gosem - przynajmniejw kwestii emerytur. Ja i ok 60 os z mego otoczenia popieramy działania i po 20.01 czekamy na info co mamy robic. Jak rozmawiam z innymi uc/oc wszystcy czekaja na sygnal. I nie jest prawda ze wiekszosc niue wierzy , marudzi - wiekszosc sądzi ze jest najpelpszy moment teraz przed euro ich przycisnac - potem nas mf wysmieje. Wiadomo ze jak zacznie sie dziac (przyp 2008) koziolek ofiarny jk poleci....i chocby dlatego warto alceptowac inicjatywe wspolnych dzialan :)

czekamy na dyspozycje po 20.01 wiekszosc jest gotowa (maruderzy niech opuszczą forum i nie sieją fermentu)

pozdrawiam

Jutro wysyłam list do Pana Rostowskiego. Myślę, że jak najwięcej funkcjonariuszy powinno tak uczynić. Sławek bardzo liczymy na ciebie i dziękujemy Ci za wszystko co dla nas robisz. To jest bardzo rozsądne, że popieramy inne służby. Mam nadzieję, że również nasz związek będzie w gronie Federacji Związków Zawodowych Służb Mundurowych.

To ja dodam jeszcze coś od siebie. Jestem pracownikiem cywilnym, wykonuję identyczną robotę jak mundur. Zakres zadań dokładnie taki sam!

Po pierwsze. Jestem za przeproszeniem dymany na kasie. Średnio 700-1000 zł brutto w stosunku do munduru! Po drugie. Nie mam dodatków za żadne stopnie. Po trzecie. Mam mniejszy wymiar urlopu. A nie 31-36 dni za to że przez ileś tam lat się przyłazi do roboty. Teraz jeszcze wcześniejsze emki. Sorry a dla mnie to już jest poniżej pały! Rozumiem WZP. Bo nie wyobrażam sobie starego dziada ganiającego po rynku za wódą i fajkami. To samo jest ze strażakami czy policjantami. Ci co siedzą za biureczkami (policja,straż,wojsko) proszę zapieprzać do 67 roku jak inni. A reszta niech się wali bo ja nie mam zamiaru zapierd.... na wasze wcześniejsze emki. W obecnym kształcie tego całego syfu pewnie nawet nie dożyje mojej emerytury.
Skoro tak, niech pracownicy skarbówek, samorządów zaczną domagać się wcześniejszych emek. Przecież oni też muszą przyłazić do roboty!

Back
Do góry